Lavera tandpasta zonder fluoride: natuurlijke mondverzorging

Over fluoride doen de laatste jaren verschillende verhalen de ronde. Iedereen van “mijn generatie” herinnert zich vast nog wel de fluor-tabletjes, en de fluor-behandelingen bij de tandarts. Fluoride, dat was hรฉt middel om je tanden gezond en sterk te houden en om gaatjes te voorkomen. Inmiddels hebben diverse onderzoeken aangetoond dat fluoride helemaal niet zo goed is voor je, sterker nog: volgens sommige onderzoekers is het een giftige stof die schadelijk is voor je lichaam en diverse gezondheidsklachten kan veroorzaken. De oplossing is volgens “deskundigen” simpel: tandpasta uitspugen en niet inslikken. Maar, zegt de tegenpartij dan weer, fluoride wordt voor het grootste gedeelte door je slijmvliezen opgenomen, dus uitspugen is niet voldoende. Ik vind het best lastig om in dit soort issues een standpunt te kiezen, wat is wijsheid? Om sowieso een oordeel te kunnen vellen over de kwaliteit, besloot ik Lavera tandpasta zonder fluoride te proberen. Zou ik veel verschil merken ten opzichte van een tandpasta met fluoride?

Lavera tandpasta zonder fluoride

Lavera tandpasta zonder fluoride: natuurlijk gezonde tanden

Lavera tandpasta zonder fluoride belooft tandplak te verwijderen en tandbederf te voorkomen bij regelmatig gebruik. Tot zover niets anders dan een tandpasta met fluoride dus. Laten we de ingrediรซnten eens wat nader bekijken:

Lavera tandpasta zonder fluoride

Lavera tandpasta zonder fluoride bevat onder andere Xylitol en kiezelzuur, die ervoor zorgen dat tandplak effectief verwijderd wordt, en ze beschermen de tanden op een natuurlijke wijze tegen gaatjes. Echinacea versterkt en beschermt de tanden, terwijl propolis de weerstand van het tandvlees verbetert, waardoor dit gezond wordt en blijft.

Lavera tandpasta zonder fluoride

Lavera tandpasta zonder fluoride: effectief genoeg?

In het begin was het enorm wennen om mijn tanden te poetsen met Lavera tandpasta zonder fluoride. Ik miste de frisse smaak, en het schuimt ook veel minder dan de tandpasta die ik normaal gebruik. Maar zoals met veel dingen, waren beide puntjes een kwestie van wennen. Na een paar dagen was ik aan de smaak en textuur van de tandpasta gewend. Ik heb de Lavera tandpasta zonder fluoride een week of 6 gebruikt. Opvallend is, dat mijn gevoelige tanden na een aantal weken minder gevoelig lijken te worden, dat is voor mij een groot pluspunt. Of deze tandpasta van Lavera net zo effectief is tegen gaatjes, kan ik uiteraard niet zeggen na zo’n betrekkelijk korte tijd, daarvoor moet ik de tandpasta minimaal een half jaar of zelfs een jaar gebruiken. Qua gebruik, en qua schoon gevoel van mijn gebit, doet hij echter niet onder voor een tandpasta met fluoride. En dat maakt voor mij de keuze wel wat makkelijker, want in dit geval ben ik “better safe than sorry”.

Lavera tandpasta zonder fluoride kost โ‚ฌ 2,25 voor 75 ml, en is daarmee zelfs goedkoper dan een tandpasta als Sensodyne, die ik hiervoor altijd gebruikte. Lavera tandpasta zonder fluoride maakt deel uit van het Lavera Basis Sensitiv assortiment, wat verkrijgbaar is bij SoloBioMooi, de webshop die op haar manier de wereld een beetje vermooiert.

Gebruik jij tandpasta met of zonder fluoride?

1 Comment on Lavera tandpasta zonder fluoride: natuurlijke mondverzorging

  1. Vincent
    21 juli 2021 at 17:16 (12 maanden ago)

    Ik zou ook graag een andere tandpasta willen uitproberen, omdat mijn tanden erg gevoelig zijn. Ook merk ik dat mijn tandplak niet altijd goed verwijderd wordt met mijn huidige tandpasta. Ik ga me verdiepen in de opties!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.