Lady Speed Stick: bloggershype of hit?

Al jaren is Lady Speed Stick enorm populair bij beautybloggers, het zou dé deodorant onder deodorants moeten zijn. Maar aangezien Lady Speed Stick een hele tijd alleen in Amerika verkrijgbaar was, en ik (noodgedwongen) vrij kritisch ben op het gebied van deo’s, had ik er nooit zoveel mee. Tot het moment dat ik hoorde dat dit merk nu ook in Nederland verkrijgbaar was, ik besloot om het toch maar eens te proberen. Inmiddels heb ik Lady Speed Stick uitvoerig gedurende de hele zomer getest, en kan je dus vertellen wat mijn ervaring is!

Lady Speed Stick

Lady Speed Stick

Lady Speed Stick is vooral bekend geworden door de deo in stick-vorm (logisch met zo’n naam), maar is daarnaast ook in sprayvorm verkrijgbaar. Omdat ik voor deze review ‘all the way’ wilde gaan, bestelde ik de originele variant, ondanks het feit dat ik altijd een afkeer voor deodorants in stickvorm heb gehad. Je moet er wat voor over hebben, voor je eigen blog… Daarnaast bestelde ik voor de zekerheid ook een deospray, voor in mijn handtas. Ik vind het fijn om een deodorant bij me te hebben voor de momenten dat ik toch even wil bijsprayen, op hele warme dagen bijvoorbeeld.

Lady Speed Stick

Ik bestelde mijn Lady Speed Stick in de geur ‘powder fresh’, met de geur van babypoeder. Ik vind dit een heel zachte, maar toch frisse geur die niet overheerst. Lady Speed Stick belooft 24 uur bescherming en is zowel een deodorant als een antiperspirant, wat zoveel wil zeggen als dat het de transpiratie tegengaat of in ieder geval flink vermindert.

Zoals ik hierboven al vertelde, ben ik erg kritisch op deodorants, noodgedwongen. Bij heel veel deodorants ruik ik mezelf na een paar uur, en als ik ergens wel een hekel aan heb, is het de geur van zweet, bah! Ik heb jarenlang een deodorant van Rituals gebruikt, dat was zo’n beetje de enige die me de hele dag okselfris hield, maar op een gegeven moment ging die uit het assortiment en moest ik dus op zoek naar iets anders (nadat ik eerst een voorraad voor een jaar had ingeslagen). Na geruime tijd vond ik een variant van Dove die me redelijk fris hield, maar toch heb ik nooit meer zo’n goede deodorant als die van Rituals gevonden, zo jammer!

Lady Speed Stick

Toen ik de Lady Speed Stick voor het eerst open maakte, zat er een kunststof kapje onder de dop. Ik vermoed dat dit dient om de deodorant stick tijdens het transport te beschermen. Ik heb het meteen weg gegooid, volgens mij heeft het verder geen functie.

Lady Speed Stick

Ik heb nooit eerder een deodorant in stick-vorm gebruikt. Mijn idee hierbij was altijd, dat het enorm plakt en je dus eerst een uur met stokjes onder je arm moet lopen om het te laten drogen, hihihi! Gelukkig bleek dat niet het geval, Lady Speed Stick geeft helemaal geen plakkerig of nat gevoel, maar voelt droog bij het aanbrengen. De foto hieronder illustreert dat:

Lady Speed Stick

Ik heb de Lady Speed Stick een paar keer heen en weer gehaald over mijn hand, zoals je ziet is er nauwelijks iets te zien (en te voelen). Pluspunt nummer 1!

Lady Speed Stick

Lady Speed Stick

Het actieve ingrediënt van de Lady Speed Stick is Aluminium Zirconium, verder bevat de deodorant o.a. enkele soorten alcohol, parfum en een paar oliën.

Dan volgt natuurlijk uiteindelijk de belangrijkste vraag: hoe goed is Lady Speed Stick nu echt? Ik gebruik deze deodorant nu ongeveer drie maanden, dus lang genoeg om er een oordeel over te kunnen vellen (en het feit dat ik hem al zo lang gebruikt, zegt eigenlijk al genoeg). Ik sluit me wat dat betreft aan bij mijn enthousiaste collega-bloggers: Lady Speed Stick houdt mij een hele dag fris en fruitig, zelfs op warme dagen (tot een graad of 25). Oké, op de snikhete dagen die we begin juli hadden, rook ik aan het eind van de dag niet helemaal okselfris meer, maar tegen die temperaturen is volgens mij geen enkele deodorant bestand. Ik vind de deodorant fijn in gebruik, hij is bovendien extreem zuinig en is zelfs te gebruiken als ik net mijn oksels geschoren heb, hij geeft geen enkele irritatie. Ook laat hij geen vlekken in mijn kleding achter. Lady Speed Stick heeft er een fan bij!

De producten van Lady Speed Stick zijn verkrijgbaar bij de webshop Exclusive Scents, de variant die ik heb kost normaal € 5,99, nu slechts € 4,99: klik. Er is ook een extra grote variant verkrijgbaar voor € 8,99, maar als ik zie hoe lang ik al met de grote variant doe, weet ik niet of ik daar voor zou kiezen. Het is toch op een gegeven moment ook wel fris om gewoon een nieuwe te kopen, zo na een maand of vier, toch?

