Leco Penselen Reinigingszeep: grote schoonmaak voor make-up kwasten

Toen ik onlangs in het artikel over de Sigma Dry ’n Shape vertelde dat ik iedere twee weken mijn make-up kwasten schoonmaak, kreeg ik daarna verschillende bekentenissen van vrouwen uit mijn omgeving, waaruit bleek dat vrij veel vrouwen eigenlijk nooit hun make-up kwasten schoonmaken. Daar stond ik wel een beetje van te kijken, voor mij is het eigenlijk altijd vanzelfsprekend geweest om mijn tools goed schoon te houden. Vandaag heb ik voor jullie een review over een product wat het schoonmaken van je make-up kwasten heel makkelijk maakt, misschien kan ik hiermee wat mensen over de streep trekken: Leco Penselen Reinigingszeep.

Leco Penselen Reinigingszeep

Leco Penselen Reinigingszeep

Leco Penselen Reinigingszeep: je kwasten schoon in een handomdraai

Er zijn verschillende manieren om je make-up kwasten schoon te maken: veel mensen gebruiken babyshampoo, waarmee ze een sopje maken. Een nadeel van zo’n sopje vind ik, dat je het heel vaak moet verversen, omdat het water binnen no-time vies wordt. Ik gebruik eigenlijk altijd de lopende kraan en een stukje vaste zeep, waar ik mijn natte kwast overheen haal, zodat er een sopje ontstaat. Dat er speciale zeep voor make-up kwasten bestaat, wist ik tot voor kort niet, ik gebruikte eigenlijk altijd een stuk zeep van Lush, of wat voorhanden was.

Leco Penselen Reinigingszeep

De speciale ingrediënten van de Leco Penselen Reinigingszeep zorgen ervoor dat de kwasten goed gereinigd worden, zonder de kwaliteit en zachtheid aan te tasten. Uiteraard is het belangrijk, net zoals bij gebruik van (baby)shampoo of handzeep, om de kwasten na afloop goed uit te spoelen met lauwwarm water. De zeep heeft een heel subtiele citroengeur, die na het uitspoelen van de kwasten nauwelijks nog waarneembaar is.

Leco Penselen Reinigingszeep

Leco Penselen Reinigingszeep

Leco Penselen Reinigingszeep: werkwijze

Ik zorg ervoor dat ik alles binnen handbereik heb als ik mijn make-up kwasten ga schoonmaken: op een handdoekje op de rand van de wasbak leg ik mijn (vieze) kwasten, met de zeep ernaast. Ik zet de kraan aan op de lauwwarme stand, en begin met schoonmaken:

Leco Penselen Reinigingszeep

Leco Penselen Reinigingszeep

Leco Penselen Reinigingszeep

Ik maak zowel de zeep als de kwast nat, en haal de kwast dan een paar keer over de zeep (niet met rondcirkelende bewegingen maar heen en weer, dit is beter voor de haren van de kwast). Vervolgens wrijf ik de kwast door het holletje in mijn hand, waardoor een sopje ontstaat en de kwast gereinigd wordt. Dit verhaal herhaal ik nog een keer (of meer, indien nodig) en spoel de kwast dan goed uit, waarna ik hem voorzichtig uitknijp en op een schone handdoek leg. Mijn kwasten worden met Leco Penselen Reinigingszeep beduidend sneller en beter schoon dan wanneer ik gewone handzeep gebruik.

Dit doe ik met al mijn kwasten, achter elkaar. Ik denk dat ik met mijn grote make-up kwasten hooguit een minuutje bezig ben, met de kleinere oogschaduwkasten nog minder. Zo zijn, binnen een minuut of 10, al mijn kwasten weer schoon en fris:

Leco Penselen Reinigingszeep

Mijn kleine oogschaduwkasten laat ik liggend drogen op de handdoek, mijn grotere kwasten gaan in de Sigma Dry ’n Shape, waardoor ze na een uur of 4 weer droog, zacht en klaar voor gebruik zijn:

Leco Penselen Reinigingszeep

Leco Penselen Reinigingszeep

De Leco Penselen Reinigingszeep dep ik droog en leg ik in het bakje, wat ik even open laat staan, zodat de zeep goed kan drogen.

