l’Oréal Sublime Soft Micellaire Gel

Volgens mij is een oogmake-up remover het meest complexe gezichtsreinigingsproduct. Enerzijds moet het oogmake-up (ook de meest waterproof varianten) goed en grondig verwijderen, maar aan de andere kant moet het zacht voor de huid zijn, en deze liefst ook nog verzorgen tijdens gebruik. Ik laat je vandaag l’Oréal Sublime Soft Micellaire Gel zien, een product wat belooft aan alle voorwaarden te voldoen die ik aan een dergelijk product stel.

l'Oréal Sublime Soft Micellaire Gel

l'Oréal Sublime Soft Micellaire Gel

l’Oréal Sublime Soft Micellaire Gel

Micellaire reinigers zijn de afgelopen paar jaar enorm populair geworden. Maar wat is dat nu eigenlijk: een micellaire reiniger? Het zijn reinigers op waterbasis, ze bevatten micellen, die vuil en vet aan zich binden. Op het moment dat je een micellaire reiniger met een wattenschijfje op je gezicht aanbrengt, hechten deze micellen zich aan je make-up en overige vuil en vetresten die zich op je huid bevinden, waardoor je ze heel eenvoudig en snel kunt verwijderen.

l'Oréal Sublime Soft Micellaire Gel

l’Oréal Sublime Soft Micellaire Gel:
ingrediënten

Zoals ik vaak doe met dit soort producten, heb ik ze door de Ingredient Dictionary van Paula’s Choice gehaald, deze l’Oréal Sublime Soft Micellaire Gel doorstond deze test prima: alle ingrediënten krijgen van Paula een Good, behalve de Rosa Gallica Flower Extract (Poor) en de Sodium Hyaluronate (Best). Sodium Hyaluronate is een vorm van Hyaluronzuur, wat de vochtbalans van de huid herstelt en vochtverlies helpt voorkomen. Helaas staat dit ingrediënt wel op de één na laatste plaats, de werking ervan zal dan ook naar verhouding zijn.

l'Oréal Sublime Soft Micellaire Gel

l’Oréal Sublime Soft Micellaire Gel:
werking

l’Oréal Sublime Soft Micellaire Gel bevat geen parfum en heeft daardoor een heel zachte, nauwelijks waarneembare geur. Het gebruik is hetzelfde als andere oogmake-up reinigers: je brengt een beetje gel aan op een wattenschijfje en brengt het zo aan op en rond je ogen. Hard wrijven is hierbij echt niet nodig, je laat de Micellaire Gel zijn werk doen.

De meeste oogmake-up wordt met één keer vegen verwijderd, sommige varianten (zoals waterproof mascara en/of eyeliner) hebben een ’tweede ronde’ nodig. Maar ook hierbij geldt weer: hard wrijven is niet nodig, met de tweede keer vegen is eigenlijk alles weg. En waar ik met sommige oogmake-up reinigers nog weleens het probleem heb dat er wat mascara achterblijft op mijn wimpers, die zich dan gedurende de nacht een weg baant naar onder mijn ogen, verwijdert l’Oréal Sublime Soft Micellaire Gel echt álles.

l'Oréal Sublime Soft Micellaire Gel

l’Oréal Sublime Soft Micellaire Gel heeft een erg prettige textuur: door de waterbasis blijft er geen irritant vet laagje achter op mijn oogleden of op mijn oog. De gel irriteert de tere huid rond mijn ogen niet, maar laat haar zacht en schoon achter. Ik vind het een bijzonder fijne oogmake-up reiniger.

l’Oréal Sublime Soft Micellaire Gel (€ 6,29/125 ml) is o.a. verkrijgbaar bij het Kruidvat, waar je sinds kort alle producten ook online kunt kopen.

2 Comments on l’Oréal Sublime Soft Micellaire Gel

 1. Lisanne
  9 juli 2014 at 15:19 (8 jaren ago)

  Ik gebruik al micellair water, wist niet dat er ook een micellair gel was, handig!

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  9 juli 2014 at 07:26 (8 jaren ago)

  Klinkt heel goed! Ik wil ook nog eens de micellair water van nivea gebruiken voor de gevoelige huid.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.