Louis Widmer dermatologische zonnebescherming

We zitten inmiddels alweer ruim een maand in het voorjaar, en hebben al een aantal mooie dagen achter de rug. Heb jij ook al aan zonnebescherming gedacht? De afgelopen jaren is er gelukkig steeds meer aandacht voor de schadelijke effecten van de zon. Maar toch zijn er nog steeds mensen die onbeschermd, of te weinig beschermd van de zon genieten. Niet slim, als je het mij vraagt. Want niet alleen geeft dat een hogere kans op huidkanker, ook zorgt het voor vroegtijdige huidveroudering. Vandaag laat ik je de dermatologische zonnebeschermingsproducten van Louis Widmer zien.

Louis Widmer

Louis Widmer dermatologische zonnebescherming

Het assortiment zonnebeschermingsproducten van Louis Widmer is klinisch getest, beschermt alle huidtypes en is nauwkeurig afgestemd op wat de huid daadwerkelijk nodig heeft. De producten worden optimaal door de huid verdragen en bevatten bestanddelen die verzorgen én hydrateren. Bijna alle zonnebeschermingsproducten zijn verkrijgbaar in zowel een licht geparfumeerde versie als 100% zonder parfum.

Tot dusver kende ik het merk Louis Widmer alleen van naam, ik had er nog nooit iets van geprobeerd. Ik dacht altijd dat het een heel luxe, en dus duur, merk was, maar de prijzen vallen mij eigenlijk heel erg mee. Ik ontving vier producten uit de zonnebeschermingslijn, ik laat ze hieronder een voor een aan je zien.

Louis WidmerLouis Widmer Sun Protection Face 30

Speciaal ontwikkeld voor het gezicht, is de Sun Protection Face 30 van Louis Widmer, een zonnebescherming én dagverzorging in één handige tube. De formule bevat een combinatie van doeltreffende UVA- en UVB-filters.

Ik gebruik eigenlijk het hele jaar een product met SPF voor mijn gezicht. In de wintermaanden alleen een BB cream met minstens SPF 15, in het voorjaar en de zomer gaat daar een dagcrème met minstens SPF 30 onder. Je bent ongemerkt nu eenmaal meer buiten dan je in eerste instantie zou denken. Ik gebruik dan het liefst een product wat beschermt en tegelijkertijd verzorgt, dus daar past deze crème van Louis Widmer prima bij.

Normaal gesproken bespreek ik altijd graag de ingrediënten van een product. Zoals ik al vaker heb verteld, vind ik de ingrediënten van zonnebeschermingsproducten echter een ingewikkelde materie. Ik heb daar te weinig verstand van om er iets zinnigs over te zeggen, dus laat ik het in dit geval bij een overzicht van de ingrediënten:

Ingrediënten

Het toegevoegde RonaCare® AP (Advanced Photoprotection) biedt een geavanceerde bescherming voor de lipiden in de epidermis, waardoor uitdroging van de huid onder invloed van UV-licht wordt voorkomen. Dit geavanceerde ingrediënt zorgt er tevens voor, dat de UV-filters onder invloed van (zon)licht toch stabiel blijven en gedurende een lange periode optimaal hun beschermende werking behouden. Het anti-ageing ingrediënt Matrixyl® 3000 op basis van o.a. peptiden heeft een krachtige anti-rimpelwerking. Het stimuleert de productie van collageen in de huid en remt veranderingen in het afweersysteem die als gevolg van veroudering plaatsvinden. Panthenol en het aminozuur L-Arginine verzachten de geïrriteerde huid en optimaliseren de hydratatie van de huid.

De crème heeft een romige textuur, die verzorgend aanvoelt op mijn huid. Een aantal jaar geleden was ik nooit zo van dit soort volle crèmes, maar tegenwoordig kan mijn huid het erg waarderen. De crème laat zich goed verdelen en inmasseren, en laat een verzorgend laagje achter op mijn huid. In eerste instantie voelt dit laagje wat plakkerig aan. Maar als ik mijn make-up erover aangebracht heb, is er van dat plakkerige gevoel niets meer te merken. De crème heeft een heel subtiele, aangename en ‘luxe’ geur.

