L’Oréal Paris New Nude Magique Eau de Teint

Volgens mij is er geen make-up product wat zo vaak verbeterd, vernieuwd en overtroffen wordt als foundation. Nu er steeds meer concurrentie komt in de vorm van BB creams en CC creams, lijken de merken meer en meer hun best te doen om een foundation te creëren die voor een nog gladdere, mooiere, meer natuurlijke teint zorgt. Wat mij betreft is L’Oréal Paris daar onlangs zeer goed in geslaagd met hun nieuwe New Nude Magique Eau de Teint, een foundation die zo dun is dat hij bijna als water op je huid voelt, maar wel een perfecte dekking geeft zonder daarbij de natuurlijke uitstraling van de huid te maskeren. Kijk je mee voor foto’s en swatches?

Eau de Teint

Eau de Teint

Eau de Teint: vernieuwing in een klein flesje

L’Oréal Paris New Nude Magique Eau de Teint (ik zal het vanaf nu gewoon Eau de Teint noemen, dat scheelt wat tikwerk 😉 ) zit in een rechthoekig glazen flesje. Dat is op zich niet nieuw voor een foundation, maar wat wel bijzonder is, is het feit dat er geen pompje op de flacon zit. Eau de Teint is namelijk zo dun, echt als water zo dun, dat het vanzelf uit het flesje loopt. Is op zich handig, je moet alleen niet het flesje om laten vallen als de dop eraf is, want dan loopt je hele flesje leeg op de badkamervloer. Er zijn 8 verschillende kleuren verkrijgbaar, ik kocht de kleur 140 Pur Beige die het beste bij mijn huidskleur past.

Eau de Teint

Eau de Teint

De dop is verzegeld, zo weet je zeker dat er in de winkel niemand met zijn vingers in het flesje heeft gezeten.

Eau de Teint

Hier zie je al een beetje hoe dun de Eau de Teint foundation is. De beste manier om de foundation uit het flesje te krijgen is: eerst het flesje (met de dop er op!) even schudden, dan de dop eraf draaien, je vinger op de opening te leggen en het flesje kort even omdraaien. Er komt dan een flinke druppel foundation uit de flacon, deze breng je op je gezicht aan. Ik heb ongeveer 6 van deze druppels nodig: 2 voor iedere kant en 2 voor mijn voorhoofd. Eau de Teint is dan ook ontzettend zuinig in gebruik.

Eau de teint

Eau de Teint: ingrediënten

De Eau de Teint bevat bovenstaande ingrediënten (ik dacht eerst dat de ingrediënten niet op de flacon vermeld stonden, maar ze bleken verstopt te zitten onder het etiket op de achterkant). De waterachtige foundation blijkt behoorlijk wat zogenaamde vluchtige siliconen te bevatten. Dit zijn siliconen die heel snel vervliegen, waardoor je niet het gladde laagje op je gezicht voelt wat je met gewone siliconen wel hebt. Ze zorgen er in dit geval voor dat de foundation zich heel makkelijk en razensnel over je gezicht laat verdelen. Ook bevat de foundation behoorlijk wat alcohol, en dat ruik je goed bij het openen van het flesje.

Eau de Teint

Eau de Teint

Eau de Teint: textuur en houdbaarheid

Het meest opvallende van de Eau de Teint is de dunne, waterachtige textuur, die ik al eerder noemde. Bij het aanbrengen voelt de foundation heel licht en zacht als fluweel, en laat zich ontzettend makkelijk mooi en egaal verdelen over mijn huid. Het aanbrengen van deze foundation is echt een fluitje van een cent, zelfs de grootste make-up nitwit kan deze foundation mooi aanbrengen. De dekking is, ondanks, de dunne textuur, perfect en de foundation matteert mijn huid prima. En, het mooiste: dit matte effect houdt langdurig aan, tot zeker halverwege de middag. Dit resultaat heb ik tot nu toe bij geen enkele foundation gezien! Het enige nadeel aan Eau de Teint is de verpakking: zoals je op de foto ziet, drupt er altijd wel wat foundation over de rand bij het doseren. Ik heb dan ook altijd een tissue paraat om het flesje schoon te maken na gebruik.

Zie hieronder de foto’s, op de eerste foto draag ik niets, op de tweede foto alleen een laagje Eau de Teint:

Eau de Teint    Eau de Teint

Je begrijpt: L’Oréal Paris New Nude Magique Eau de Teint is op dit moment mijn favoriete foundation, en staat met stip op nummer één. Eau de Teint kost € 13,99 voor 20 ml en is te koop bij drogisterij en parfumerie.

5 Comments on L’Oréal Paris New Nude Magique Eau de Teint

 1. Esmée
  20 oktober 2013 at 21:09 (9 jaren ago)

  Hij ziet er goed uit, zo te zien dekt hij ook mooi. Het lijkt me een fijne foundation, al zal hij voor mij veel te donker zijn! x

  Beantwoorden
 2. Leneke
  20 oktober 2013 at 12:00 (9 jaren ago)

  Ziet er goed uit. Ik heb getwijfeld tussen of ik deze zou kopen of de serie happy van Bourjois. Ik heb voor Bourjois gekozen vanwege de kleur.

  Beantwoorden
 3. Cindy
  20 oktober 2013 at 10:32 (9 jaren ago)

  Hm, vaak naar gekeken maar niet gekocht. Eerst maar eens wat opmaken en deze toch maar een keer proberen. Klinkt goed!

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  20 oktober 2013 at 08:12 (9 jaren ago)

  L’Oreal Paris heeft weer erg haar best gedaan bij het ontwikkelen van een vernieuwend product. Mijn (groene) BB Cream van dit merk is nog niet helemaal op, maar als opvolger ga ik deze zeker proberen!

  Beantwoorden
 5. miranda
  20 oktober 2013 at 08:04 (9 jaren ago)

  Ik vind het er vaak erg onnatuurlijk uit zien, teveel een laagje bruin, bij de meeste dames dan, ook zie ik vaak “de rand”. Men vergeet de oorlellen ook.
  Mensen met sproeten, zoals ik, kunnen geen foundation gebruiken omdat dan je sproeten vervagen. Ik heb echter wel goed resultaat bij een product als dagcreme met een tintje, wat ook meteen natuurlijker oogt.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.