Lavera Firming Day Cream

Naarmate je ouder wordt, verandert de structuur, en dus ook de behoeftes van je huid. De huid verliest aan elasticiteit, doet er langer over om te herstellen en wordt gevoeliger voor rimpels. Om iedere vrouw vanaf 30 jaar te helpen om haar huid glad en stevig te houden, heeft Lavera de My Age-lijn ontwikkeld: een anti-aging lijn met natuurlijke verzorgende ingrediënten. Uit deze lijn gebruikte ik de Lavera Firming Day Cream gedurende een langere periode, in dit artikel vertel ik jullie mijn bevindingen.

Lavera Firming Day Cream

Lavera Firming Day Cream met Karanja-olie en organische Witte Thee-extract

Lavera Firming Day Cream is NaTrue gecertificeerd en bevat geen chemische ingrediënten. De dagcrème is gebaseerd op biologische Karanja-olie en Witte thee-extract. Karanja-olie verzorgt de huid intensief, voorkomt de vorming van pigmentvlekken en biedt een natuurlijke bescherming tegen UV-stralen. Witte thee-extract beschermt de huid tegen vrije radicalen. De rijke formule brengt je huid in balans en belooft een jonge, stralende teint.

Lavera Firming Day Cream

Lavera Firming Day Cream: de ingrediënten

De lijst met natuurlijke ingrediënten is indrukwekkend lang. Als ik ze allemaal apart zou benoemen, wordt het een beetje saai. Daarom licht ik de belangrijkste er even uit.

 • Olijfolie is vochtinbrengend, bevat vitamine A en E en is rijk aan antioxidanten.
 • De alcohol die in deze crème gebruikt is, is afkomstig van gecertificeerde organische landbouw en van de niet huid-irriterende soort.
 • Glycerine houdt het vocht in de huid vast en maakt de huid (weer) glad.
 • Squalane houdt eveneens het vocht vast in de huid en houdt de huid zacht en soepel. Bovendien zorgt het ervoor dat andere ingrediënten beter door de huid kunnen worden opgenomen.
 • Sodium Lactate is een melkzuur wat een vochtbindende werking op de huid heeft.
 • Karanja-olie: voorkomt de vorming van pigmentvlekken en biedt een natuurlijke UV-bescherming.

Verder bevat Lavera Firming Day Cream ingrediënten als Hyaluronzuur (herstelt en behoudt de elasticiteit van de huid), Aloë Vera (hydrateert en verstevigt de huid) en Bamboe-extract (verzacht de huid).

Lavera Firming Day Cream

Lavera Firming Day Cream zit in een luchtdichte pompflacon, die prettig doseert. Door de verpakking blijft de crème vrij van bacteriën en blijven de ingrediënten langer werkzaam.

Lavera Firming Day Cream

Lavera Firming Day Cream: textuur en werking

Lavera Firming Day Cream is een lichte crème, die zich heel prettig laat aanbrengen en verdelen over mijn huid. Hij trekt snel in, en vormt een prima basis voor mijn make-up. De geur is fris-fruitig, ik vind het een aangename geur.

Na het intrekken laat de crème echter een licht trekkerig gevoel achter op mijn huid, dit verdwijnt als ik nadien een gezichtsprimer en/of een foundation aanbreng. Ondanks het trekkerige gevoel verzorgt de crème mijn huid goed, ze wordt niet droger. Ook op de langere termijn ziet mijn huid er prima uit: glad, gezond en egaal. Het trekkerige gevoel lijkt slechts het gevolg van het intrekken van de crème, het heeft verder geen invloed op de conditie van mijn huid.

Lavera Firming Day Cream kost € 14,65 voor 30 ml en is samen met de overige producten van de Lavera My Age-lijn verkrijgbaar bij SoloBioMooi, de webshop voor al je biologische cosmetica .

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

4 Comments on Lavera Firming Day Cream

 1. Esther
  17 april 2014 at 01:25 (8 jaren ago)

  Ik heb jouw site net ontdekt en wat een verademing om een beautyblog te vinden die mij als ‘ongeveertig vrouw’ aanspreekt! De meeste beautyblogs zijn toch voor de twintigers. Ik zet je bij mijn favorieten!!

  Beantwoorden
  • Natasja
   17 april 2014 at 08:34 (8 jaren ago)

   Leuk, nog een mede-veertiger! Ik ga jouw blog eens op mijn gemakje doorkijken, bedankt voor je berichtje!

   Beantwoorden
 2. Deb
  16 april 2014 at 10:18 (8 jaren ago)

  Dit klinkt erg fijn! Ik heb zelf de Lavera nachtcrème gehad (helaas nu net op) en die beviel ook erg goed en ook een fris-fruitige geur.

  Beantwoorden
 3. Nicole
  16 april 2014 at 08:49 (8 jaren ago)

  Klinkt als een erg fijne creme in een mooie verpakking.
  Dat soort doseerpompjes zijn ideaal vind ik.
  En de prijs valt me ook mee.

  Misschien een rare vraag maar die Karanja-olie moet ik zien als de SPF??

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.