Ik vind de Louis Widmer Sun Protection Face 30 erg fijn in gebruik. Hij beschermt mijn gezicht uitstekend tegen de zonnestralen die ik gedurende een gewone dag meepik. Als je echt uren in de zon gaat liggen bakken, zou ik persoonlijk wel een hogere factor gebruiken. De crème kost € 20,20 voor 50 ml.

Louis WidmerLouis Widmer All Day 50+

Louis Widmer All Day 50+ is ideaal voor zelfs de meest gevoelige huidtypes, maar is ook perfect geschikt voor een hoge bescherming van alle overige huidtypes. Deze zonnebescherming met SPF 50+ bevat kwalitatief hoogwaardige fotostabiele, breedspectrum UVA- en UVB-filters. Deze bieden een zeer hoge en betrouwbare bescherming tegen UV-stralen.

Ik ben zelf geen type om uren in de zon te bakken (vroeger wel), ik kan er eenvoudigweg niet meer goed tegen. Maar voorheen was ik natuurlijk best veel buiten met Benthe, en ongemerkt pikte ik dan toch wat zonne-uurtjes mee op een dag. En waar ik vroeger een SPF 12 al te veel vond, ben ik nu van mening dat je je huid niet genoeg kunt beschermen tegen de zon. Hoe hoger de SPF, hoe beter vind ik. Zeker als je op vakantie gaat naar landen als Frankrijk of Spanje, zou je minstens met een SPF 50 moeten smeren om je huid te beschermen.

Louis WidmerIngrediënten

De ultralichte textuur voelt niet vet aan en dringt onmiddellijk diep in de huid, dankzij de unieke liposomale technologie. Dit maakt deze zonnebescherming bijzonder aangenaam om te smeren. Liposomen zijn microscopische kegelvormige bolletjes, waarvan de structuur op die van onze eigen huidcellen lijkt. Ze zijn perfect om actieve bestanddelen (zoals de UV-filters) tot diep in de hoornlaag te brengen, waar ze zich gemakkelijk en gelijkmatig verspreiden. De liposomale technologie versterkt de waterbestendigheid van de All Day 50+ aanzienlijk en zorgt voor een betere en extra langdurige bescherming van de huid in de zon. De toegevoegde Panthenol en het aminozuur L-Arginine verzachten huidirritaties én zorgen ervoor dat de huid beter vocht kan vasthouden. Vitamine E werkt als krachtige antioxidant tegen vrije radicalen en helpt een vroegtijdige huidveroudering als gevolg van UV-straling voorkomen.

Louis Widmer All Day 50+ heeft een heel prettige, verzorgende textuur. Hij laat zich goed verdelen en inmasseren, en heeft een paar minuutjes nodig om goed in te trekken. Hij laat een verzorgend laagje achter, maar dit voelt niet vervelend of plakkerig aan op mijn huid. De crème laat geen wit laagje achter op mijn huid. Ook hier is de geur aangenaam en heel subtiel.

Ik vind dit een heel fijne zonnebrandcrème voor mijn lichaam. Vaak mis ik in zonnebrandproducten de verzorgende werking, maar die is hier wel degelijk aanwezig. De hoge SPF is voor mij een groot pluspunt en een geruststellende gedachte.

All Day 50+ kost € 22,30 voor 100 ml, of € 33,40 voor een voordeelverpakking van twee tubes.

Louis WidmerLouis Widmer Kids Skin Protection Cream 25

De tere en gevoelige huid van kleine kinderen en baby’s vraagt om een UV-bescherming die heel mild, maar weliswaar 100% veilig en effectief is.

