Kruidvat Solait: Enjoy with care

Of je nou in de tuin of elders van het zonnetje geniet, altijd geldt: enjoy with care. Ik zit dit jaar meer in de zon dan ik de afgelopen jaren heb gedaan, maar ik bescherm mijn huid wel altijd met een goede SPF, minstens factor 30. Ik ontving van de Kruidvat Solait lijn een paar producten die daar prima bij passen, en ik heb ze lekker in mijn achtertuin getest.

Kruidvat Solait

Kruidvat Solait

Wat is er veel veranderd in zonbeschermingsproducten ten opzichte van onze jeugd he? #ouweopoe Ik weet nog dat ‘vroeger’ factor 4 zo’n beetje de norm was. Factor 8 misschien als je héél voorzichtig was, maar hoger toch echt niet. Komop zeg, dan verkleurde je niet! Gelukkig weten we inmiddels beter. Een hoge SPF is gewoon ontzettend belangrijk om je huid te beschermen tegen schade door de zon. En ja hoor, zelfs met factor 50 wordt je echt nog wel bruin!

Ik smeer altijd minstens met SPF 30, maar in het begin van ‘het seizoen’ heb ik met SPF 50 gesmeerd. Better safe than sorry is tegenwoordig mijn motto.

Kruidvat Solait is een erg uitgebreide lijn producten die je huid en haar beschermen tegen de nadelige gevolgen van de zon.

Kruidvat Solait

Kruidvat Solait SPF 30 Sunspray

De Kruidvat Solait SPF 30 Sunspray is qua formule onveranderd. Gewoon een fijne, basic sunspray die beschermt tegen UVA en UVB, en water resistant is. Wat overigens niet wil zeggen dat je niet regelmatig moet smeren als je tussendoor lekker het water inplonst.

Ik heb het al vaker gezegd: ik vind het altijd erg interessant om ingrediënten van beautyproducten uit te pluizen. Maar zonbeschermingsproducten daar waag ik me niet aan qua ingrediënten, dat vind ik te ingewikkeld. Als ik ooit nog eens tijd over heb (hahaha!) moet ik me er misschien maar eens in verdiepen 😉

Kruidvat Solait

De SPF 30 Sunspray heeft een dunne textuur, die zich lekker makkelijk laat verdelen en aanbrengen. Dat vind ik vooral als je je gedurende de dag een keer extra wil insmeren, een groot pluspunt. Volgens de beschrijving biedt hij direct bescherming na het insmeren, maar ik wacht het liefst altijd een half uurtje voor ik de zon inga.

De SPF 30 Sunspray heeft een lekkere, echt zomerse geur.

Na het aanbrengen voelt mijn huid verzorgd, zonder een vervelend plakkerig laagje. Ik heb echter niet de zand-rol test gedaan, dus ik weet niet of er zand aan je huid blijft plakken 😉

De Sunspray beschermt mijn huid uitstekend tegen de zon, ze verbrandt niet met dit product. Na verloop van tijd krijgt ze wel een lekker zomers bruin kleurtje.

De Kruidvat Solait SPF 30 Sunspray kost € 8,49 voor 200 ml.

Kruidvat Solait

Hair Protection Spray High SPF 30

Naast je huid, is het ook verstandig om je haar te beschermen tegen de zon. Zeker als je bijvoorbeeld je haar gekleurd hebt. Het is tenslotte zonde als je mooie kleurtje na een week al vervaagd is doordat je veel in de zon gezeten hebt. Maar ook droog haar kan bijvoorbeeld nog droger worden door de zon. De Kruidvat Solait Hair Protection Spray SPF 30 beschermt je haar én je hoofdhuid tegen de schadelijke stralen van de zon.

De Hair Protection Spray SPF 30 bevat onder andere vitamine B5, wat de vochtbalans van je haar reguleert. Het zorgt ervoor dat je haar weer glanzend en mooi wordt.

De Hair Protection Spray heeft een niet-vette textuur, ook al is het een olie. Ik spray ’s ochtends een beetje in mijn droge haar, en haal dan mijn handen door mijn haar zodat het door mijn hele haar verspreid wordt. Als je wat dunner haar hebt, zou ik er bij het aanbrengen op letten dat je op je hoofdhuid wat extra sprayt, zodat die echt goed beschermd wordt.

Ik merk echt dat als ik de Protection Spray gebruik als ik de zon in ga, mijn haar minder droog wordt. Ook de Hair Protection Spray heeft een aangename, zomerse geur.

De Hair Protection Spray kost € 7,99 voor 200 ml.

Kruidvat Solait

After Sun Moisturising Spray

Ook al smeer je je huid normaal gesproken nooit in met een bodylotion of crème: ook na het zonnen is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Zodat ze kan herstellen, de vochtbalans hersteld wordt en ze zacht en soepel blijft. Ik ontving de Kruidvat Solair After Sun Moisturising Spray, een lekker makkelijke en snelle manier om je huid te verzorgen.

De Aftersun Spray bevat onder andere Allantoïne, Vitamine E en Pro-vitamine B5. Deze helpen de vochtbalans van je huid te herstellen en de elasticiteit van de huid te behouden. Het Repair Complex verkoelt en verfrist je huid en laat haar weer zacht en soepel aanvoelen.

De Aftersun Spray heeft ook weer een hele dunne textuur, het is een melkachtige substantie. Deze laat zich heel makkelijk verdelen en trekt lekker snel in. Ik houd zelf van een wat vollere textuur om mijn lichaam mee in te smeren, ook voor een aftersun product. Maar ik kan me voorstellen dat als je niet graag smeert, een textuur als deze wel meer uitnodigt om dat na het zonnen wel te doen.

De Aftersun Spray heeft een zomerse, frisse geur, ik ruik er iets van watermeloen en komkommer in.

De Kruidvat Solait Aftersun Moisturising Spray kost € 5,99 voor 200 ml.

Gebruik jij trouw zonbeschermingsproducten als je de zon in gaat?

Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

3 Comments on Kruidvat Solait: Enjoy with care

 1. -
  23 mei 2020 at 16:33 (2 jaren ago)

  Fijne review! Ik gebruik vaak een zonnebrand olie en heb die van de kruidvat ook al eens geprobeerd. Erg fijn 🙂

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  23 mei 2020 at 15:40 (2 jaren ago)

  Ik gebruik eigenlijk altijd Nivea zonnebrand producten maar deze eigen lijn van Kruidvat klinkt ook zeker goed! 😎

  Beantwoorden
 3. Natascha
  22 mei 2020 at 08:33 (2 jaren ago)

  Zo herkenbaar wat je zegt over de factor haha! Hetzelfde dat je vroeger olie had en daar zat dan factor 5 in en dat was dikke prima 😉 Nu smeer ik toch altijd netjes factor 30.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.