Liefde voor mijn nieuwe essence My must haves palette

Sinds kort zijn de nieuwe producten van essence verkrijgbaar, in dit overzicht zag je ze allemaal al voorbij komen. Een product wat direct mijn aandacht trok, was het essence My must haves palette. Het is verkrijgbaar in een palette met 4 of 8 vakjes, waarin je je favoriete kleuren oogschaduw, blush en/of lippoeders kunt doen. Ik stelde een palette samen met 8 mooie oogschaduwkleuren, en laat het vandaag aan je zien!

essence My must haves paletteessence My must haves palette: je favoriete kleurtjes!

Een oogschaduwpalette om zelf samen te stellen is natuurlijk niet nieuw, vele andere make-up merken gingen het essence My must haves palette al voor. Maar volgens mij is dit wel de goedkoopste variant tot nu toe, en lekker makkelijk verkrijgbaar. Er is een palette voor 4 kleuren wat € 1,59 kost, en de variant voor 8 kleuren kost € 1,99. De losse kleuren oogschaduw kosten ook € 1,59.

essence My must haves palette

Het lege palette voelt heel licht, en daardoor een beetje goedkoop, aan. Maar het ziet er zeker niet goedkoop uit, ik vind het er leuk en mooi uit zien. En nadat ik de oogschaduws in het palette had geklikt, bleek dat het lichte vooral kwam doordat het nog geen inhoud had (logisch). Gevuld voelt het meteen een stuk zwaarder, en daardoor ook steviger, aan. Het deksel is transparant en bevat geen spiegel.Je klikt de oogschaduws (of blushes of lippoeders) er heel makkelijk in, en door de inkeping kun je de pan er ook makkelijk weer uit wippen.

essence My must haves paletteessence My must haves palette: de oogschaduws

De oogschaduws zelf zitten ook in een simpele verpakking: het kunststof bakje met daarin de oogschaduw, met een plastic dekseltje, en daaromheen een kartonnen hoesje waar op de achterkant de naam van de kleur vermeld staat. Eenvoudig, maar wel mooi om te zien vind ik. En eerlijk is eerlijk: de verpakking gooi je in dit geval toch meteen weg, dus daar hoeven van mij geen toeters en bellen op te zitten. Meestal betaal je toch alleen maar flink geld voor die toeters en bellen.

Door de uitsparing aan de voorkant kun je goed de kleur van de oogschaduw zien. Ik heb de producten online besteld bij het Kruidvat, maar in de winkel kun je op deze manier goed de kleuren van de oogschaduws kiezen.

essence My must haves paletteAlle kleuren hebben een leuke naam, zoals we niet anders gewend zijn van essence.

essence My must haves paletteZo makkelijk werkt het

En dit is dan de oogschaduwpan. Het kunststof voelt wederom stevig aan, niet persé budget. Het dekseltje is van plastic, dit kun je eventueel bewaren als je van plan bent om later meer kleuren voor het essence My must haves palette te kopen. Maar aangezien de palettes zelf ook extreem goedkoop zijn, zou ik er in dat geval gewoon nog een palette bij kopen 😉

essence My must haves paletteEr zijn verschillende oogschaduwkleuren verkrijgbaar, van mat tot satijn finish en mooie glanzende kleuren. Ik ben zelf altijd erg van de glanzende kleuren, ook al wordt er beweerd dat dat boven de 40 niet mooi meer zou zijn. Ik kan mezelf gewoon niet zien met een compleet matte ooglook, dan zie ik er zelf ook meteen mat uit 😉

essence My must haves paletteJe klikt de oogschaduwpans heel makkelijk en snel in het palette, waar ze dan ook stevig in zitten. Als je een pan eruit wilt halen, gaat dat ook vrij eenvoudig door de inkeping aan de zijkant. Het geheel oogt en voelt gewoon heel stevig en solide.

essence My must haves palette essence My must haves paletteEn zo ziet mijn eigen samengestelde essence My must haves palette er uit. Ik koos voor de volgende kleuren (van links boven naar rechts beneden):

01 Go Goldie! – 11 Stay in Coral Bay – 08 Peach Party! – 01 All I Need – 07 Mauvie-time! – 03 Miss Foxy Roxy – 18 Black as a Berry en 20 – Black is Back.

Tijd om te swatchen!

Mooie kleuren zo met zijn allen bij elkaar in het palette, en ontzettend leuke namen. Maar dat laatste kun je prima aan essence overlaten. De belangrijkste vraag is natuurlijk: hoe zit het met de kwaliteit? De oogschaduws van essence laten qua pigmentatie nogal eens te wensen over, zeker bij de Limited Editions. Tijd om te gaan swatchen!

essence My must haves paletteessence My must haves paletteDe eerste vier swatches zien er behoorlijk indrukwekkend uit. De eerste kleur, Go Goldie! is een beetje poederig bij het swatchen, maar verder is zowel de textuur, die heel zacht en creamy is, als de pigmentatie dik in orde. Ik ben onder de indruk dames en heren van essence, ik hoop dat jullie dit voortzetten!

essence My must haves palette  essence My must haves paletteEn ook de vier andere kleuren doen het uitstekend qua pigmentatie. Black is Back is voor een matte zwarte kleur erg goed gepigmenteerd, dit heb ik bij menig duurder merk weleens anders gezien!

