lavera shampoo bar en body cleansing bar

Nu steeds meer merken shampoo bars en stukken zeep introduceren, kan één van de mooiste natuurlijke merken, lavera, natuurlijk niet achterblijven. Onlangs brachten ze de lavera shampoo bar en lavera body cleansing bar uit. Ze zijn niet alleen goed voor de huid en het haar, maar dragen ook bij aan de vermindering van het gebruik van plastic. Een driedubbele win-win-win situatie dus! Ik heb de bars getest, en vertel er in dit artikel wat meer over.

lavera shampoo bar

lavera shampoo bar en body cleansing bar

Ik ken het merk lavera al jaren, ik heb voor mijn blog al veel mooie producten mogen reviewen. Dus toen ik hoorde dat ze een shampoo bar en body cleansing bar hadden uitgebracht, deed ik een klein vreugdedansje. Ik ben zelf  sinds begin dit jaar een stuk duurzamer gaan leven, en dan vooral duurzamer gaan douchen 😉 Dus ik wilde deze nieuwe producten graag uitproberen!

lavera shampoo bar

lavera shampoo bar

lavera biedt haar populairste vloeibare shampoo nu ook aan in vaste vorm: de basis sensitiv Moisture & Care shampoo bar voor de gevoelige hoofdhuid. De natuurlijke samenstelling met milde plantaardige ingrediënten is zacht voor je haar en hoofdhuid. De innovatieve verzorgingsformule van de nieuwe shampoo met biologische quinoa biedt natuurlijke verzorging voor het haar. De essentiële aminozuren van de quinoa kunnen het haar binnendringen en zo de haarstructuur van binnenuit versterken. Eiwitten versterken de buitenkant van het haar en dragen bij aan de glans, zachtheid en doorkambaarheid van het haar. Het product bevat geen siliconen en microplastics.

lavera heeft duidelijk niet zomaar een shampoo bar ontwikkeld, er is nagedacht over de samenstelling en ingrediënten. Hoewel een shampoo bar al beter is dan een vloeibare shampoo, is het voor een gevoelige huid natuurlijk belangrijk om goed naar de ingrediënten te kijken.

De shampoo bar van lavera bevat (uiteraard) geen SLS of SLES, maar het veel mildere Sodium Coco-Sulfate, wat voor de schuimende werking zorgt. Verder bevat de bar veel natuurlijke, deels biologische ingrediënten met een mooie, verzorgende werking. Het blijft een beetje gek om verzorgende boters als Sheabutter en Cacaoboter in shampoo te zien, maar geloof me: je haar wordt er echt niet vet van. Verder bevat de bar biologische Aloë Vera, wat het haar hydrateert. De bar is uiteraard volledig vrij van siliconen.

lavera shampoo bar

Gebruik en werking

Zowel de lavera shampoo bar als de body cleansing bar heeft de bekende, warm-kruidige geur van lavera. Ik vind hem heerlijk! Bij het eerste gebruik van de shampoo bar viel mij direct de uitstekend schuimende werking op. Ik denk dat dit de best schuimende shampoo bar is die ik tot dusver gehad heb. Veel shampoos en shampoo bars hebben vooral bij de eerste wasbeurt een beetje moeite met schuimen, maar dat heb ik hier dus niet ervaren.

De shampoo bar maakt mijn haar uitstekend schoon, op een heel milde manier. Na het wassen gebruik ik wel een conditioner, maar dat doe ik met iedere shampoo of shampoo bar. Het enige minpuntje wat ik met de shampoo bar heb ervaren, is dat hij vrij fragiel is, hij brak al na twee weken in vier stukken. Die ik daarna uiteraard wel gewoon opgemaakt heb, aan de werking doet dat niets af.

De shampoo bar kost € 8,49 voor 50 gram.

lavera shampoo bar

lavera body cleansing bar

lavera vertrouwt ook op haar klassieker voor body wash: de basis sensitiv body cleansing bar 2 in 1 Hair & Skin, is geschikt voor huid en haar. Dankzij de milde plantaardige stoffen en de zachte schuimervaring is douchen nu dubbel zo leuk. lavera garandeert dat het product geen microplastics of kunstmatige kleur- en conserveringsmiddelen gebruikt.

Vaste stukken zeep gebruik ik al langer dan dat ik shampoo bars gebruik, ik denk al wel een jaar of tien. Ik herontdekte de vaste zeep door Lush, en inmiddels heb ik ze al van veel merken gebruikt of nog steeds in gebruik.

De body cleansing bar van lavera is zowel voor het lichaam als voor het haar te gebruiken. Zelf gebruik ik altijd liever een aparte shampoo, maar het is natuurlijk wel makkelijk als je op vakantie of een weekendje weg gaat. Scheelt weer in de bagage, en zo’n bar scheelt al zoveel ten opzichte van een fles!

Ingrediënten

Ook de body cleansing bar bevat veel natuurlijke, verzorgende ingrediënten. De tijd dat een zeep per definitie je huid uitdroogde, ligt gelukkig ver achter ons. Met ingrediënten als Sheabutter, Cacaoboter, Soja olie, Olijfolie, en diverse planten- en fruitextracten geef je je (gevoelige) huid ook onder de douche de verzorging die ze verdient.

Beide bars claimen tot drie keer langer mee te gaan dan hun vloeibare variant. Die ervaring heb ik niet, maar dat heb ik tot dusver met geen enkele shampoo bar of zeep gehad. Bij de shampoo bar komt dat grotendeels door het feit dat ik lang en dik haar heb. Daarmee heb je nu eenmaal meer product nodig dan met kort dun haar.

lavera shampoo bar

De body cleansing bar heeft ook de kenmerkende lavera geur. Hij ziet er geler uit dan de shampoo bar, hierdoor kan ik ze goed uit elkaar houden.

Ook de body cleansing bar schuimt overvloedig. Hij geeft een zacht, romig schuim wat luxe aanvoelt op mijn huid. Ik gebruik hem zowel als gewone zeep als als scheerzeep, en in beide situaties is hij bijzonder fijn in gebruik. Bij het scheren merk ik de fijne verzorgende en verzachtende werking. Met sommige (vooral geparfumeerde) zepen kan mijn huid hierbij nog weleens prikken, maar dat heb ik met deze body bar niet. Ook hier is het enige minpuntje de fragiliteit en het feit dat hij vrij snel op gaat. Ondanks het feit dat ik mijn shampoo bars en zepen altijd direct uit de douche cabine verwijder zodra ik klaar ben met gebruik.

De body cleansing bar kost € 6,99 voor 50 gram.

lavera is onder andere verkrijgbaar bij de zelfstandige adviesdrogist, natuurwinkel en online via Bewustwinkelen.nl, DA.nl en Sebio.be. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

1 Comment on lavera shampoo bar en body cleansing bar

  1. Neeltje
    15 augustus 2021 at 09:55 (12 maanden ago)

    Ziet er goed uit. Een shampoo en body wask in een is inderdaad handig voor de vakantie.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.