lavera My Age anti-aging gezichtsverzorgingslijn

Onlangs deelde ik het persbericht over de nieuwe lavera My Age lijn. Ik kreeg daarna een mailtje, of ik de producten misschien wilde testen en reviewen op Beautyspots? Nou en of ik dat wilde! Ik ken het merk lavera al een aantal jaar, en eigenlijk heb ik er alleen maar uiterst positieve ervaringen mee. Een nieuwe lijn die ook nog eens perfect bij mijn leeftijd past, die test ik natuurlijk met liefde. En dus vertel ik jullie vandaag nog meer over deze mooie natuurlijke gezichtsverzorgingslijn!

lavera My Age

lavera My Age met natuurlijke anti-aging ingrediënten

Rimpels worden zichtbaar doordat het collageen in de huid afneemt. Een enzym dat daarvoor zorgt is elastase.Biologische hibiscusbloemextract is een natuurlijk ingrediënt dat elastase remt. Daarnaast hebben studies aangetoond dat biologische hibiscusbloemextract ook pigmenten kan verhelderen.

Een ander natuurlijk ingrediënt dat huidveroudering tegengaat is ceramiden van natuurlijke oorsprong. Dit zijn vetten (lipiden), die je huid van nature bevat. Ceramiden helpen het natuurlijke vochtverlies te verminderen, houden je huid elastisch en beschermen tegen schade van buitenaf.

lavera combineert deze effectieve, natuurlijke ingrediënten in haar nieuwe MY AGE-formule.

lavera My Age belooft de huid te verstevigen, pigmentvlekken te verzorgen, de huid (weer) elastisch en veerkrachtig te maken en de teint egaal en fris te maken. De lijn bestaat uit vier producten, waarvan ik er maar liefst drie ontving om te testen!

lavera My Age

lavera My Age dagcrème

De lavera My Age lijn heeft een prachtige, luxe uitstraling. Ok, dat zegt natuurlijk niets over de werking van de producten, maar het is wel mooi meegenomen. Of ben ik de enige die kan genieten van de aanblik van mooie potjes en flesjes op de badkamer? Vooral het rosé gouden deksel ziet er gewoon super de puper uit.

’s Ochtends breng ik altijd een dagcrème aan op mijn (onder de douche) gereinigde huid. Een dagcrème moet mijn huid goed verzorgen en beschermen, maar ze moet óók comfortabel aanvoelen op mijn huid. Niet te vet, een goede basis onder mijn make-up en het moet vooral ook niet te lang duren voor ze intrekt. Daar heb ik ’s ochtends gewoon de tijd niet voor. In dat opzicht voldoet de lavera My Age dagcrème aan al mijn wensen.

Ingrediënten

Ik ken lavera als een prachtig verzorgingsmerk met mooie, natuurlijke ingrediënten. Naast de eerder genoemde biologische hibiscusbloemextract en ceramiden zit er nog veel meer moois in. Sheaboter, verschillende planten- en bloemenextracten en heerlijke oliën: ik word er blij van. De parfum die aan de crème is toegevoegd, is afkomstig van natuurlijke essentiële oliën. De geur van de crème herken ik meteen van andere lavera producten: warm en een tikje kruidig. Ik vind het een heerlijke, ontspannende geur, die het gebruik van de producten nog net een tikkeltje fijner maakt ♥

Textuur en werking

De dagcrème heeft een vrij dunne, maar wel rijke textuur. Ze laat zich heel makkelijk verdelen en aanbrengen, en trekt goed en vlot in de huid. Eenmaal ingetrokken voel ik een verzorgend en intens comfortabel laagje op mijn huid wat geenszins vervelend of te vol aanvoelt. Zelfs tijdens de héle koude week in februari, beschermde de lavera My Age dagcrème mijn huid uitstekend. Ze voelde geen enkel moment droog of trekkerig, waar ik normaal gesproken best snel last van heb met echte vrieskou.

In eerste instantie leek de textuur van de dagcrème me een beetje aan de dunne kant, maar ze blijkt gewoon ontzettend fijn verzorgend. De comfortabele textuur, de intens verzorgende en beschermende werking én natuurlijk de prachtige ingrediënten maken dit echt een topper van een dagcrème.

