Less is More Elderflower Salt Spray (Topper!)

Salt Sprays: ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Ik houd van het volume en het nonchalante effect wat je ermee creëert, maar 9 van de 10 keer geven ze mijn haar een plakkerig gevoel wat ik vreselijk vind. Onlangs ontdekte ik een nieuw exemplaar wat volgens mij dé ideale variant is, en ook nog eens 100% natuurlijk: Less is More Elderflower Salt Spray.

Less is More Elderflower Salt Spray

Less is More Elderflower Salt Spray

Less is More is een merk met een complete lijn natuurlijke en biologische haarverzorgingspro-ducten. Alle haarverzorgingsproducten zijn gecertificeerd met het Austria Bio Garantie Keurmerk. Ook de Elderflower Salt Spray is 100% natuurlijk. De spray is gemaakt van natuurlijke en biologische ingrediënten. Respect voor het milieu staat voorop en de producten van Less is More wor-den niet op dieren getest. De Elderflower spray heeft tevens het PETA keurmerk, wat inhoudt dat deze spray geschikt is voor veganisten. Naast de Elderflower haarspray bestaat het assortiment uit natuurlijke shampoos, conditioners en haarstyling producten. Tegenwoordig maken vele professionals gebruik van de Less is More producten en ook Leonardo DiCaprio is groot fan.

Dit klinkt natuurlijk helemaal geweldig, maar kan een 100% natuurlijke spray mijn dikke en stugge haar in bedwang houden? De hele dag? Zonder plakkerig aan te voelen, zoals veel Salt Sprays wel doen?

Less is More Elderflower Salt Spray

Less is More Elderflower Salt Spray: de ingrediënten

Less is More Elderflower Salt Spray is zoals ik hierboven al aangaf, 100% natuurlijk. Een gedeelte van de ingrediënten is bovendien afkomstig van gecertificeerd organische landbouw (*). De belangrijkste ingrediënten zijn pekelwater uit Primaire Rots uit Altaussee, hiervoor wordt uitsluitend water uit de beste, natuurlijke en puurste zoutlagen gebruikt, wat wordt opgelost in het heldere water van de de Altaussee om pekelwater te vormen. Het geeft het haar structuur, dikte en volume en houdt het in model. Aloë Vera sap hydrateert het haar en de hoofdhuid, stimuleert de celvernieuwing in de huid en werkt kalmerend en verfrissend. Vlierzaadolie (koud geperste olie van het zaad van zwarte vlierbessen) kalmeert de huid en werkt ontstekingremmend, en beschermt en voedt het haar en de hoofdhuid. Wauw, dit is volgens mij het meest verzorgende stylingproduct wat ik ooit op mijn badkamer had staan (afgaande op de ingrediëntenlijst). Ik ben erg onder de indruk!

Daarnaast bevat de Salt Spray 100% gecertificeerd organische aftreksels van Vlierbloesem (kalmerend en rustgevend), Oranjebloesem (frisse, fleurige geur) en Petitgrain Clementine (groen-fruitige geur, werkt opvrolijkend en emotioneel versterkend), die haar haar kenmerkende geur geven.

Less is More Elderflower Salt Spray

Less is More Elderflower Salt Spray: geur, gebruik en werking

Over de textuur van de Less is More Elderflower Salt Spray is niet zoveel te vertellen: hij is dun, waterachtig. De geur is heel bijzonder: enerzijds bloemig en een beetje kruidig, maar ik ruik er ook daadwerkelijk de geur van de zee in: een beetje ziltig. Ik vind het een erg aangename geur. De geur is bij het aanbrengen duidelijk aanwezig, maar als mijn haar eenmaal in model gebracht is, ruik ik hem niet meer.

Je kunt Less is More Elderflower Salt Spray op verschillende manieren gebruiken: zowel in handdoekdroog als droog haar, en je kunt je haar na het aanbrengen aan de lucht laten drogen of door gebruik van een föhn. Ik gebruik hem altijd op handdoekdroog haar, waarna ik het 9 van de 10 keer droog föhn, en een enkele keer aan de lucht laat drogen. De Salt Spray is ook ideaal om te gebruiken als voorbereiding voor opsteken en vlechten, vooral voor dun en stijl haar.