Ken jij Lady Speed Stick al? Ben jij er ook zo tevreden over?

11 Comments on Lady Speed Stick: bloggershype of hit?

 1. Marinke
  21 augustus 2015 at 16:29 (7 jaren ago)

  Bedankt voor je review, net als jij had ik al veel over deze deo gelezen, maar dit geeft toch wel de doorslag om zelf deze ook te willen proberen. Heb nu een Lush deo omdat ie goed is voor mn huid, maar echt beschermen doet ie helaas niet… Volgende maand op vakantie naar Mexico, ligt naast de USA kijken of ze het daar ook verkopen 😛

  Beantwoorden
 2. Babs
  18 augustus 2015 at 17:13 (7 jaren ago)

  Ik ben een tijdje geleden gestopt met deodorants. Ik vond mijn oksels teveel naar deo roken. En heel wat merken geprobeerd, maar die geur van die deodorants… Rituals, die van Lush en deze zou ik best wel eens willen aanschaffen.
  Wat wel apart is en ik had het niet verwacht: het lijkt alsof ik nauwelijks meer zweet onder mijn oksels dan eerst. Gek is dat, hé?

  Beantwoorden
  • Irene
   18 augustus 2015 at 22:21 (7 jaren ago)

   Dat is eigenlijk best logisch denk ik. Net zoals met haar wassen. Ik was al een jaar m’n haar niet meer en heb echt nooit meer vettig haar. Je hebt het eigenlijk niet echt nodig. Je lichaam past zich automatisch aan.

   Dat gezegd zijnde; ik gebruik zelf een stick van Nivea die ik ook enorm goed vind werken, ondertussen toch al 3 jaar. Ik kan eerlijk zeggen dat ik zelfs in het warme weer geen last heb van geurtjes!

   Beantwoorden
 3. Céline
  17 augustus 2015 at 20:20 (7 jaren ago)

  Lijkt me dé perfecte deo! Alleen een beetje jammer van de aluminium die erin verwerkt zit.

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  17 augustus 2015 at 20:02 (7 jaren ago)

  Ben er zeer benieuwd naar want dit ken ik niet.

  Beantwoorden
 5. Cindy
  17 augustus 2015 at 19:48 (7 jaren ago)

  Zulk fijn spul! Heb behoorlijk voorraad ingeslagen in Florida vorig jaar, heb er nog 5 liggen ofzo, je doet er zo lang mee. Maar deze deo is bij mij overtroffen door Secret, gelukkig heb ik daar ook wat van ingeslagen. Nog veel beter! En gelukkig ook in NL verkrijgbaar online (bij een kennisje van me hihi). Zou de Secret ook eens proberen, vooral de cleargel variant is zo fijn.

  Beantwoorden
 6. Annette - Ann Ages Gracefully
  17 augustus 2015 at 19:08 (7 jaren ago)

  Leuk dat hij zo goed bevalt. Als je volgende keer besteld moet je eens de Secret proberen. Die is wat mij betreft nog beter. Lady Speedstick houd me droog maar niet helemaal fris met dat hete weer wat we hebben gehad. De secret doet dat wel dus is wat mij betreft echt de winnaar!

  Beantwoorden
 7. Mariëlle
  17 augustus 2015 at 18:49 (7 jaren ago)

  Hihi leuk om te horen dat je ook fan bent, ik ook! Ik was er altijd al ZO nieuwsgierig naar en ik vind het super spul. Suave is ook zo’n prettig merk 🙂 Het enige nadeel vind ik aluminium, ik zou graag een sterke deodorant vinden die verantwoord is!

  Beantwoorden
 8. Mieke
  17 augustus 2015 at 18:37 (7 jaren ago)

  Mijn moeder is ook een tijd fan geweest van deze deo! Helaas was het destijds niet gemakkelijk te bestellen. Ik heb ‘m zelf ook een tijdje gebruikt, en vond vooral de geur erg fijn!

  Beantwoorden
 9. sakura
  17 augustus 2015 at 14:24 (7 jaren ago)

  volgende stap is secret deo proberen 🙂

  Beantwoorden
 10. Linda
  17 augustus 2015 at 14:21 (7 jaren ago)

  Ik had net als jij ook iets tegen deodorant in stick vorm,maar omdat ik toch soms het idee had dat ik niet echt fris en fruitig bleef gedurende dag ging ik op zoek naar iets anders.
  Mijn aandacht trok die van Secret,ook één die normaal alleen in de USA te verkrijgen is.
  Na wat reviews te hebben doorgespit en hij zelfs beter werd beschouwd als Lady Speed,besloot ik hem te bestellen bij een nederlandse webwinkel die ze verkoopt.Ik heb hem nu een maand of twee in gebruik en ben er super laaiend over,zelfs die week dat de temperaturen opliepen tot 38 graden bleef ik droog en super fris.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.