De lavera My Age dagcrème kost € 20,99 voor 50 ml, en dat is een keurig nette prijs vind ik.

lavera My Age

lavera My Age nachtcrème

Al zolang als ik me kan herinneren, gebruik ik een aparte dag- en nachtcrème. Overdag heeft je huid nu eenmaal een andere verzorging nodig dan ’s nachts. En een nachtcrème mag van mij ook echt lekker vol van textuur zijn, daar wordt mijn huid best blij van!

De nachtcreme bevat nog meer verzorgende oliën en boters dan de dagcrème, waaronder een paar favoriete ingrediënten van mij. Abrikozenpitolie en kokosolie staan hoog in de ingrediëntenlijst, gevolgd door Sheaboter. Bij alle producten is een groot deel van de ingrediënten afkomstig van gecertificeerde biologische landbouw ♥

lavera My Age

Textuur en werking

Zoals ik aan de hand van de ingrediënten al verwachtte, is de textuur van de nachtcrème lekker vol en rijk. Niet te verwarren met vet 😉 De crème is lekker romig, maar laat zich uitstekend verdelen en inmasseren. Het verzorgende laagje wat achterblijft is beduidend voller dan bij de dagcrème, maar zonder mijn huid plakkerig of vet te laten aanvoelen.

Mijn huid voelt na mijn reinigingsroutine en het aanbrengen van de nachtcrème heerlijk schoon, ontspannen en comfortabel aan. De crème is een erg welkom onderdeel van mijn avondroutine, ook weer dankzij de heerlijke, warme geur.

De nachtcrème kost € 22,49 voor 50 ml.

lavera My Age

Intensief olieserum

Ik gebruik eigenlijk iedere dag een serum, meestal onder mijn nachtcrème. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar een serum op oliebasis, vanwege de intens verzorgende en voedende werking. Super leuk dus dat ik het olieserum uit de lavera My Age lijn ook mocht testen!

Zoals je van een olieserum mag verwachten 😉 bevat het veel (natuurlijke) oliën. Deze staan allemaal hoog bovenin de ingrediëntenlijst, zodat je weet dat ze ook echt goed hun werk kunnen doen. Ook hier is een deel van de ingrediënten afkomstig van gecertificeerd biologische landbouw.

Het olieserum zit in een pompflacon, waardoor het doseren lekker makkelijk gaat.

lavera My Age

Textuur en werking

Het olieserum heeft een verrassende textuur. Geen olie, zoals je misschien zou verwachten, maar een dunne emulsie op oliebasis. Deze laat zich makkelijk verdelen en inmasseren, en vormt geen vet laagje op de huid. En dat laatste zal denk ik veel mensen erg aanspreken. Ik heb nooit zo’n moeite met de wat vettere textuur, maar ik weet dat dat veel mensen afschrikt om een serum te gebruiken. En dat is zonde!

Het olieserum uit de lavera My Age lijn laat na het aanbrengen geen vet laagje achter op mijn huid, maar trekt juist erg goed in. In combinatie met de nachtcrème is het de ultieme verzorging voor de nacht voor mijn huid.

Het olieserum kost € 23,99 voor 30 ml.

Na de producten een week of vier à vijf gebruikt te hebben, voel en zie ik aan mijn huid dat ze gladder en soepeler is. Ze heeft een mooie, zachte glow en voelt erg comfortabel aan. De overgang van de winter naar het voorjaar is voor mijn huid altijd best even schakelen, wat zich uit in een wat droog, kriebelig gevoel. Maar met deze producten zie ik die overgang met vertrouwen tegemoet. Ik vind de nieuwe lijn echt een aanrader, wat een mooie producten!

De producten van lavera zijn in Nederland onder andere online verkrijgbaar bij Bewustwinkelen.nl, DA.nl, Sebio.be en bij zelfstandige drogisterijen en natuurwinkels. Volg lavera op Facebook voor meer weetjes en informatie over de producten.

Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

3 Comments on lavera My Age anti-aging gezichtsverzorgingslijn

 1. Miranda Aerts
  7 maart 2021 at 10:28 (1 jaar ago)

  Wat een fijne review, dat klinkt als hele prettige producten!

  Beantwoorden
 2. Jessica
  7 maart 2021 at 09:55 (1 jaar ago)

  Goh, ik wist niet eens dat lavera ook in Nederland word verkocht. Ik ken het voornamelijk uit de Duitse drogisterijen.
  Bedankt voor de tip!

  Beantwoorden
 3. Neeltje
  7 maart 2021 at 08:58 (1 jaar ago)

  Dit ziet er veelbelovend uit!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.