Leuke Beauty klusjes!

Vorige week vertelde ik jullie over de Beauty klusjes waar ik een hekel aan heb, vandaag is het tijd om jullie mijn leuke Beauty klusjes te vertellen. Ik kreeg op het andere artikel veel reacties van lezeressen die zich herkenden in mijn lijstje, ik ben benieuwd of dat nu ook weer het geval is!

Leuke Beauty klusjes

Leuke Beauty klusjes: make-up kwasten wassen

Ik denk dat een aantal mensen mij voor gek verklaren, want ik kwam deze tegen in de reacties op mijn vervelende klusjes-artikel, maar รฉรฉn van de leuke Beauty klusjes vind ik het wassen van mijn make-up kwasten. De aanblik van al mijn mooie, schone kwasten op een rijtje: I love it! En dan de volgende ochtend, als ik met die zo-goed-als-nieuwe kwasten aan de slag mag, is al net zo’n heerlijk gevoel. Ik was mijn make-up kwasten iedere twee weken (oogschaduwkwasten iedere keer na gebruik), en jij?

Leuke Beauty klusjes

Leuke Beauty klusjes: ‘make-uppen’

Vond ik het vroeger als meisje al enig om met mijn ‘make-up pop’ (je weet wel: zo’n hoofd op een standaard, met bijbehorende poppenmake-up. Bestaat dat eigenlijk nog?) aan de slag te zijn, nog steeds vind ik het heerlijk om te ‘make-uppen’. Ok, op doordeweekse dagen heb ik niet altijd even veel tijd (afhankelijk van hoe lang ik onder de douche heb gestaan), maar over het algemeen neem ik iedere dag wel even de tijd om mijn make-up uit te zoeken, op elkaar af te stemmen en altijd in dezelfde volgorde aan te brengen. Mijn dagelijkse portie me-time!

Leuke Beauty klusjes

Leuke Beauty klusjes: avondroutine van mijn gezichtsverzorging

Het klinkt misschien een beetje gek na het vorige punt, maar ik vind het moment dat ik ’s avonds mijn make-up ga verwijderen, en mijn huid reinig, heerlijk. Ik heb het zo rond het avondeten meestal wel gehad met mijn make-up, alles zit dan niet even fris en fruitig meer op mijn snoet, en ik haal het er dan ook meestal direct na het eten af. Ik probeer steeds meer om van mijn gezichtsverzorgingsroutine in de avond een soort van ritueel te maken, met fijne producten die niet alleen mijn huid goed reinigen en verzorgen, maar ook wat met mijn mind doen. Om de drukte van de dag meteen van me af te wassen, zeg maar. Herken jij dat?

Leuke Beauty klusjes

Leuke Beauty klusjes: scrubben!

Eรฉn van de aller-, aller-, รกllerleukste Beauty klusjes vind ik scrubben. Of het nu om mijn gezicht of lichaam gaat, dat maakt niet zoveel uit, ik vind beiden een hemelse belevenis. Niet alleen tijdens het scrubben zelf (wat ik uiteraard zoveel als mogelijk met een fijn, tegelijk ook verzorgend product doe), maar vooral het gevoel nadien: alsof je huid letterlijk herboren is. Het liefst zou ik mijn huid, vanwege dat ‘nieuwe’ gevoel, iedere dag scrubben, maar dat is natuurlijk niet zo best voor mijn velletje. Maar twee keer per week ‘mag ik’, en dat is dan ook echt genieten voor mij.

10 Comments on Leuke Beauty klusjes!

 1. chucky1012
  25 juli 2015 at 20:38 (7 jaren ago)

  Het scrubben klinkt goed voor een huid dat daarna zo zacht aanvoelt.

  Beantwoorden
 2. Mieke
  25 juli 2015 at 19:10 (7 jaren ago)

  Ja! De avondroutine vind ik ook heerlijk. ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 3. Manon
  25 juli 2015 at 11:48 (7 jaren ago)

  Alleen kwasten schoonmaken vind ik niks haha!

  Beantwoorden
 4. Mariรซlle
  25 juli 2015 at 11:12 (7 jaren ago)

  Wat een leuk artikel! ๐Ÿ™‚ Ik vind kwasten wassen niet super leuk maar ook niet heel vervelend!

  Beantwoorden
 5. susan
  25 juli 2015 at 10:31 (7 jaren ago)

  leukkkk leukkkk ik zie mylene produkten op je foto ๐Ÿ™‚

  p.s. kwasten reinigen doe ik niet al te vaak, ze hebben mij ooit gezegd dat ze dan sneller haartjes gaan verliezen…

  Groetjes Susan ( mylene consulente )

  Beantwoorden
  • Natasja
   25 juli 2015 at 13:13 (7 jaren ago)

   Hi Susan, als je goede make-up kwasten hebt, gaan ze niet sneller haartjes verliezen door ze regelmatig te reinigen hoor, het is alleen maar goed voor het behoud van je kwasten.

   Beantwoorden
 6. Linda
  25 juli 2015 at 09:17 (7 jaren ago)

  Ik hou er ook van om mijn kwasten een sopje te geven,ik reinig ze iedere week en voor de oogschaduw net als jij na gebruik.
  Scrubben vind ik ook hemels,mijn gezicht niet veel omdat ik couperose heb en ga op die plekken er dan ook voorbij om het niet verder te beschadigen.Mijn lichaam krijgt wel iedere week de aandacht,heerlijk hoe je aanvoelt daarna,lijkt wel een baby ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
 7. mireille
  25 juli 2015 at 09:04 (7 jaren ago)

  Afhankelijk van het Scrub product mag je best vaker scrubben dan twee keer per week. De Daily Micro van Dermalogica heb ik tijden elke dag gebruikt.

  Beantwoorden
 8. mireille
  25 juli 2015 at 09:02 (7 jaren ago)

  Bah kwasten wassen. Heb eens gelezen dat de grote visagisten hun kwasten juist helemaal niet zo vaak wassen. Dit vanwege het blenden van de kleuren of zoiets. Dus ik doe maar net of ik een groot visagist ben.
  In de salon krijgen de kwasten natuurlijk wel regelmatig een beurt.

  Beantwoorden
 9. Cindy
  25 juli 2015 at 08:14 (7 jaren ago)

  Oh bah, kwasten wassen vind ik vreselijk haha! Doe het wel ongeveer net als jou, grote kwasten voor bv blush of poeder elke 2 weken, en make up kwasten voor mijn ogen altijd direct na gebruik.
  Scrubben hou ik niet zo van, doe het wel, maar echt leuk? Nee.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.