Less is More Elderflower Salt Spray

De werking is geweldig: ik ben erg enthousiast over wat de Less is More Elderflower Salt Spray met mijn haar doet. Het geeft haar de stugheid die het nodig heeft voor de bekende beachlook, zonder het nare plakkerige gevoel. Ook qua volume ben ik meer dan tevreden: waar mijn haar normaal gesproken lichtelijk instort gedurende de dag, behoudt het nu de hele dag het volume wat ik ’s ochtends creëer met de spray. En waar ik eigenlijk altijd na het föhnen nog een stylingproduct in de vorm van een gel of crème nodig heb én een haarlak, heb ik nu slechts een klein beetje haarlak nodig, voor net een beetje extra versteviging. Het matte beach-effect wat ontstaat is erg mooi en natuurlijk, en maakt de look helemaal compleet. Tel daar de verzorgende eigenschappen van de Salt Spray bij op, die natuurlijk mooi meegenomen zijn, en je begrijpt mijn enthousiasme!

Ik heb geen makkelijk haar: het is dik, veel en stug, en heeft een natuurlijke slag. Het is dan ook niet eenvoudig om een combinatie producten te vinden die mijn haar a) goed verzorgen en b) in het door mij gewenste model krijgen en houden, en eigenlijk is dat een doorlopende zoektocht. Eén ding is zeker: Less is More Elderflower Salt Spray heeft een plaatsje veroverd in mijn dagelijkse haarverzorgings/-stylingsroutine, dit is een blijvertje!

Less is More Elderflower Salt Spray is verkrijgbaar in twee formaten: 30 ml (€ 8,00) en 150 ml (€ 26,00). Ok, het is niet goedkoop, maar ik vind het het geld waard. Je vindt de Salt Spray, net als alle andere producten uit het assortiment van Less is More, in de webshop van Heavenly Pure. En als je de kortingscode gebruikt die je rechts op mijn website vindt, krijg je 20% korting op je eerste aankoop bij Heavenly Pure!

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

7 Comments on Less is More Elderflower Salt Spray (Topper!)

 1. Manon
  4 juni 2015 at 16:43 (7 jaren ago)

  Ik heb weleens slaapstad geprobeerd, volgens mij werkt dit meer voor mijn haren dan de rest van de producten

  Beantwoorden
 2. Marieke
  4 juni 2015 at 15:20 (7 jaren ago)

  Ik heb nog een sea salt spray liggen hier van een ander merk, maar die bevalt mij niet omdat het inderdaad zo plakkerig is. Ik heb dik en zwaar haar, het zakt zo weer als een plumpudding in elkaar haha. Toch klinkt dit product erg goed en erg fijn dat deze helemaal natuurlijk is!

  Beantwoorden
 3. Babs
  4 juni 2015 at 09:51 (7 jaren ago)

  Klinkt zeker goed. Ik vind dat plakkerige ook vreselijk. En als ik iets spannends met mijn haar wil doen, zakt alles in no time uit. Goede tip!

  Beantwoorden
 4. Bianca
  4 juni 2015 at 07:52 (7 jaren ago)

  Nu ben ik helemaal nieuwsgierig hier naar! Moet er nog product foto’s van maken maar ik ga deze spray dan ook gelijk gebruiken en testen. Fijne en uitgebreide review heb je geschreven x

  Beantwoorden
 5. mireille
  4 juni 2015 at 07:45 (7 jaren ago)

  Dat klinkt veelbelovend. Misschien toch eens zoiets aan mijn assortiment toevoegen.

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  4 juni 2015 at 07:43 (7 jaren ago)

  Dit heb ik nog nooit gezien en het klinkt erg goed!
  Ik dacht eerst aan een ingrediënt voor een gerecht.

  Xoxo

  Beantwoorden
 7. Sonja
  4 juni 2015 at 07:32 (7 jaren ago)

  Ik heb elke letter gelezen! Wat een heerlijk product!
  Erg prettig dat het ook echt verzorgend is.
  Pluspunt dat er twee formaten te koop zijn.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.