Kruidvat Solait Overnight Tan Mask

Tijdens het Kruidvat #vierdelente event maakte ik kennis met een heel nieuw product: het Kruidvat Solait Overnight Tan Mask. Een product wat ik best wel met een beetje twijfel ging testen, maar waar ik nu erg enthousiast over ben. Ik vertel jullie er natuurlijk graag meer over!

Kruidvat Solait Overnight Tan Mask

Kruidvat Solait Overnight Tan Mask

Wil je graag een kleurtje maar ga je liever niet teveel de zon in? Gebruik dan de Kruidvat Solait Selftan collectie. Het nieuwe Solait Overnight Tan Mask is speciaal ontwikkeld voor gezicht, hals en decolleté en is verrijkt met een heerlijke tropische geur. Het masker breng je aan voor het slapen gaan en het zorgt ervoor dat je wakker wordt met een natuurlijk gebronsde teint. De toegevoegde vitamine E verzacht de huid en helpt het verouderingsproces van de huid tegen te gaan. Het product biedt echter geen bescherming tegen schadelijke UVstralen, daarom is het belangrijk om je overdag nog goed in te smeren met zonnebrandcrème.

Kruidvat Solait Overnight Tan MaskJa, je leest het goed: je brengt het Kruidvat Solait Overnight Tan Mask ’s avonds aan op een gereinigde huid, en staat de volgende dag op met een lekker kleurtje op je gezicht. Althans,dat is de belofte. Ik was best een beetje sceptisch over dit product. Sta ik de volgende dag niet op met een Oempaloempa-gezicht? Zit mijn hoofdkussen de volgende ochtend niet onder de bruine vlekken? Of zit mijn gezicht de volgende dag niet helemaal onder de vlekken?

Hoewel ik mijn benen al jaren insmeer met een zelfbruiner omdat ze anders witter dan wit blijven, vind ik mijn gezicht toch wel weer een beetje spannender. En zeker een product wat je net voor het slapen gaan aanbrengt. Stel je voor dat je met een oranje gezicht wakker wordt, zo kun je toch niet naar je werk? Maar ja, om het te kunnen beoordelen zat er maar één ding op: testen!

Kruidvat Solait Overnight Tan MaskIngrediënten

Hoewel ik (en mijn huid) niet zo blij ben met de dimethicone (een minerale olie die een beschermend laagje legt op de huid) ver bovenin de ingrediëntenlijst, zitten er toch nog best wat goede ingrediënten in de crème. Glycerine, Amandelolie, Aloë Vera sap, Vitamine E, Panthenol en Zonnebloemolie zijn werkzame stoffen waar ik mijn huid wel aan toevertrouw. En ingrediënten die je huid in de zomermaanden goed kan gebruiken, ze geven haar een intense verzorging en voeding en maken haar sterker.

Kruidvat Solait Overnight Tan MaskGebruik en werking

Nou daar ging ik dan, op naar het eerste gebruik… Je brengt het Kruidvat Solait Overnight Tan Mask op een gereinigde huid, voor je naar bed gaat. Zorg wel dat er een paar minuten tussen het aanbrengen en het naar bed gaan zit, zodat het even in de huid kan trekken. Dat intrekken gaat overigens lekker snel. Het masker heeft een lekkere tropische geur, die het zomergevoel extra versterkt. Zorg ervoor dat je bij het aanbrengen je ogen, wenkbrauwen en haargrens vermijdt, en dat je de crème gelijktmatig aanbrengt. Maar dat geldt natuurlijk voor iedere zelfbruiner, en het klinkt ‘drastischer’ dan het is. Ik doe een beetje van het masker in de palm van mijn hand, verdeel het tussen beide handen en verdeel het dan over mijn gezicht. Eigenlijk kijk ik daarbij helemaal niet zo nauw, en er zijn geen gekke dingen gebeurd bij mij 😉

Kruidvat Solait Overnight Tan MaskHet Kruidvat Solait Overnight Tan Mask heeft een romige textuur, die prettig aanvoelt op mijn huid en zich goed laat verdelen. Zoals ik hierboven al vertelde, trekt de crème redelijk snel in mijn huid waardoor ik niet aan mijn hoofdkussen plak 😉 Van de dimethicone heb ik gelukkig geen nadelig effect ervaren.

