LESSEAU Travel soap

Met mijn streven om op de badkamer duurzamere producten te gebruiken enerzijds, en het vele handen wassen anderzijds, liep ik toch tegen een probleem aan. Want hoe was je Corona-proof je handen als je onderweg bent? Veel zeeppompjes of -dispensers voor algemeen gebruik zien er in normale tijden al niet hygiënisch uit, laat staan nu in Corona tijd. Ik heb altijd het idee dat er daardoor meer bacteriën aan mijn handen komen dan dat er op zaten, hahaha! LESSEAU Travel soap maakt van dat probleem voorgoed verleden tijd, voortaan heb ik altijd mijn eigen vaste zeep bij me!

LESSEAU Travel soap

LESSEAU Travel soap

Inmiddels is wel bekend dat een vast stuk zeep vele malen duurzamer is dan vloeibare zeep. Niet alleen vanwege het plastic wat na eenmalig gebruik weg gegooid wordt. Maar ook omdat vloeibare zeep voor een heel groot deel uit water bestaat. Dat zijn eigenlijk best dure flesjes die je dan koopt he?

Bij LESSEAU Travel soap geloven ze (en ik ook) dat een vast stuk zeep de beste manier is om je handen te wassen. En om bacteriën, virussen en ziektekiemen te verwijderen. Traditionele zeep bestaat in tegenstelling tot een fles handzeep, voor het grootste deel uit werkzame ingrediënten. Dat is ook de reden waarom bacteriën niet kunnen overleven op een stuk zeep. Toch oogt een gebruikte, natte zeep niet echt hygiënisch. Voor gebruik thuis vind ik het niet erg, zeker niet omdat ik de enige ben die de zeep gebruikt. Maar onderweg is zo’n nat stuk zeep toch minder praktisch. LESSEAU Travel soap is dé oplossing!

LESSEAU Travel soap

Duurzame herbruikbare dispenser

LESSEAU Travel soap is in meerdere opzichten ontzettend duurzaam. De zeep bestaat voornamelijk uit natuurlijke en organische ingrediënten op plantenbasis. Met één navulling kun je maar liefst 350 tot 500 keer je handen wassen. Wat ik overigens niet gecontroleerd heb, want ik ben simpelweg vergeten te beginnen met tellen 😉

Maar ook de dispenser is duurzaam. Deze is solide, hervulbaar en daardoor steeds opnieuw te gebruiken. En in een heel handzaam formaat, zodat je hem makkelijk meeneemt onderweg.

LESSEAU Travel soap

Uniek systeem

LESSEAU Travel soap is gebaseerd op het gebruik van vaste stukken zeep. Maar dan met een ingenieus systeem, waardoor je de zeep ook onderweg hygiënisch kunt gebruiken. De dispenser raspt namelijk kleine flinters van de zeep, die in combinatie met wat water een romig schuim geven. Je gebruikt de dispenser met droge handen, zodat zowel de dispenser als de zeep droog blijven. En hierdoor doe je vele malen langer met de zeep dan je normaal zou doen, vandaar dat het stukje zeep zo klein kan zijn.

Is de zeep op? Dan vervang je deze eenvoudig, eventueel kun je tussendoor de dispenser schoonmaken in de vaatwasser.

LESSEAU Travel soap

Verschillende geuren

De zeep is verkrijgbaar in vier verschillende geuren: Tea Tree, Lavande, Lemon en Mille Fleur. Ook de dispenser is verkrijgbaar in vier varianten/kleuren: Groovy Grey, Serene Green, Proud Purple en Mellow Yellow. Je kunt zelf de combinatie kiezen die je leuk en lekker vindt.

Dit is het zeepje wat in de dispenser gaat, klein issie he?

En hier zie je een beetje hoe de dispenser werkt: door het bovenste deel naar links (kleine hoeveelheid) of naar rechts (wat grotere hoeveelheid) te draaien, worden er kleine flintertjes van de zeep geraspt. In beide gevallen draai je tot je een zachte klik voelt/hoort, dan is de dispenser meteen ook afgesloten. Je moet even het handigheidje ontdekken hoe je de dispenser vasthoudt om te zorgen dat de zeep precies in je handpalm valt. Maar dat had ik heel snel door.

Met de kleine hoeveelheid zeep was je vervolgens je handen onder de kraan, je hebt hierbij maar een beetje water nodig.

Het schuim voelt super romig en zacht, mijn handen voelen na het wassen absoluut niet droog of trekkerig.

Ik heb de dispenser in de keuken liggen, bij de kraan. Als ik op stap ga, zorg ik dat de dispenser op ‘dicht’ staat, en neem ik hem eenvoudig mee in mijn tas. Ook voor tijdens het wandelen is het ideaal om tussendoor mijn handen te wassen. Alles wat ik verder nodig heb is een flesje water, of een watertappunt hier bij mij in de buurt. Ik vind het echt een super uitvinding!

LESSEAU Travel soap is verkrijgbaar via de eigen website. Een losse dispenser kost € 11,95 en een navulverpakking met drie stukken zeep kost € 9,95. Een startpakket met een dispenser en drie stukken zeep kost € 19,95 waarbij je alle combinaties van kleur dispenser en geuren zeep kunt kiezen.

8 Comments on LESSEAU Travel soap

 1. Sylvia
  7 september 2021 at 09:23 (11 maanden ago)

  dank je wel voor jouw fijne uitgebreide artikel over dit mooie product

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  6 september 2021 at 18:55 (11 maanden ago)

  Fijne oplossing voor je eigen zeep, altijd en overal!

  Beantwoorden
 3. Karin
  6 september 2021 at 09:25 (11 maanden ago)

  Wat fijn dat je net zo enthousiast bent, als wij zijn. Dank je wel. Liefs en veel frisse groetjes van Team LESSEAU.

  Beantwoorden
 4. Esther Messing
  5 september 2021 at 09:38 (11 maanden ago)

  Oh dat is handig, maar snel bestellen.
  Thanks voor de info Natasja

  Beantwoorden
 5. Petra van Schijndel
  5 september 2021 at 09:29 (11 maanden ago)

  Het is echt heel handig, vooral omdat je het onderweg niet perse af hoeft te spoelen. Dus met je drinkwaterflesje en de zeep in dispenser kun je toch je handen wassen. Ik ga het zeker bestellen!

  Beantwoorden
 6. Jacintha
  5 september 2021 at 09:08 (11 maanden ago)

  Ideaal ook voor op vacantie en onderweg.
  Ik ga het kopen!

  Beantwoorden
  • Wilma Rommelse
   5 september 2021 at 21:53 (11 maanden ago)

   Uniek en fijn product

   Beantwoorden
 7. Neeltje
  5 september 2021 at 08:55 (11 maanden ago)

  Oh, dit ziet er handig en hygiënisch uit. Ook handig op de camping lijkt me, want dat vond ik nu met een gewoon stuk zeep soms klooien.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.