Lavera Reinigingsmelk 2-in-1 Jojoba & Shea Butter

Ik gebruik eigenlijk altijd twee producten voor de reiniging van mijn gezicht. Eerst verwijder ik mijn make-up, en daarna gebruik ik een apart reinigend product voor mijn huid. Maar onlangs ontdekte ik een product wat beiden in één keer doet, en ook nog eens heel goed en mild. Ik vertel je vandaag wat meer over Lavera Reinigingsmelk 2-in-1 Jojoba & Shea Butter.

Lavera Reinigingsmelk 2in1 Jojoba & Shea Butter
Lavera Reinigingsmelk 2-in-1 Jojoba & Shea Butter

Lavera Reinigingsmelk 2-in-1 Jojoba & Shea Butter is een geweldig mooi product voor drukke vrouwen zoals jij en ik. Het verwijdert make-up en reinigt de huid, en is daarbij zo mild dat je het zelfs rond je ogen kunt gebruiken. Dat betekent dat je geen oogmake-up remover meer nodig hebt, geen gewone make-up remover, én geen reinigend product. Dit ene tubetje does it all!

Lavera Reinigingsmelk 2in1 Jojoba & Shea Butter
Lavera Reinigingsmelk 2-in-1 Jojoba & Shea Butter reinigt de huid op een heel zachte manier en is daardoor ook geschikt voor de droge of gevoelige huid. De Cleansing Milk bevat Jojoba olie en Sheaboter, beiden biologisch. De Cleansing Milk is onderdeel van de Basis Sensitiv lijn, een hele mooie, basic lijn voor het hele gezin. Sowieso is Lavera gewoon een ontzettend mooi, natuurlijk merk wat prima betaalbaar is.

Lavera Reinigingsmelk 2in1 Jojoba & Shea Butter
Ingrediënten

Lavera Cleansing Milk is 100% natuurlijk en vrij van siliconen, parabenen, kunstmatige geur- en kleurstoffen en andere stoffen die je liever niet op je gezicht smeert. De belangrijkste ingrediënten zijn Soja-olie (werkt beschermend, verzorgend en regenererend), Glycerine (houdt het vocht vast in de huid), Sheabutter (werkt verzachtend en herstellend), Jojoba olie (werkt ontstekingremmend en bacteriedodend en is rijk aan vitamine E), extract van Toverhazelaar, Zoethoutwortel-extract en Zonnebloemolie. Een groot deel van de ingrediënten is afkomstig van gecertificeerd biologische landbouw (de ingrediënten met een * erachter). Zoals ik eigenlijk van alle producten van Lavera gewend ben: een heel mooie lijst, met ingrediënten die ook daadwerkelijk iets doen voor je huid.

Lavera Reinigingsmelk 2in1 Jojoba & Shea Butter
Textuur, geur en werking

Aan de hand van de naam had ik Lavera Reinigingsmelk 2-in-1 Jojoba & Shea Butter dunner verwacht, maar het blijkt qua textuur meer een crème dan een melk. En dat vind ik stiekem helemaal niet erg, want de crèmige textuur voelt heerlijk verzorgend en zacht aan bij het inmasseren. Het verdelen en inmasseren gaat prima ondanks de wat dikkere textuur. De geur is heerlijk fris en natuurlijk, ik herken de geur van andere producten uit deze lijn van Lavera.

Je brengt de reinigingsmelk aan op een droge huid, en masseert het over de huid. Door de milde samenstelling kun je de milk ook rond je ogen gebruiken. Ook mijn oogmake-up, waaronder mijn mascara (niet waterproof) wordt moeiteloos verwijderd. Na het inmasseren spoel je je huid af met warm water, ik gebruik hierbij een gezichtsdoekje. Ik gebruik Lavera Reinigingsmelk 2-in-1 Jojoba & Shea Butter zowel ‘s ochtends als ‘s avonds.

Lavera Reinigingsmelk 2in1 Jojoba & Shea Butter
Lavera Reinigingsmelk 2-in-1 Jojoba & Shea Butter verwijdert niet alleen heel goed en snel mijn make-up. Daarnaast reinigt hij tegelijkertijd mijn huid, en dat doet hij uitstekend. Ik heb een huid die gevoelig is voor onzuiverheden, en ik merk het dan ook direct als een product mijn huid niet goed reinigt. Of in dit geval: ik merk het als een product mijn huid wel goed reinigt 😉 Direct na de reiniging van mijn huid voelt deze zacht en fris, zonder trekkerig gevoel. Uiteraard gebruik ik wel een dag- of nachtcrème nadien, maar dat is voor mij niet meer dan logisch.

Conclusie en verkrijgbaarheid

Op de langere termijn merk ik dat mijn huid mooi glad en egaal blijft, onzuiverheden blijven zo goed als weg. Voor mij een teken dat de reinigingsmelk goed werkt! Ik vind het een ontzettend mooie, fijne dagelijkse reiniger die ook nog eens bijzonder fijn geprijsd is. Een echte aanrader voor wie op zoek is naar natuurlijke gezichtsverzorging zonder al te veel poespas.

Lavera Lavera Reinigingsmelk 2-in-1 Jojoba & Shea Butter (€ 6,99/125 ml) is o.a. verkrijgbaar bij Drogistplein. Drogistplein heeft een uitstekende service: al je bestellingen voor 10 uur ‘s avonds worden de volgende werkdag al bezorgd. En verzending is al gratis bij bestellingen vanaf 25 euro. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

6 Comments on Lavera Reinigingsmelk 2-in-1 Jojoba & Shea Butter

 1. Annette
  25 februari 2017 at 17:05 (4 jaar ago)

  Klinkt fijn. Lavera is een mooi merk en ik vind het zelf altijd een plus als je een product ook op de ogen kunt gebruiken, wel zo makkelijk.

  Beantwoorden
 2. Natascha
  25 februari 2017 at 15:35 (4 jaar ago)

  Ik heb ooit een haarspray van Lavera gekocht in Duitsland, ook al zo’n fijn product. Ik kon het in Nederland altijd niet zo goed vinden, wist niet dat het bij drogistplein gewoon te bestellen is. Dit lijkt me wel een fijn product ook ideaal voor dames die liever maar 1 product gebruiken.

  Beantwoorden
 3. jeapiebel
  25 februari 2017 at 11:44 (4 jaar ago)

  Het klinkt positief en fijn met de prijs. Ik gebruik op dit moment shampoo en conditioner van het merk. Ik vind het ook fijne producten.

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  25 februari 2017 at 09:36 (4 jaar ago)

  Dit klinkt toch wel heel goed 🙂 Ik gebruik echt het liefst natuurlijke producten!

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  25 februari 2017 at 07:42 (4 jaar ago)

  Dat ziet er goed uit!
  Ik had nog nooit een reinigingsproduct in een tube gezien.
  Later zal ik eens kijken in de webshop die dit verkoopt.

  Fijne dag Xoxo

  Beantwoorden
 6. marije
  25 februari 2017 at 07:10 (4 jaar ago)

  Dit zijn idd producten die je als drukke vrouw op de plank wilt hebben staan. Klinkt ideaal.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.