Kruidvat wattenstaafjes van papier

Zoals ik jullie begin van het jaar vertelde, ga ik dit jaar proberen om mijn plastic afval drastisch te verminderen. Ik ben eigenlijk al best lekker bezig, maar laatst heb ik nog een belangrijke ‘switch’ gedaan. En dat ging eigenlijk zonder dat ik er erg in had, hahaha! Ik bestelde bij Kruidvat wattenstaafjes via de webshop, en lette eigenlijk niet goed op toen ik ze in mijn winkelmandje gooide. Pas toen mijn pakket geleverd werd, zag ik dat het andere waren dan ik normaal heb. Het bleken wattenstaafjes van papier! Werkt dat?

Kruidvat wattenstaafjes

Kruidvat wattenstaafjes van papier

Wattenstaafjes: typisch zo’n product waar je nooit echt over nadenkt. Je gooit het in je winkelmandje (in real life of virtueel), rekent het af en zet het op de badkamer. Toen ik mijn pakket met mijn bestelling openmaakte, zag ik echter meteen dat er iets anders was. De XL tips heb ik sowieso nog maar sinds kort, maar ik zag nΓ³g iets. Maar wat?

Kruidvat wattenstaafjes

Toen viel mijn oog hierop: paper sticks. Paper sticks? Wattenstaafjes van papier? Van Kruidvat? En had ik nou echt zo slecht opgelet bij het bestellen? Dat laatste bleek gelukkig niet het geval. Kruidvat blijkt al haar wattenstaafjes van plastic omgezet te hebben naar een papieren variant. Dat vind ik dus echt top he? Grote klasse!

Kruidvat wattenstaafjes

XL: Extra safe

De Kruidvat wattenstaafjes Extra Safe hebben een XL tip, die ontwikkeld is in samenwerking met een KNO arts. De grote tip maakt het wattenstaafje extra veilig, extra absorberend en extra zacht. Extra veilig omdat je dankzij de vormgeving het wattenstaafje niet meer te ver in je gehoorgang kunt steken. Ik heb het geprobeerd πŸ˜‰ maar het lukt gewoon Γ©cht niet!

De tip van de wattenstaafjes is gemaakt van katoen, en het staafje is dus gemaakt van papier. Ik denk niet dat Kruidvat hiermee de eerste is, maar ik vind het wel echt stoer dat zo’n groot bedrijf gewoon zo’n stap maakt. Moet je je voorstellen hoeveel plastic afval dit scheelt!

De papieren wattenstaafjes zijn wel iets buigzamer dan de plastic variant, meestal buigt het bij gebruik wel iets om. Maar dat doet verder niets af aan het gebruiksgemak, dus eigenlijk maakt het niet zoveel uit. In gebruik zijn ze verder gewoon hetzelfde als hun plastic voorgangers. En yes: weer een stapje verder in de goede richting!

De Kruidvat wattenstaafjes Extra Safe kosten € 1,29 voor 110 stuks (geen idee waarom geen 100) en zijn verkrijgbaar in de webshop en de winkels van Kruidvat. De overige varianten, zoals gewone wattenstaafjes en wattenstaafjes van biologisch katoen en gecertificeerd papier vind je via deze link.

4 Comments on Kruidvat wattenstaafjes van papier

 1. Ellen
  12 april 2021 at 09:55 (1 jaar ago)

  Goed dat je ook de switch hebt gemaakt, hier komen al heel lang deze variant in huis ipv de plastic versie. Gebruikte ze ook bij t kleuren

  Beantwoorden
 2. bychristiana
  12 april 2021 at 09:29 (1 jaar ago)

  Wij hebben ook papieren wattenstaafjes van de Hoogvliet. Ik gebruik die ook echt dagelijks, vooral om crème uit een pot te halen, in plaats van een spatel en om vlekjes mascara weg te werken;-) Er gaan hier dus heel wat van die dingen doorheen.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  11 april 2021 at 11:38 (1 jaar ago)

  Goed van Kruidvat dat ze het grote assortiment hebben omgezet naar plasticvrij!

  Beantwoorden
 4. Neeltje
  11 april 2021 at 08:34 (1 jaar ago)

  Mooie stap, ik gebruik ze echt bijna nooit en doe dus jaaaren met een doosje. Maar ga er bij de volgende op letten.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.