Leco Penselen Reinigingszeep is exclusief verkrijgbaar bij Douglas, en kost € 7,95 voor 40 gram.

10 Comments on Leco Penselen Reinigingszeep: grote schoonmaak voor make-up kwasten

 1. Vera
  1 maart 2014 at 15:52 (8 jaren ago)

  Ik reinig mijn kwasten met sulfaatvrije shampoo. Van sulfaten (in shampoo of douchegel) gaat de kwaliteit van je kwasten op den duur toch achteruit. Ik was mijn kwasten na één keer gebruiken, om te voorkomen dat ik kleurvervuiling krijg door een “vieze”kwast.

  Dit zeepje ziet er uit alsof het handig werkt, hoe lang gaat hij ongeveer mee?

  Beantwoorden
 2. Cindy
  26 februari 2014 at 20:46 (8 jaren ago)

  Ik heb dit zeepje al een paar keer gekocht, beviel heel goed! Laatste tijd gebruik ik Zwitsal shampoo maar het zeepje bevalt beter en is ook handiger in gebruik met eyeshadow kwasten die ik elke ochtend na gebruik reinig.

  Beantwoorden
  • Natasja
   26 februari 2014 at 21:04 (8 jaren ago)

   Wat goed, jij maakt je oogschaduwkwasten dus iedere dag grondig schoon? Ik reinig mijn oogschaduwkwasten dagelijks wel meteen kant en klare reiniging, maar ik merk wel dat er dan toch altijd wel wat oogschaduw in de kwast achterblijft.

   Beantwoorden
   • Cindy
    26 februari 2014 at 21:49 (8 jaren ago)

    Ja, zit in mijn standaard ochtend routine. Andere reinigers reinigen niet grondig genoeg, zoals zo’n spray. Daarentegen ben ik met reinigen van blush-foundation-poeder kwasten wel weer te laks hoor 😉

    Beantwoorden
 3. Dana
  26 februari 2014 at 18:04 (8 jaren ago)

  Hij klinkt erg fijn, ik heb gewoon de hema brush cleanser en dan overgezet in een spuitflacon 🙂

  Beantwoorden
  • Natasja
   26 februari 2014 at 21:02 (8 jaren ago)

   Een kant en klare brush cleanser gebruik ik iedere dag om mijn oogschaduwkwasten schoon te maken, maar eens per twee weken wil ik mijn kwasten toch wel echt grondig schoonmaken. Ik sta er iedere keer weer van te kijken hoeveel “vuil” eruit komt.

   Beantwoorden
 4. Sue
  26 februari 2014 at 16:53 (8 jaren ago)

  Misschien werken die Lush Shampoo bars ook. Ik ga dat in ieder geval proberen. Ik heb nog zat van die bars liggen namelijk en dit is een goede reden om ze vaker te gebruiken.

  Beantwoorden
  • Natasja
   26 februari 2014 at 21:02 (8 jaren ago)

   Ja, ik denk dat de Lush shampoo bars zeker werken, goed idee!

   Beantwoorden
 5. Huidverzorging Mireille
  26 februari 2014 at 08:37 (8 jaren ago)

  Hier in de salon reinigen wij ook zeer regelmatig onze kwasten. Maar inderdaad in een sopje. Zo is het heel snel en handig. Gaan we volgende keer ook zo doen.

  Beantwoorden
  • Natasja
   26 februari 2014 at 21:03 (8 jaren ago)

   In een salon is het inderdaad nog belangrijker om kwasten heel regelmatig schoon te maken. Dat zal best een klus zijn iedere keer 😉

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.