Ook de houdbaarheid van de oogschaduws is gewoon prima. Met een goede oogschaduwprimer eronder (die ik onder al mijn oogschaduws draag) houden ze het met gemak een hele dag vol, soms meer dan 12 uur. Het enige minpuntje is het feit dat de oogschaduws in eerste instantie een beetje een sticky textuur hebben bij het aanbrengen, waardoor ze niet zo makkelijk blenden. Maar als ik de kleuren een paar keer heb gebruikt, is dat over, het lijkt wel alsof er een soort van laagje over de oogschaduws zit.

essence My must haves paletteDe look

Ik gebruik mijn essence My must haves palette momenteel vrijwel iedere dag, ik kan er geen genoeg van krijgen. De look die ik hierboven draag, is mijn favoriete ‘every day’-look. Hiervoor breng ik eerst Peach Party! over het hele ooglid aan, daarna Stay in Coral onder mijn wenkbrauwbot, met daaroverheen Go Goldie! Deze laatste breng ik ook in de binnenste ooghoek aan. Miss Roxy Froxy breng ik in de buitenste ooghoek aan, en creëer hiermee schaduw in de crease. Zwarte eyeliner, kohlpotlood en mascara maken deze ooglook af.

essence My must haves paletteEn dit is de complete look, heerlijk al in voorjaarssferen! ♥

Zoals je wellicht al begrijpt: ik vind het essence My must haves palette echt een enorme aanrader. Essence heeft hiermee bewezen dat de kwaliteit van budget oogschaduws echt wel gewoon goed kan zijn, zonder in te leveren op pigmentatie, textuur of houdbaarheid. Ik hoop dat er binnenkort nog meer kleuren uitkomen, dan komt mijn tweede palette er ook snel hoor!

De producten van essence zijn verkrijgbaar bij de winkels van Kruidvat en Trekpleister, en uiteraard ook via de webshop.

11 Comments on Liefde voor mijn nieuwe essence My must haves palette

 1. Hennie
  26 maart 2017 at 08:25 (2 jaar ago)

  Wat leuk dat essence nu ook customized paletten heeft. Spelen ze handig op in. Ben het met roos eens hoor, een glansje op z’n tijd kan boven de 40 heel goed!

  Beantwoorden
 2. Annette
  25 maart 2017 at 17:14 (2 jaar ago)

  Hele mooie kleurtjes heb je gekozen. Ik ben deze losse elementen nog niet tegen gekomen in het Essence schap.

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  25 maart 2017 at 15:04 (2 jaar ago)

  Hallelujah!!! Dat lijken qua swatches gewoon wel Make-up Geek oogschaduws joh, mooi <3

  Beantwoorden
 4. Marjolijn van rijn
  25 maart 2017 at 14:54 (2 jaar ago)

  Ik had toevallig vorige week ook z’n pallet samen gesteld en was verbaasd dat voor dat geld de oogschaduw toch de hele dag mooi bleef zitten, ik ga ook zeker nog kijken voor nog meer kleurtjes

  Beantwoorden
 5. Jolanda
  25 maart 2017 at 13:18 (2 jaar ago)

  Mooie look! Fijn dat je de kleurtjes zelf kunt samenstellen!

  Beantwoorden
 6. Astrid
  25 maart 2017 at 09:41 (2 jaar ago)

  Wat mooi zeg! En echt tof dat je je eigen palette kunt samenstellen. De pigmentatie valt niet tegen, zeker niet voor deze prijs.

  Beantwoorden
 7. Cindy
  25 maart 2017 at 09:28 (2 jaar ago)

  Zo, dat ziet er niet verkeerd uit zeg! Het is dat ik zoveel paletten heb dat ik het aan mezelf echt niet kan verantwoorden dit te kopen, maar anders had ik het gedaan 🙂
  En hoezo zou glans boven de 40 niet meer kunnen? Wat een kul haha!

  Beantwoorden
 8. Marije
  25 maart 2017 at 08:49 (2 jaar ago)

  Wauw, wat een mooi pallet heb je samengesteld en wat is de pigmentatie goed.

  Beantwoorden
 9. chucky1012
  25 maart 2017 at 08:24 (2 jaar ago)

  Wat een prachtige look!
  Nu heb je me overgehaald om dit te gaan kopen….
  Ik had het van de week in mijn handen.

  Xoxo

  Beantwoorden
 10. Natasja
  25 maart 2017 at 08:21 (2 jaar ago)

  Oei, dat durf ik niet te zeggen Roos, ik dit is eigenlijk dd eerste keer dat ik zelf een palette heb samengesteld. Goed om te horen dat jij ook lekker blijft shimmeren 🙂

  Beantwoorden
 11. Roos
  25 maart 2017 at 07:55 (2 jaar ago)

  Prachtige look en een mooi budget palette. Super dat je het helemaal zelf kunt samenstellen. Kun je de losse pans ook in een ander los palette zetten denk je?

  Glans boven de 40 vind ik echt wel kunnen. Staat super mooi. Weet niet wie dat ooit bedacht heeft dat het niet kan. Ben het er niet mee eens en blijf gewoon mooi shimmeren en jij ook gelukkig 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.