Lavera Macademia Passion body butter

Ok ok, het wisselvallige weer van de afgelopen twee weken is misschien niet je van het. Maar als je de regen en de harde wind wegdenkt, zijn er best wat voordelen aan de herfst te bedenken. Voor mij is één van die voordelen het feit dat ik mijn body butters weer uit de kast kan halen. In de zomer vind ik ze meestal too much, omdat mijn huid dan gewoon minder nodig heeft en een body butter daardoor al snel te vet aanvoelt. Maar nu de temperaturen in korte tijd gedaald zijn, was het weer tijd voor o.a. de Lavera Macademia Passion body butter, die al heel snel een plekje tussen mijn favorieten veroverde. Lees snel verder waarom…

Lavera Macademia Passion body butter

Lavera gebruikt zoveel als mogelijk plantaardige ingrediënten uit gecontroleerde biologische landbouw. Bovendien worden alle producten en verpakkingen aan allerlei kwaliteitstesten onderworpen om de hoogst haalbare kwaliteit te kunnen garanderen. De 100% natuurlijke geuren worden in samenwerking met parfumeurs gecreëerd. Aan de producten van Lavera worden geen synthetische conserveringsmiddelen, geurstoffen of aroma’s toegevoegd. Lavera benut de talloze toepassingen van de natuurlijke ingrediënten optimaal, ontwikkelt speciale productie methoden en is continu op zoek om haar producten en de productieprocessen verder te optimaliseren.

Lavera Macademia Passion body butter

Lavera Macademia Passion body butter

Lavera Macademia Passion body butter bevat biologische macademia-notenolie en biologisch passiebloem-extract, welke de regeneratie van de huid ondersteunen en de huid beschermen tegen uitdrogen. Macademia-olie is heel zacht voor de huid, hydrateert, is niet vet en heeft ontstekingsremmede werkstoffen, waardoor de olie helend werkt bij een geïrriteerde en/of ontstoken huid. Bovendien heeft macademia-olie een natuurlijke zonbeschermingsfactor van 3-4.

Lavera Macademia Passion body butter

Lavera Macademia Passion body butter: de ingrediënten

Naast macademia-notenolie en passiebloem-extract bevat Lavera Macademia Passion body butter nog veel meer lekkers voor je huid: soja-olie, shea boter, zonnebloempit-olie, cacao-boter en diverse natuurlijke oliën. Een groot deel van de ingrediënten is van biologische herkomst.

Lavera Macademia Passion body butter

Lavera Macademia Passion body butter: textuur en geur

De Lavera Macademia Passion body butter is een heel rijke, romige body crème. Hij laat zich heel soepel over de huid verdelen en trekt na het inmasseren vrij snel (in een paar minuutjes) in de huid. De body butter voedt en verzorgt mijn huid intensief, en laat een voelbaar, maar niet vervelend beschermingslaagje achter. De geur is heerlijk “comfy”: zacht, zoet en heel subtiel. Echt een geur waar ik aan kan blíjven ruiken… <3

Lavera Macademia Passion body butter

Lavera Macademia Passion body butter

Lavera Macademia Passion body butter: werking

Niet alleen mijn neus (en dus mijn humeur), maar ook mijn huid wordt erg blij van deze body butter. Zelfs droge plekjes als mijn knieën en ellebogen voelen na regelmatig gebruik lekker zacht. Mijn huid voelt niet alleen zacht en gevoed, maar ziet er ook mooi uit, het lijkt wel alsof er een soort van glow overheen ligt. Laat het najaar en de winter maar komen, ik ben er op voorbereid met deze Lavera Macademia Passion body butter!

Lavera Macademia Passion body butter kost € 7,50 voor een pot van 150 ml en is te koop bij SoloBioMooi. In dezelfde geur is er ook de Lavera Cream Oil Shower Macademia Passion, deze kost € 4,75 voor 150 ml en staat bovenaan mijn verlanglijstje.

Pas jij je verzorgingsritueel al aan aan het veranderde weer, of vind je dat nog te vroeg?

3 Comments on Lavera Macademia Passion body butter

 1. Kirsty
  20 september 2013 at 19:26 (9 jaren ago)

  Wat lijkt me dat een heerlijke body butter! Ik gebruik in de winter sowieso vaker body lotion, maar smeer vaak de droge plekjes extra in met body butter. Als het straks echt kouder wordt zal ik de lotion in ruilen voor butter.

  Beantwoorden
 2. Wendy
  19 september 2013 at 21:25 (9 jaren ago)

  In de winter gebruik ik meer wat vettere body butters. Zolang het maar een prettige geur heeft, blijf ik smeren 🙂

  Beantwoorden
 3. Wendy
  19 september 2013 at 13:02 (9 jaren ago)

  Ik heb mijn body butters ook maar weer uit de kast gehaald, smeren maar!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.