Louis Widmer Carbamide voetverzorging: loop op wolken

Voetverzorging is vaak een ondergeschikt onderdeel van onze lichaamsverzorging. We denken er meestal pas weer aan, zodra het zomerseizoen in aantocht is (of zelfs al is begonnen!) en onze voeten weer volop in de spotlights komen dankzij slippers, sleehakken en ‘peep toes’. Met de rijke herstellende Louis Widmer Carbamide verzorgingsproducten zorg je voor gezonde, zachte en mooi verzorgde voeten die het hele jaar door gezien mogen worden. Alsof je op spreekwoordelijke wolken loopt!

Louis Widmer Carbamide

Louis Widmer Carbamide voetverzorging

Hardwerkende voeten worden als iets vanzelfsprekends gezien. Ze zijn echter een heel belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam, zowel vanuit een gezondheids- als esthetisch standpunt. Per paar hebben ze ongeveer 250.000 zweetklieren, die helpen bij het verwijderen van zweet en gifstoffen uit het lichaam. Het is dus van groot belang om ze het hele jaar door goed te verzorgen en met regelmaat te onderhouden, net als de rest van je lichaam. Maar zeker in de zomer vallen ze natuurlijk extra op.

Louis Widmer Carbamide producten op basis van Ureum

De Carbamide producten van Louis Widmer zijn o.a. ontwikkeld voor de verzorging van heel droge voeten en/of eelt. De lijn biedt twee verschillende producten, beide op basis van het intensief voedende, hydraterende en herstellende ingrediënt Ureum. Van nature maakt het lichaam deze stof aan, maar het wordt ook aan cosmetische producten toegevoegd waarbij vochtherstel van groot belang is. Ureum zorgt ervoor dat het vocht langdurig wordt vastgehouden in je huid. Het valt qua cosmetisch ingrediënt onder de zogeheten ‘Natural Moisterizing Factors’ (NMF’s) en zorgt ervoor dat de voetenhuid heel intensief gehydrateerd wordt. Als bijkomende eigenschap verwijdert het ook overtollige, droge huidschilfers en laat het de voetenhuid daardoor weer fluweelzacht en soepel aanvoelen.

Carbamide en Carbamide Forte 18 % Ureum crèmes

Louis Widmer biedt twee verschillende producten. De Carbamide crème bevat 12% Ureum in combinatie met de vitamines A en E. Deze crème is ideaal bij droge en ruwe zomervoeten. De Carbamide Forte crème bevat 18% Ureum in combinatie met panthenol, vitamine E, zilvermoleculen (die hebben een antibacterieel effect) en heerlijk verfrissende en verkoelende menthol. Door de toevoeging van Glycolzuur, wat een peelende werking heeft, werkt deze krachtige crème vooral heel effectief bij eelt. Combineer deze variant wel met het gebruik van een goede SPF, omdat peelen de huid extra gevoelig maakt voor UV-stralen.

Extra tip!

Met al dat extra handenwassen wat we momenteel doen, kunnen je handen ook wel flink wat extra zorg, hydratatie, zachtheid en voeding gebruiken. Ook daarvoor zijn de Carbamide producten van Louis Widmer heel geschikt vanwege de intensief hydraterende en voedende eigenschappen van Ureum. Dit werkt ook perfect verzachtend bij ruwe ellebogen en knieën. De producten zijn tevens heel geschikt voor de verzorging van de gevoelige huid van diabetici.

Advies verkoopprijzen en meer informatie:

 • Louis Widmer Carbamide Crème € 9,80/50 ml en € 15,40/100 ml
 • Louis Widmer Carbamide Forte 18 % Ureum € 14,20/50 ml

Meer informatie over de producten vind je op de website.
De producten van Louis Widmer zijn verkrijgbaar via de geselecteerde Louis Widmer verkooppunten, deze zijn te vinden via deze link.

3 Comments on Louis Widmer Carbamide voetverzorging: loop op wolken

 1. Marie
  25 februari 2021 at 17:21 (1 jaar ago)

  Ik ben ook op zoek naar goede voetverzorgingsproducten. Met name in de winter heb ik last van droge voeten. In de zomer wanneer vaak slippers draag, kunnen mijn voeten ook wel wat extra verzorging gebruiken. Ik ga meer onderzoek doen naar deze producten!

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  2 juni 2020 at 06:06 (2 jaren ago)

  Dit klinkt goed.
  Heb last van kurkdroge voeten ik moet eens proberen….

  Een fijne dag

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.