l´Occitane Shea Butter Comforting Oil

l´Occitane is een prachtig merk uit de Franse Provence wat al in 1976 zijn oorsprong vond. In 1992 werd de eerste winkel geopend, in Parijs, en al snel volgden er meer: inmiddels zijn het er meer dan 2000 over de hele wereld. Het merk heeft verschillende prachtige lijnen op het gebied van gezichts- en lichaamsverzorging, waarvan de lijn met Shea Butter één van de bekendste is. Ik ben er erg trots op dat ik jullie vandaag wat meer mag vertellen over de l´Occitane Shea Butter Comforting Oil, één van de nieuwste producten!

l´Occitane Shea Butter Comforting Oil

l´Occitane Shea Butter Comforting Oil

Shea Butter (ook wel Karitéboter genoemd) is een ingrediënt wat de afgelopen jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen, zeker op het gebied van lichaamsverzorging. Het voedt de huid, beschermt haar en brengt haar tot rust. De laatste tijd zie je Shea Butter ook steeds meer in gezichtsverzorgingsproducten, en hoewel je misschien verwacht dat dit te vet is om op je gezicht te gebruiken, is het juist een heerlijk ingrediënt! l’Occitane gebruikt Shea Butter in verzorgingsproducten voor het gezicht, lichaam én het haar en is daarvoor een duurzame en gelijkwaardige samenwerking aangegaan met vrouwen in Burkina Faso.

l´Occitane Shea Butter Comforting Oil

l´Occitane Shea Butter Comforting Oil is rijk aan Shea Butter én Marula olie, die beiden voedende en antioxidante eigenschappen hebben. De olie belooft de barrière functie van de huid te verbeteren, haar te beschermen en haar zacht en soepel te maken. Ook zou ze er zichtbaar mooier uit moeten gaan zien volgens de beloftes op het doosje.

l´Occitane Shea Butter Comforting Oil

l´Occitane Shea Butter Comforting Oil bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten, waarbij de eerste drie ervoor zorgen dat de olie ook echt de textuur van een olie heeft. Sheabutter heeft namelijk van zichzelf een vrij stevige, korrelige textuur, die zich niet zomaar laat oplossen. Naast Sheabutter en Marula olie bevat de Comforting Oil nog een paar verzorgende oliën, zoals Duindoornolie en Castorolie. De olie bevat wel parfum, maar ook deze is van natuurlijke afkomst en staat vrij ver onderin de ingrediëntenlijst.

l´Occitane Shea Butter Comforting Oil

l´Occitane Shea Butter Comforting Oil zit in een glazen pompflacon, die zuinig en nauwkeurig doseert. Ik heb aan twee pompjes voldoende voor mijn hele gezicht. Ik gebruik de gezichtsolie ’s avonds, na het reinigen van mijn huid en voor ik mijn nachtcrème aanbreng. Omdat de regeneratie (het afsterven van dode huidcellen en de aangroei van nieuwe huidcellen) van je huid ’s nachts het meest actief is, werkt de olie het meest effectief als je deze ’s avonds aanbrengt.

l´Occitane Shea Butter Comforting Oil

De olie is vrij dun van textuur, waardoor hij zich goed laat aanbrengen en in de huid laat masseren. De olie voelt zowel bij het inmasseren als daarna lekker zacht en echt comfortabel aan, ik ervaar geen vet of plakkerig laagje, ook niet als ik daarna mijn nachtcrème er overheen aanbreng. De geur is zacht en zoet, en versterkt enorm het ‘comfy’ gevoel. Het voelt voor mij echt even als een momentje van rust na een drukke (werk)dag, voor ik mijn bed instap.

Ook mijn huid wordt enorm blij van de l´Occitane Shea Butter Comforting Oil. Ze voelt heerlijk zacht en verzorgd en lijkt inderdaad tot rust te komen. En waar ik eerst toch nog een beetje bang was dat de olie te rijk zou zijn voor mijn huid (die gevoelig is voor onzuiverheden), bleek deze angst volkomen onterecht. Ik heb zelfs het idee dat er minder onzuiverheden ontstaan, en als ze ontstaan, ze ook eerder weer verdwenen zijn.

Je hebt goede gezichtsverzorgingsproducten en je hebt lekkere gezichtsverzorgingsproducten. l´Occitane Shea Butter Comforting Oil is een combinatie van beide. Ik vind het zowel in gebruik als qua werking een heerlijke toevoeging aan mijn gezichtsverzorgingsroutine in de avond, en vind het een echte aanrader!

l´Occitane Shea Butter Comforting Oil (€ 31,00/30 ml) is zowel in de webshop als in één van de winkels van l’Occitane verkrijgbaar, hier vind je een overzicht van de winkels in Nederland.

Gebruik jij regelmatig een gezichtsolie?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

10 Comments on l´Occitane Shea Butter Comforting Oil

 1. Evelien
  21 februari 2016 at 20:10 (6 jaren ago)

  Oh, deze klinkt toch zo fijn. Ik ben dol op de Shea lijn van L’Occitane, alsmede de Almond lijn. Helaas laatst erachter gekomen dat ze op dieren testen, dus voor mij is het einde verhaal qua L’Occitane. Erg jammer als ik dan dit soort reviews lees, want ze hebben toch wel verdomd fijne producten. Hopelijk ooit in de toekomst!

  Beantwoorden
 2. Gonny
  19 februari 2016 at 07:57 (6 jaren ago)

  Lijkt me een fijne olie.
  Perfecte naam ook!
  Comforting Oil.
  Toen ik dat las wilde ik hem al hebben. Haha…

  Beantwoorden
 3. jeapiebel
  18 februari 2016 at 19:48 (6 jaren ago)

  Geen vet of plakkerig laagje dat vind ik wel bijzonder bij olie. Ik vind die verpakking ook heel leuk. Lijkt mij een heerlijk product.

  Beantwoorden
 4. Manon
  18 februari 2016 at 18:53 (6 jaren ago)

  Fijn dat het geen vetlaag achterlaat, want dat is toch best vaak bij dit soort olies

  Beantwoorden
 5. Yvonne
  18 februari 2016 at 12:14 (6 jaren ago)

  l´Occitane heeft altijd erg mooie producten. Fijn dat je dit product wilde reviewen.

  Beantwoorden
 6. Wilma
  18 februari 2016 at 11:57 (6 jaren ago)

  Mylene heeft ook een hele fijne plantaardige olie, en kost maar 15,50 voor 30ml. Trekt supergoed in, en is heel verzorgend. Hij heet Botanic Oil..

  Beantwoorden
 7. mariëlle
  18 februari 2016 at 08:48 (6 jaren ago)

  Ik heb ook snel last van onzuiverheden, maar dit klinkt wel erg goed moet ik zeggen!

  Beantwoorden
 8. Mireille
  18 februari 2016 at 07:26 (6 jaren ago)

  Vind dit zo’n mooi product. Ik hou van oliën.

  Beantwoorden
 9. chucky1012
  18 februari 2016 at 06:26 (6 jaren ago)

  Dat ziet er goed uit en fijn dat het niet een vetlaag achter laat!

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.