Lavera Colour and Shine Shampoo

Wie net als ik regelmatig haar (of zijn) haar kleurt, weet dat je haar in dat geval extra verzorging nodig heeft. Niet alleen vanwege de vaak schadelijke effecten van haarverf (hoewel er tegenwoordig steeds meer ‘veilige’ soorten op de markt zijn), maar ook om je kleur zo lang mogelijk mooi te houden. Lavera Colour and Shine Shampoo met biologische Mango en Avocado geeft je haar die bescherming, ik vertel je graag mijn ervaringen!

Lavera Colour and Shine Shampoo

Lavera Colour and Shine Shampoo

Lavera Colour and Shine Shampoo is bestemd voor gekleurd en/of beschadigd haar. Hij belooft je haar te beschermen, intensief te voeden en uitdroging te voorkomen. Met name uitdroging ligt op de loer als je je haar regelmatig kleurt. Bovendien legt de shampoo een beschermend laagje rond de haar, waardoor deze beschermd wordt tegen UV-stralen en de schadelijke (blekende) invloed van de zon.

Lavera Colour and Shine Shampoo

Lavera Colour and Shine Shampoo

Lavera Colour and Shine Shampoo: ingrediënten

Lavera Colour and Shine Shampoo bevat ontzettend veel verzorgende en beschermende ingrediënten, die 100% natuurlijk en zoveel mogelijk van biologische afkomst zijn (zie de ingrediënten op de lijst met een * erachter). De shampoo bevat geen minerale oliën en SLS of SLES.

Naast mangomelk en mango-extracten, die het haar een natuurlijke kleurbescherming bieden, en avocado-extract, wat het haar voedt, verzacht en haar glans teruggeeft, bevat Lavera Colour and Shine Shampoo ook nog ingrediënten als extracten van tarwe, rijst en haver, die o.a. veel proteïnen bevatten en de vochtbalans van het haar herstellen. Extract van zoete amandel helpt de structuur van het haar verbeteren, waardoor deze beter beschermd is. Ik vind het een mooi lijstje!

Lavera Colour and Shine Shampoo

Lavera Colour and Shine Shampoo: textuur en werking

Lavera Colour and Shine Shampoo heeft een vrij vloeibare, doorzichtige textuur. Mijn gevoel zegt dat een doorzichtige shampoo niet verzorgend kan zijn, maar ik denk dat dit in mijn hoofd zit, gehersenspoeld door de cosmetica-commercie zeg maar. Ondanks het feit dat er geen SLS of SLES in zit, schuimt de shampoo prima en reinigt mijn haar goed. Zelfs de stylingproducten die ik gebruik, worden zonder enige moeite in één keer wassen uit mijn haar verwijderd. Veel natuurlijke shampoos (zonder SLS en/of SLES) hebben een tweede ronde nodig om mijn haar goed schoon te maken, maar daar is in dit geval geen sprake van. Pluspuntje!

De geur is heel subtiel, en minder fruitig dan ik aan de hand van de naam en verpakking had verwacht. Maar waarschijnlijk zijn ook deze verwachtingen gecreëerd door de (geparfumeerde) fruitige shampoos die je in het schap bij de drogist vindt.

Eén van de bijkomende beloftes van Lavera Colour and Shine Shampoo is ‘helps to avoid tangles’, oftewel helpt om klitten in het haar, die tijdens het wassen vaak ontstaan, te voorkomen. Eerlijk gezegd merk ik daar niet veel van, maar ik heb dan ook dik en vrij stug haar. Ik denk dat met dunner (en wat korter) haar, je hier meer van zult merken. Verder vind ik de shampoo op zichzelf net iets te weinig verzorging bieden aan mijn haar, ik moet eigenlijk voor het mooie altijd een conditioner nadien gebruiken. Wel houdt de shampoo de kleur van mijn haar langdurig mooi en levendig, in dat opzicht komt hij zijn beloftes absoluut na.

Mijn conclusie: Lavera Colour and Shine Shampoo is een fijne, basic shampoo die prima en op een milde manier reinigt en de kleur van het haar beschermt en behoudt, maar qua verzorging heeft hij wel een beetje hulp van een conditioner nodig.

Lavera Colour and Shine Shampoo (€ 4,99) is verkrijgbaar bij SoloBioMooi, je vindt hier ook de bijpassende Conditioner en Haarkuur. Deze producten zijn ook verkrijgbaar in een compleet voordeelpakket, hiervoor betaal je slechts € 10,95.

Gebruik jij speciale producten om je geverfde haar te beschermen en te verzorgen?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

1 Comment on Lavera Colour and Shine Shampoo

 1. chucky1012
  31 mei 2015 at 06:46 (7 jaren ago)

  Dit klinkt erg goed omdat de zomer eraan komt wil ik zeker mijn kapsel goed beschermen tegen de zon en ben zo blij dat er géén SLS in zit.
  Ben erg benieuwd naar de geur van de shampoo.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.