Kruidvat Oog make-up remover olie

Toen ik onlangs bij het Kruidvat was, besloot ik eens even in het gezichtsverzorgingsschap te snuffelen, en viel mijn oog op Kruidvat Oog make-up remover olie. Ondanks het feit dat mijn ervaringen met een oogmake-up remover in de vorm van olie niet al te best waren, besloot ik een flesje mee te nemen. Ik was erg benieuwd of deze reiniger mij net zo goed zou gaan bevallen als de 2-fasen oogmake-up reinigers die ik tot nu toe gebruikte.

Kruidvat Oog make-up remover olie

Kruidvat Oog make-up remover olie: budget product

Kruidvat Oog make-up remover olie is een echt budget-product, zowel qua prijs als qua uiterlijk. De olie zit in een eenvoudig, plat flesje met een inhoud van 150 ml. De verzorgende amandelolie belooft waterproof en longlasting oogmake-up te verwijderen, zonder daarbij de gevoelige huid rond de ogen uit te drogen of te irriteren.

Kruidvat Oog make-up remover olie

Kruidvat Oog make-up remover olie is dermatologisch getest en geschikt voor alle huidtypen. Je gebruikt de remover heel eenvoudig: je brengt wat olie aan op een wattenschijfje, legt dit even op je ooglid en beweeg het dan heel voorzichtig van binnen naar buiten over je ogen om je make-up te verwijderen. Let hierbij op dat je geen druk uitoefent en niet over de huid wrijft, de remover olie doet het werk zelf wel.

Kruidvat Oog make-up remover olie

Kruidvat Oog make-up remover olie: ingrediënten

Over de ingrediëntenlijst van de Kruidvat Oog make-up remover olie kan ik heel kort zijn: het bevat minerale olie en amandelolie. Over het gebruik van minerale olie in cosmetische producten zijn de meningen verdeeld. Volgens de tegenstanders verstikt het de huid, en zou het het huideigen vetlaagje oplossen, waardoor de natuurlijke vet- en vochtbarrière van de huid verstoord raakt. Met als uiteindelijk resultaat dat de huid uitdroogt. Voorstanders beweren dat het afsluitende effect van minerale olie er juist voor zorgt dat vocht uit de huid niet kan verdampen, waardoor deze gehydrateerd en soepel blijft. Omdat in je in dit geval de minerale olie niet echt op je huid smeert, en deze maar korte tijd aanwezig is op mijn huid, zal deze mijn huid sowieso niet afsluiten en dus ook niet eventueel uitdrogen. En zoals met zoveel discussies blijft het een persoonlijke keuze of je een bepaald ingrediënt op je huid wil gebruiken (of überhaupt kunt verdragen).

Kruidvat Oog make-up remover olie

Kruidvat Oog make-up remover olie: de test

Voor onderstaande test bracht ik drie waterproof en longlasting eyeliners aan op mijn hand: van links naar rechts van Bourjois, Zoeva en Catrice. Ik heb de eyeliners ongeveer een half uur laten drogen, zodat ze echt stevig op mijn huid zaten.

Kruidvat Oog make-up remover olie

Kruidvat Oog make-up remover olie

Op de eerste foto heb ik slechts een klein beetje druk uitgeoefend en één voorzichtige veeg gegeven, op de tweede foto heb ik het watje met Kruidvat Oog make-up remover olie een paar seconden op mijn hand gehouden en toen weggeveegd. Je ziet dat bijna alle make-up verdwenen is.

Ondanks het feit dat de olie vrij vet is (logisch, met olie en olie als ingrediënten), laat de remover géén vet laagje of troebel waasje achter op mijn ogen. Jeeeej! Dat is namelijk wat mij altijd tegenstond bij dit soort remover olie. Ik durf wel te stellen dat dit de fijnste oogmake-up remover is die ik ooit gebruikt heb, hij verwijdert mijn make-up veel makkelijker en sneller dan de reinigers die ik tot nu toe gebruikte. En dat voor de meer dan schappelijke prijs van…. € 1,89! Goede verzorgingsproducten hoeven dus niet altijd duur te zijn, soms moet je gewoon ook eens bij de budget-merken kijken.

Gebruik jij vaak producten van budget-merken? Wat is jouw favoriete budget-merk op cosmetica-gebied?

2 Comments on Kruidvat Oog make-up remover olie

 1. Miranda Aerts
  17 oktober 2013 at 09:55 (9 jaren ago)

  Ik heb op dit moment de gezichtsscrub van het Kruidvat merk in mijn kastje met verzorgingsproducten staan. Ook een heel fijn product voor zo’n prijs!

  Beantwoorden
 2. Esmeralda L
  17 oktober 2013 at 09:43 (9 jaren ago)

  Ik moest net een nieuwe oog makeup remover hebben.
  Deze gaat het denk ik dan worden

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.