Kruidvat intensieve haarverzorging voor zomers haar

Nu de zomer dan opeens toch in al haar vrolijkheid is losgebarsten, is het belangrijk om je haar wat extra aandacht te geven. De zon, maar ook zwemmen in chloorwater of de zee, kan je haar behoorlijk uitdrogen. Bij mij uit zich dat vooral in pluizig haar, maar ook moeilijk doorkambaar haar en droge punten zijn vaak geziene haarproblemen in de zomer. Ik laat je vandaag twee Kruidvat intensieve haarverzorging producten zien: Herstelkuur Keratin Hair Repair en het Haarmasker Moroccan Argan Oil. Welke van de twee mijn favoriet is geworden, vertel ik je aan het eind van het artikel!

Kruidvat intensieve haarverzorgingKruidvat intensieve haarverzorging

Ik vind het (nog steeds) zo leuk om mooie producten te ontdekken, of dat nou producten voor mijn lichaam, gezicht of haar zijn. Als het ook nog eens heel betaalbare producten zijn, vind ik het dubbel zo leuk om met jullie te delen. Want net als jullie ben ik gek op koopjes! Een paar weken geleden heb ik mijn haar weer laten verven, in combinatie met de zon heeft dat ervoor gezorgd dat het best droog is geworden. De Kruidvat intensieve haarverzorging producten kwamen dus als geroepen!

Kruidvat intensieve haarverzorgingHerstelkuur Keratin Hair Repair

De Herstelkuur Keratin Hair Repair is een product uit de Keratin Hair Repair lijn. Zeker in de zomermaanden kan je haar vaak droog en stug aanvoelen. Kruidvat introduceerde onlangs vier nieuwe keratine treatment producten, die droog en beschadigd haar herstellen en intensief verzorgen.

Kruidvat intensieve haarverzorgingDe Herstelkuur bevat onder andere Keratine (vrij hoog in de ingrediëntenlijst), provitamine B5 en tarweproteïne. Daarnaast zie ik Glycerine en Panthenol in de ingrediëntenlijst. De Herstelkuur bevat Cetearyl Alcohol, alcohol staat natuurlijk bekend om zijn uitdrogende werking op de huid en haar. Goed om te weten: in dit geval is het een ‘goede’ alcoholsoort die het vocht juist vasthoudt in (in dit geval) het haar. Alcohol in verzorgingsproducten wordt meestal gebruikt om een ander ingrediënt in het product op te lossen.

Kruidvat intensieve haarverzorgingHerstelkuur Keratin Hair Repair gebruik je na het wassen van je haar, op handdoekdroog haar. Het is een product wat je niet uitspoelt, en daardoor kan het intensiever zijn werk doen. Zeker bij droog of beschadigd stug zomerhaar werkt dit vaak ontzettend goed. Na een dagje strand of zwembad, in combinatie met de zon, kan je haar zo’n herstelkuurtje heel goed gebruiken.

Voor mijn haar werkt het iets té goed, mijn haar wordt er nogal slap van. Ik gebruik het daarom ‘s avonds na het wassen, en spoel mijn haar de volgende ochtend weer uit. Op die manier heeft mijn haar wel baat bij de herstellende en verzorgende werking, maar heb ik geen last van slap haar wat niet in model wil blijven.

Herstelkuur Keratin Hair Repair kost € 2,49 voor 150 ml.

Kruidvat intensieve haarverzorgingHaarmasker Moroccan Argan Oil

Een ander nieuw product uit het Kruidvat intensieve haarverzorgings schap is het Haarmasker Moroccan Argan Oil .Dit masker is speciaal bestemd voor droog en pluizig haar, het heeft een voedende en verzachtende werking.

Kruidvat intensieve haarverzorgingDe belangrijkste verzorgende ingrediënten in het Haarmasker zijn Arganolie, wat bekend staat om zijn voedende en verzachtende werking op huid én haar. Amandelolie, één van mijn favoriete Beauty-ingrediënten, heeft een intensief verzorgende werking. Beide ingrediënten staan ongeveer halverwege de ingrediëntenlijst.

Wat opvalt als ik de (royale!) pot open maak, is de heerlijke geur van het Haarmasker. Het is een zoete, warme geur die niet onderdoet voor duurdere haarverzorgingsproducten van salonmerken. Ook qua haarverzorging ben ik een sucker voor lekkere geuren, dus daarmee heeft dit product direct al een streepje voor bij mij 😉

Kruidvat intensieve haarverzorgingOok de textuur is heerlijk: lekker romig, maar toch goed aan te brengen en te verdelen door mijn haar. Je brengt het haarmasker aan na het wassen van je haar, laat het ca. 5 minuten inwerken en spoelt het dan uit. In die vrij korte tijd doet het masker uitstekend zijn werk: na het uitspoelen voelt mijn haar zachter, is beter door te borstelen, maar behoudt wel de stevigheid die het nodig heeft om goed in model te zitten. Ik gebruik het haarmasker ongeveer 1 keer per week, en dat is precies voldoende om mijn haar zacht en gezond te houden. Als je in de zomer veel in de zon bent, en/of regelmatig zwemt, kun je het uiteraard vaker gebruiken.

Het Haarmasker Moroccan Argan Oil kost € 2,99 voor 300 ml.

Alle nieuwe Kruidvat intensieve haarverzorging producten zijn verkrijgbaar bij de Kruidvat winkels, of online via de website. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

8 Comments on Kruidvat intensieve haarverzorging voor zomers haar

 1. Jeanelle
  16 juli 2017 at 13:48 (11 maanden ago)

  Ik ga voor het haarmasker, heerlijk En betaalbaar!

  Beantwoorden
 2. Evelien
  6 juni 2017 at 16:31 (1 jaar ago)

  Het masker spreekt mij het meeste aan. De herstelkuur ook, maar niet dat je haar erg slap van wordt. Ik heb al vrij dun haar, dus ik zou hem dan net als jij, ‘s avonds gebruiken en ‘s ochtends uitspoelen. Ik ga voor het masker!

  Beantwoorden
 3. Kayla
  6 juni 2017 at 14:02 (1 jaar ago)

  Ik ben heel benieuwd naar het masker!

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  6 juni 2017 at 07:57 (1 jaar ago)

  Het is zo fijn dat Kruidvat prima budget producten heeft! En goh, een haarmasker, dat zou ik ook eens moeten doen haha!

  Beantwoorden
 5. Jolanda
  6 juni 2017 at 07:44 (1 jaar ago)

  Ik ben wel erg benieuwd naar het masker. Klinkt zo fijn!

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  6 juni 2017 at 07:38 (1 jaar ago)

  Dat klinkt erg goed!
  Fijn dat het goedkoop is want daar hou ik van.
  Ik ga eens langs kijken bij de winkel die dit verkoopt 😉

  Xoxo

  Beantwoorden
 7. Hennie
  6 juni 2017 at 06:59 (1 jaar ago)

  Dat laatste masker klinkt heel fijn. Ik houd ook niet van slap haar. Net een dweil op mijn hoofd. Zoals vandaag. Bah.

  Beantwoorden
 8. marije
  6 juni 2017 at 06:03 (1 jaar ago)

  Marrocan oil haarmasker? Dat klinkt goed zeg! En mooie prijzen weer. Daar word ik blij van 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.