Living Nature gentle makeup remover – 100% natuurlijk

Ik vertelde je al eens eerder over het mooie, bijzondere merk Living Nature. Dit Nieuw-Zeelandse merk gebruikt voor haar producten hoogwaardige ingrediënten van de planten uit de natuur aldaar, die uniek is vanwege de geografische ligging. 85% van de flora groeit alleen in Nieuw Zeeland, de planten hebben daardoor unieke werkzame bestanddelen. De ingrediënten die Living Nature voor haar producten gebruikt, worden op een natuurlijke manier gewonnen en daarna bewerkt, waardoor de werking van de bestanddelen behouden blijft. De afgelopen weken testte ik Living Nature gentle makeup remover.

Living Nature gentle makeup remover

Living Nature gentle makeup remover

Living Nature gentle makeup remover: puur en zacht

Living Nature gentle makeup remover is een heel zachte makeup remover, die geschikt is voor de gevoelige huid rondom de ogen, maar als je een heel gevoelige gezichtshuid hebt, kun je hem ook daarvoor gebruiken. Ik gebruikte hem zelf alleen om mijn oogmake-up te verwijderen. Hij droogt de huid niet uit en veroorzaakt geen irritatie. Het gebruik is eenvoudig: je brengt een beetje Living Nature gentle makeup remover aan op een (vochtig) wattenschijfje, en vervolgens verwijder je hiermee voorzichtig je make-up.

Living Nature gentle makeup remover

Living Nature gentle makeup remover: ingrediënten

Living Nature gentle makeup remover bevat zoals alle producten van Living Nature 100% natuurlijke en biologische ingrediënten. De remover bevat onder andere ogentroost-extract, extract van de lariksboom en Harakeke vlas, die samen een kalmerende werking hebben. Extract van de Kumerahou plant zorgt voor de zacht reinigende werking en Manuka honing zorgt ervoor dat het immuunssyteem van de huid wordt versterkt en het helpt dode huidcellen te verwijderen.

Living Nature gentle makeup remover

Living Nature gentle makeup remover

Living Nature gentle makeup remover: werking

De makeup remover is nogal waterig, niet olie-achtig zoals ik van andere oogmake-up removers gewend ben. Hij reinigt echter net zo goed, of misschien zelfs wel beter dan een remover op olie-basis. En het grote voordeel: hij laat geen vettig laagje achter op en onder mijn oog. Een klein nadeel van de dunne textuur is het feit, dat ik al snel te veel remover op mijn wattenschijfje doe, ondanks de kleine opening van de fles. Maar al doende leert men 😉

Living Nature gentle makeup remover heeft een zachte, neutrale geur. Hij verwijdert mijn oogmake-up moeiteloos. Zelfs de Zoeva Cat Eye Pen (een waterproof eyeliner, die ik als een soort standaard hanteer als het over oogmake-up removers gaat) verwijdert hij moeiteloos, zonder boenen. Na het verwijderen van mijn make-up voelt de huid rond mijn ogen zacht en niet geïrriteerd. Een heel prettige oogmake-up remover dus!

Living Nature gentle makeup remover kost € 17,50 voor 100 ml. Door de dunne textuur is hij heel zuinig in gebruik, zeker als je hem op een vochtig wattenschijfje gebruikt. Deze make-up remover is BDIH gecertificeerd en cruelty free, en net als de overige producten van Living Nature verkrijgbaar bij SoloBioMooi, de webshop vol natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica.

1 Comment on Living Nature gentle makeup remover – 100% natuurlijk

  1. Esmeralda L
    4 januari 2014 at 11:10 (8 jaren ago)

    Mooie ingrediënten. Maar ik kan niet overweg met zulke producten. Ik geef de voorkeur aan een gezichtsreiniger + make-up remover in één.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.