La Grande Finale: dit zijn mijn favorieten van 2016!

Afgelopen jaar liet ik jullie iedere maand mijn favoriete producten zien. Over een maand mijn favorieten uitkiezen, dat is nog best te doen. Maar toen ik aan het uitzoeken van mijn favorieten van 2016 ging beginnen, wist ik werkelijk waar even niet hoe te starten. Uiteindelijk ben ik maand voor maand door Beautyspots gescrold. en iedere product waarvan ik van binnen een blij gevoel kreeg, ging op De Lijst. Dat heeft geresulteerd in onderstaand mooi overzicht: dit zijn mijn áller-, áller-, állerfavorietste producten van afgelopen jaar ♥

Favorieten van 2016
Favorieten van 2016: dit zijn mijn echte toppers!

Dit zijn ze bij elkaar: mijn favorieten van 2016. Make-up producten, skincare, lichaamsverzorging en een paar producten in de categorie ‘overig’. Eén product staat niet op de foto, omdat het simpelweg al even op is. Welke dat is, vertel ik je in de desbetreffende categorie. Hieronder laat ik mijn favorieten per categorie aan je zien:

Favorieten van 2016
Favoriete make-up producten van 2016

In 2016 passeerden veel mooie make-up producten de revue op Beautyspots. Er waren een paar producten die er echt uitsprongen voor mij. Om te beginnen de producten van Charlotte Tilbury, die sinds afgelopen voorjaar verkrijgbaar zijn in Nederland. De producten zijn ontzettend fijn in gebruik, en van een uitstekende kwaliteit. Toch heb ik, naast de producten die je hier op de foto ziet, er nog slechts één lipstick bij gekocht afgelopen jaar. Ik houd dit merk echt een beetje als luxe voor mezelf. In 2017 komt er waarschijnlijk wel weer één of meer nieuwe producten bij, die deel ik dan uiteraard weer met je!

Favorieten van 2016
Van de Pupa Limited Edition collecties sprong Velvet Garden er echt uit voor mij. De kleuren van dit oogschaduwpalette zijn mij op het lijf geschreven, en de blush gebruik ik heel vaak in een dagelijkse look (en toch ziet hij eruit alsof hij nog nauwelijks gebruikt is). Ik kijk nu alweer uit naar de volgende LE collectie!

Favorieten van 2016
Het verbaasde me dat het Too Faced Bon Bon Palette ook uit 2016 komt, ik dacht dat ik die al veel langer had. Ook dit palette ziet er op één kleur na, nog vrij nieuw uit, en dat terwijl ik hem toch heel regelmatig gebruik.

Favorieten van 2016
De Pupa Anti-aging BB Cream gebruik ik vrijwel dagelijks. Alleen voor het maken van make-up look foto’s, of bij speciale gelegenheden, gebruik ik nog een foundation. Dit is echt een heel fijn en mooi product, een echte aanrader!

Favorieten van 2016
Dé nieuwkomer op het gebied van make-up is voor mij het merk Emani Cosmetics. Je ziet hier een concealer en een blush, de andere producten zijn allemaal al op 😉 Het is een heel mooi, luxe én vegan make-up merk, wat je niet alleen mooi maakt, maar ook echt iets doet voor je huid. En dat is een stuk meer dan veel andere make-up merken kunnen zeggen. Ik verwacht in 2017 veel van dit merk te gaan horen!

Favorieten van 2016
Mijn favoriete parfum van 2016

Over mijn favoriete parfum van 2016 hoefde ik niet lang na te denken, dat is Le Parfum Poudré de Théophile LeClerc uit de Kerstcollectie van dit mooie make-up merk. Een zoete, bloemige, poederige geur waar ik letterlijk op slag verliefd op werd.

Favorieten van 2016
Mijn favorieten van 2016: gezichtsverzorging

Nog een favoriete nieuwkomer in 2016: het prachtige, natuurlijke merk Beauty Kitchen. Van deze gezichtsverzorgingslijn heb je de review nog tegoed, die volgt snel in het nieuwe jaar. Ik ben enorm onder de indruk van de uitstraling, de producten en vooral de kwaliteit en werkzaamheid van de producten.

Favorieten van 2016
Ik schreef het destijds al in mijn review: de Oatmeal Cookie Soap Free Cleanser van Wat Maakt Je Mooi is één van de beste gezichtsreinigers die ik ooit geprobeerd heb. Dit was het enige product waarvan ik al maanden wist dat deze in dit lijstje favorieten van 2016 zou komen. So here it is!

Favorieten van 2016
Nog een nieuw merk voor mij in 2016: Utsukusy. Vooral het Sarcodes Reconstructive – Reparative Mask wat je hier ziet, en de Shashimi Moisturizing Cream (die helaas al op is) deden mijn huid ontzettend veel goeds. Ik houd er van: gezichtsverzorgingsproducten die hun beloftes waarmaken!

Favorieten van 2016
Het grootste gedeelte van de Cenzaa NWYRK Seasons lijn moet ik nog reviewen hier op Beautyspots, maar hij staat toch al tussen mijn favorieten van 2016 hoor 😉 De producten die ik al getest heb, zijn gewoon enorm goed, en degenen die nog in mijn to do-bakje liggen zien er heel veelbelovend uit, dat kan bijna niet meer tegenvallen!

Favorieten van 2016
Mijn allerbeste lichaamsverzorgingsproducten van 2016

Qua lichaamsverzorging sprongen twee producten/lijnen er echt uit voor mij in 2016. Om te beginnen de Payot Relaxante lijn, met een heerlijke bloemige, vrouwelijke, ontspannende geur. Ik ben heel zuinig op deze producten, ik bewaar ze echt voor me-time momentjes. Maar toen ik de fles shower-olie zag, bedacht ik me dat ik dat soort momentjes blijkbaar veel te weinig inplan voor mezelf. Daar gaan we dus verandering in brengen in 2017!