De ochtend nadat ik het Overnight Tan Mask had gebruikt, durfde ik bijna niet in de spiegel te kijken. Maar gelukkig: ik zag niet oranje 🙂 Het effect was echter ook niet heel goed zichtbaar. Ik besloot het die avond gewoon nog een keer aan te brengen, en te zien wat het effect dan zou zijn.

Here comes the sun!

De volgende ochtend, eigenlijk pas na het aanbrengen van mijn (lichte) make-up, was ik aangenaam verrast door het resultaat. Een hele mooie, natuurlijke, gezonde bruine kleur op mijn gezicht. De kleur die ik doorgaans pas na een paar weken mooi weer heb, nu gewoon al na twee nachten. Sindsdien gebruik ik het Kruidvat Solait Overnight Tan Mask ongeveer twee keer per week, zo blijft mijn mooie bruine kleur in stand. Dit product heeft mij echt ontzettend verrast, ik vind het een aanrader!

Het Kruidvat Solait Overnight Tan Mask kost € 3,99 (echt een koopje dus!) en is verkrijgbaar in alle filialen van Kruidvat en natuurlijk via de website. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

8 Comments on Kruidvat Solait Overnight Tan Mask

 1. margriet
  2 mei 2018 at 11:55 (4 jaren ago)

  klinkt goed, al zou ik het ook wel spannend vinden. En ook : waar stop je…Anders is het verschik naar je hals toe zo groot lijkt me.

  Beantwoorden
 2. Aimee Moolenaar-Dols
  2 mei 2018 at 10:35 (4 jaren ago)

  Klinkt goed.. Zou dat normaal ook echt niet durven met mijn wittere huid.
  Toch maar eens proberen hihi.
  Groetjes en liefs Aimee xx

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  2 mei 2018 at 07:50 (4 jaren ago)

  Oh wat goed zeg! Met de wisselvalligheid in Nederland, is dit wel zo handig haha 😉

  Beantwoorden
 4. bychristiana
  2 mei 2018 at 07:26 (4 jaren ago)

  Wat goed om te lezen dat het echt werkt! Ik zou zoiets ook heel spannend vinden om te gebruiken.

  Beantwoorden
 5. Cindy
  2 mei 2018 at 07:14 (4 jaren ago)

  Jammer, ik mis bij reviews op blogs van zelfbruiners toch altijd wel de voor- en na foto’s.
  Geloof je meteen hoor, daar niet van. Maar wil graag zien wat het effect is.
  Maar had deze zelf inmiddels ook al gekocht tijdje terug. Helaas doet deze, net als vele andere zelfbruiners, helemaal niets voor me. Heb er 1 die wel werkt, van Clarins. Zal toch eens kijken hoe het zit met ingrediënten, denk dat een bepaald stofje niet werkt op mijn huid.

  Beantwoorden
  • Natasja
   2 mei 2018 at 19:07 (4 jaren ago)

   Ik heb het geprobeerd om voor en na foto’s te maken, maar het bleek onmogelijk om op drie opeenvolgende dagen foto’s te maken bij exact hetzelfde licht. Waardoor het effect dus niet zichtbaar was op de foto’s, omdat mijn gezicht de ene dag een andere kleurtoon had op de foto dan de andere dag. Jammer dat hij bij jou niet werkte, het lijkt er inderdaad op dat er iets niet matcht met je huid.

   Beantwoorden
 6. chucky1012
  2 mei 2018 at 07:06 (4 jaren ago)

  Klinkt heel goed!
  Fijn dat het niet afgeeft.
  Dit hoef ik niet te gebruiken…
  Maar wel een goede zonnebrandcreme.

  Xoxo

  Beantwoorden
 7. marije
  2 mei 2018 at 06:05 (4 jaren ago)

  Ah definitely need this in my life .. ik vermijd de zon een beetje dus ik kan dan wel op een andere manier wat kleur gebruiken

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.