Kruidvat Originals Lip Scrub en Lip Balm

Waar ik al jaren dagelijks een lippenbalsem gebruik, behoort een lipscrub nog maar een paar jaar tot de verzorgingsroutine voor mijn lippen. Maar inmiddels kan ik echt niet meer zonder. Onlangs werden de Kruidvat Originals Lip Scrub en Lip Balm aan het vaste Kruidvat assortiment toegevoegd. Ik heb ze een aantal weken in gebruik, hoogste tijd om er wat meer over te vertellen!

Kruidvat Originals Lip Scrub

Kruidvat Originals Lip Scrub en Lip Balm

Zeker in de koudere maanden is een Lip Balm voor mij onmisbaar. Iedere avond voor ik naar bed ga, breng ik een Lip balm aan, zodat deze mijn lippen de hele nacht kan verzorgen. Maar wist je dat een Lip balm veel beter zijn werk kan doen als je je lippen regelmatig scrubt? Omdat de huid van je lippen heel dun en gevoelig is, is het wel belangrijk dat je daarvoor een speciale lip scrub gebruikt. Deze heeft een fijnere textuur dan bijvoorbeeld een scrub voor je lichaam of gezicht. Zo zorg je ervoor dat je lippen niet geïrriteerd of beschadigd raken door het scrubben.

Kruidvat Originals Lip ScrubLip Scrub

Met Kruidvat Originals Lip Scrub verwijder je dode huidcellen en velletjes van je lippen, maar hij heeft tegelijk ook een verzorgende werking. Door je lippen regelmatig te scrubben, verwijder je het ruwe bovenste laagje, wat bestaat uit dode huidcellen. Je lippen worden zachter, maar zijn ook beter in staat om verzorgende producten op te nemen. Het werkt precies hetzelfde als bij de huid van je gezicht of lichaam.

Kruidvat Originals Lip Scrub bevat (naast suiker, wat voor de scrubbende werking zorgt) veel verzorgende oliën en boters. Zoals Kokosolie, Sheaboter, Zonnebloemolie en Zoete Amandelolie. Heerlijke ingrediënten, die ik graag terug zie in verzorgingsproducten.

Kruidvat Originals Lip ScrubBeide producten zitten in een donkerbruin potje met een ouderwetse apothekersuitstraling. Ik vind het er leuk uitzien!

Kruidvat Originals Lip ScrubDe textuur van de Lip Scrub is smeuïg. Bij het inmasseren smelt de boterachtige textuur vrij snel, en verandert in een verzorgende olie. De Lip Scrub heeft een zoet-fruitige geur, ik vind hem lekker! De suikerkorreltjes zijn niet te groot, waardoor de scrub niet ruw aanvoelt op mijn lippen. Hij doet zijn werk echter wel uitstekend, bij regelmatig gebruik worden de velletjes op mijn lippen minder, en voelen ze zachter en soepeler aan.

Kruidvat Originals Lip Scrub kost € 2,29 voor een potje van 30 gram.

Kruidvat Originals Lip ScrubLip Balm

Er gaat geen avond voorbij dat ik geen lippenbalsem gebruik, ik schreef het hierboven al. Overdag draag ik eigenlijk altijd lipstick, maar ‘s avonds voor ik ga slapen breng ik altijd een verzorgende lippenbalsem aan. Kruidvat Originals Lip Balm heeft zowel een hydraterende als verzorgende werking, en dat is precies wat je lippen nodig hebben.

Ook de Lip Balm bevat lekker verzorgende ingrediënten, waaronder Castor olie, Sheaboter, Kokosolie, Olijfolie en Aloë Vera extract.

Kruidvat Originals Lip Scrub Kruidvat Originals Lip ScrubOok de Lip Balm heeft een smeuïge textuur zo uit het potje. Maar ook deze smelt direct zodra hij in aanraking komt met mijn lippen. Na het aanbrengen blijft er een verzorgend laagje achter op mijn lippen wat aangenaam aanvoelt. Niet te vet, niet te vol, maar een fijn licht laagje op mijn lippen.

De lippebalsem heeft een subtielere geur dan de Lip Scrub, en dat vind ik helemaal prima. Een product wat ik op mijn lippen smeer en wat daar ook op blijft zitten, hoeft van mij niet zo sterk te ruiken. Het is een neutrale, ietwat zoete geur.

Bij regelmatig gebruik van zowel de Lip Scrub als de Lip Balm verbetert de conditie van mijn lippen aanzienlijk. Zoals ik hierboven al vertelde: minder velletjes, maar ook: minder droog en zachter en gladder. Ik vind het erg fijne producten voor een heel mooi prijsje!

Ook de Kruidvat Originals Lip Balm kost € 2,29 voor 30 gram.

De Kruidvat Originals Lip Scrub en Lip Balm zijn verkrijgbaar in de winkels en de webshop van Kruidvat. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

3 Comments on Kruidvat Originals Lip Scrub en Lip Balm

 1. Mary
  9 januari 2020 at 18:34 (10 maanden ago)

  Ik ben dol op Kruidvat en ga zeker de scrub proberen. Heb al eens van een duur merk een scrub gehad maar deze lijkt me ook erg fijn voor dat geld!

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  9 januari 2020 at 15:16 (10 maanden ago)

  Scrubben doe ik nooit, smeren des te meer.

  Beantwoorden
 3. bychristiana
  8 januari 2020 at 08:06 (10 maanden ago)

  Ik doe het op dezelfde manier als jij; in de avond voor het slapen gaan gebruik ik een lipbalm, overdag een lipstick. Behalve op dagen dat ik helemaal geen make-up draag, dan draag ik overdag ook gewoon een verzorgende balm. Een lipscrub gebruik ik zo nu en dan. Dat voelt inderdaad altijd wel heel fijn aan op de lippen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.