Kruidvat Scheergel Dry Skin: iedere dag rokjesdag!

Nu het voorjaar echt aangebroken is, is het ook weer tijd voor blote benen. En dat betekent voor mij: (bijna) iedere dag scheren. Ik weet dat harsen en epileren langduriger resultaat hebben, maar de pijn weerhoudt mij ervan om dat te (laten) doen. En dus scheer ik gewoon iedere dag, of om de andere dag, mijn benen. Onlang kreeg ik na het Kruidvat Event de Kruidvat Scheergel Dry Skin mee, die speciaal ontwikkeld is voor de droge en/of gevoelige huid. Een zeer prettige vervanger van mijn (tot nu toe) vaste scheergel, kan ik je alvast verklappen!

Kruidvat Scheergel Dry SkinKruidvat Scheergel Dry Skin

Kruidvat Scheergel Dry Skin is één van de nieuwe scheergels die onlangs aan het assortiment werden toegevoegd. De andere varianten zijn Scheergel Raspberry & Pomegranate en Scheergel Tropical. Deze twee bevatten onder andere glycerine en Aloë Vera en zijn geschikt voor alle huidtypen. En staan op mijn verlanglijstje om uit te proberen 🙂 Scheergel Silk Flower heeft een frisse bloemengeur, de huidvriendelijke gel belooft het mesje extra makkelijk over de huid te laten glijden.

De vochtinbrengende formule van Scheergel Dry Skin bevat onder andere Sheabutter en gaat huidirritatie tegen. Niets zo vervelend als een jeukende, kriebelende huid na het scheren.

Kruidvat Scheergel Dry SkinIngrediënten

Sheabutter staat ongeveer op een derde van de ingrediëntenlijst, en dat vind ik voor een budget product als deze helemaal niet slecht. Sheabutter is niet alleen intens verzorgend en voedend voor de huid. Het is ook rijk aan vitamine A, E, D en F, en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Het is niet voor niets een ingrediënt wat je steeds vaker tegenkomt in huidverzorgingsproducten. Naast Sheabutter zie ik ook Glycerine op de ingrediëntenlijst staan, dit helpt het vocht in de huid vast te houden.

Kruidvat Scheergel Dry SkinDe flacon van de Kruidvat Scheergel Dry Skin voelt stevig en solide aan, en hetzelfde geldt voor het doseersysteem.

Kruidvat Scheergel Dry SkinTextuur en werking

Kruidvat Scheergel Dry Skin heeft een heel stevige textuur, steviger dan ik van de meeste scheergels gewend ben. Hierdoor hecht de gel (en na het aanbrengen: het schuim) zich goed aan mijn huid, daar waar andere scheergels soms direct al van mijn onderbenen glijden. Een groot pluspunt wat mij betreft!

De geur van de scheergel is vrij subtiel. Het is een zachte, vrij algemene geur die niet echt te specificeren is.

Kruidvat Scheergel Dry SkinBij het verdelen van de scheergel over mijn vochtige huid verandert deze in een stevig schuim wat zacht aanvoelt op mijn huid. Ook bij het scheren blijft het schuim stevig aanvoelen, en glijdt niet van mijn huid. Het stevige schuim zorgt er wel voor dat ik iets vaker mijn scheermesje moet afspoelen onder de kraan. Dat vind ik echter in dit geval niet opwegen tegen de voordelen van het stevige schuim.

Ik vind Kruidvat Scheergel Dry Skin erg fijn in gebruik, fijner dan de scheergel die ik tot nu toe gebruikte (eigen merk variant van een andere keten). Na het scheren voelt mijn huid zacht en is vrij van jeuk en irritaties. Dit geldt voor zowel mijn benen als de gevoelige huid van mijn oksels en bikinilijn. Ik geloof dat ik een nieuwe favoriet gevonden heb!

Kruidvat Scheergel Dry Skin kost € 2,49 en is verkrijgbaar bij alle Kruidvat filialen en via de website. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

5 Comments on Kruidvat Scheergel Dry Skin: iedere dag rokjesdag!

 1. Miranda Aerts
  12 mei 2018 at 19:03 (1 jaar ago)

  Wat een mooi product van Kruidvat, laat de zomer maar komen 😎

  Beantwoorden
 2. Marije
  11 mei 2018 at 08:07 (1 jaar ago)

  Ik gebruik nooit gel om te scheren maar mijn huid wordt steeds droger. Misschien toch eens gaan proberen.

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  11 mei 2018 at 08:02 (1 jaar ago)

  Ik gebruik eigenlijk nooit scheergel, omdat ik het gewoon doe met douchegel of conditioner haha. Maar fijn dat hij goed zijn werk doet, het zo lekker betaalbaar is en makkelijk verkrijgbaar 🙂

  Beantwoorden
 4. bychristiana
  11 mei 2018 at 07:53 (1 jaar ago)

  Ik vind deze dus ook echt super, qua textuur zelfs nog fijner dan de duurdere variant van Gilette, vooral omdat deze textuur zo stevig is. Leuk om te lezen dat jij er ook enthousiast over bent.

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  11 mei 2018 at 06:58 (1 jaar ago)

  Ik gebruik nooit scheergel!
  De haren van de benen scheer ik nooit.
  Ben zo bang dat ze seller terug groeien.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.