Het tweede product is de Soap & Glory Smoothie Star Body Buttercream, die helaas op is inmiddels. De textuur, de geur, de werking: het is het perfecte huidverzorgingsproduct voor de wat koudere maanden!

Favorieten van 2016
Met zonbeschermingsproducten heb ik altijd een haat-liefde verhouding: ik gebruik ze omdat het moet, niet omdat ik het lekker vind. Tot ik The Ohm Collection Sun Safe mocht testen. Dit product beschermt niet alleen mijn huid tegen de schadelijke werking van de zon, het heeft ook nog eens een heel fijne textuur, goddelijke geur én het is 100% natuurlijk. Toppertje!

Favorieten van 2016

Overige favorieten van 2016

Naast favoriete beautyproducten, heb ik in 2016 nog meer moois ontdekt. Zo was daar opeens Marcel’s Green Soap, een natuurlijke lijn schoonmaakproducten. Marcel kwam hier in huis, zag en overwon 😉 Afwasmiddel, allesreiniger, schoonmaakspray en handzeep: allemaal gebruik ik ze alleen nog maar van Marcel’s Green Soap. Ik hoop dat er in 2017 een uitbreiding van de lijn komt, wasmiddel bijvoorbeeld?

Favorieten van 2016
Tot slot een merk wat natuurlijk niet kan ontbreken: Rice ♥ In januari plaatste ik mijn allereerste artikel over dit Deense merk online op Beautyspots, en daarmee startte mijn nieuwe verslaving. En ik heb natuurlijk een heel goede reden voor mijn aankopen: ik wil een compleet nieuwe uitzet bij elkaar sparen 🙂 En dat lukt al heel aardig moet ik zeggen. Maar met de nieuwe voorjaarscollectie in zicht, ben ik nog lang niet klaar met sparen!

Dit waren ze dan, en wat was het uiteindelijk leuk om een heel jaar reviews weer terug te ‘kijken’ (ik heb ze niet allemaal gelezen hoor, hihihi!). Ik heb er van genoten om dit artikel in elkaar te zetten, ik hoop dat jij net zo genoten hebt bij het lezen ervan!

11 Comments on La Grande Finale: dit zijn mijn favorieten van 2016!

 1. Miranda
  30 december 2016 at 18:41 (5 jaar ago)

  Wat een knallers om het jaar mee uit te luiden, jouw favorieten van 2016.
  Het is een hele mooie verzameling.
  Ik ben benieuwd of er ook nog eens een Top 2000 komt van Beautyspots 🙂

  Beantwoorden
 2. Donna
  30 december 2016 at 13:50 (5 jaar ago)

  Mooi!! De pupa bb cream is hier ook een favoriet, wat een fijnerd is dat. Ook met Marcel’s green soap word hier gesopt en de handen gewassen, dankzij beautyspots. Ik hoop gauw een review over de nutribomb spray te lezen.

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  30 december 2016 at 13:33 (5 jaar ago)

  Ik ben zo benieuwd naar het oatmeal masker en naar de Marcel’s soap producten!! Heel leuk overzicht 🙂

  Beantwoorden
 4. Talitha
  30 december 2016 at 12:13 (5 jaar ago)

  Leuk om te zien dat een paar van mijn favorieten er ook in staan, te weten de oatmealcookie reiniger, cenzaa nwyork, en de pupa bb cream ☺

  Beantwoorden
 5. Gonny
  30 december 2016 at 10:28 (5 jaar ago)

  Wat een mooi lijstje…
  Wens jou en gezellige jaarwisseling
  En een gezellig mooi bijzonder en gelukkig Nieuw Jaar!

  Beantwoorden
 6. Mireille
  30 december 2016 at 09:02 (5 jaar ago)

  Mooie favorieten hoor. De BB Cream van Pupa is bij mij ook niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse routine. Geweldige prijs/kwaliteit verhouding dit product.
  Mijn favoriete collectie van Pupa was ook de Velvet Garden. Ben jaloers op je palette. Deze was zo gewild dat ik zelfs de testers heb moeten afstaan.
  De producten van Cenzaa uit de NWYRK lijn zijn werkelijk hemels.
  Mijn relaxing douche Oil van Payot heb ik toevallig van de week op gemaakt.
  De rest kan ik niet over oordelen maar dat zullen ook geweldige producten zijn.
  Mis trouwens je tante Betsy jurkjes……

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  30 december 2016 at 07:31 (5 jaar ago)

  Zo leuk om jou favoriete producten van dit jaar nog even te zien!
  Vooral het speciale kleurrijke servies.
  Ik kijk erg uit naar wat je in het nieuwe jaar gaat plaatsen oo je blog…..

  Ik wens jullie veel geluk, gezond etc. toe in het nieuwe jaar en hughs voor Benthe Xoxo

  Beantwoorden
 8. Jori
  30 december 2016 at 06:50 (5 jaar ago)

  Toch wel leuk dat ik door jou ook wat dezelfde producten heb gekocht die jouw allllller favorietst zijn…. Marcel komt hier ook in het keukenkastje dit jaar wat is dat een lekkere geur (vd handzeep)

  Beantwoorden
 9. marije
  30 december 2016 at 06:19 (5 jaar ago)

  Mooie favorieten. Leuk dat je je rice verzameling er ook in hebt staan. Beauty kitchen staat nog op mijn verlanglijstje. Erg benieuwd na jouw enthousiaste review.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.