Persoonlijk vind ik een SPF 25 te weinig voor (kleine) kinderen, ik zou dan eerder voor de Kids Sun Protection Fluid 50+ kiezen uit het assortiment van Louis Widmer. Het merk geeft zelf al aan dat deze crème een ‘medium protection’ biedt, en dat vind ik voor kinderen gewoon niet voldoende. De kinderhuid is nog gevoeliger voor schade door de zon, en het is dus van groot belang om die huid goed te beschermen.

Louis Widmer Louis WidmerIngrediënten

De Kids Skin Protection Cream 25 van Louis Widmer bevat uitsluitend minerale UV-filters die UV-stralen reflecteren. Deze waterbestendige zonnebescherming bevat tevens vitamine E die de huid tegen de schadelijke gevolgen van vrije radicalen beschermt. De toegevoegde Panthenol helpt huidirritaties voorkomen en verzacht de huid. Deze milde en zeer huidtolerante formule is 100% vrij van parfum en kleurstoffen en is daarmee ideaal voor de gevoelige huid van zowel kinderen als baby’s.

De textuur van de Kids Skin Protection Cream 25 is vrij dik, hij smeert niet echt lekker uit. Nu heb ik geen ervaring met andere zonnebrandproducten voor kinderen, dus ik weet niet of dat altijd het geval is. Ook blijft er een wit laagje achter, wat niet prettig aanvoelt. Deze crème is vrij van parfum, en dat is voor de tere kinderhuid natuurlijk erg prettig. Vanwege de vrij lage SPF en de textuur, denk ik dat de hierboven genoemde Fluid voor kinderen prettiger in gebruik is.

De Kids Skin Protection Cream 25 kost € 18,20 voor 100 ml.

Louis WidmerLouis Widmer Afer Sun

Louis Widmer After Sun is een rijk verzorgende after sun lotion met daarin intensief hydraterende aminozuren en Allantoïne.

Niet alleen tijdens het zonnen, ook nadien is een goede huidverzorging van groot belang. Een After Sun geeft je huid verzorging, maar vooral ook hydratatie. Zo kan ze herstellen en weer tot rust komen.

Louis WidmerIngrediënten

De toegevoegde Aloë Vera en Panthenol verfrissen en verzachten de huid na een lange dag in de zon. De antioxidant vitamines A en E helpen een vroegtijdige huidveroudering voorkomen. Deze intensieve vochthersteller voor zelfs de meest extreem droge huid sluit het vocht als het ware in en houdt dit langdurig vast in de huid. De hoogwaardige samenstelling kalmeert, voedt en regenereert de geïrriteerde, door de zon verhitte huid. De formule zorgt voor een veerkrachtige, optimaal gevoede en gehydrateerde huid die extra lang én vooral opvallend mooi bruin blijft!

Louis Widmer After Sun heeft een heerlijke dunne textuur die desondanks wel verzorgend aanvoelt. Hij laat zich uitstekend verdelen en inmasseren, en trekt lekker snel in. Vanwege de intens verzorgende en hydraterende werking, maar ook vanwege de heerlijke, iets luxe geur is dit een product wat ik iedere dag wel zou willen gebruiken ♥ De verkoelende werking is natuurlijk vooral heerlijk na een dagje zon en/of strand.

De After Sun kost € 16,20 voor 150 ml.

Mijn mening over de producten van Louis Widmer

Ik ben altijd vrij kritisch met betrekking tot zonnebeschermingsproducten. Ze moeten niet alleen mijn huid goed beschermen tegen de zon, ik vind de textuur ook heel belangrijk. Ik heb een ontzettende hekel aan het plakkerige laagje wat veel zonbeschermingsproducten achter laten op de huid. De Sun Protection Face 30 en de All Day 50+ voldoen uitstekend aan mijn criteria, ik gebruik ze graag. En de After Sun is eigenlijk lekker om het hele jaar te gebruiken. En deze zorgt voor extra hydratatie na een dagje in de zon. Het enige product wat ik niet fijn vind, is de Kids Skin Protection Cream 25, ik denk dat de Fluid fijner in gebruik is.

Mijn eerste kennismaking met het merk is dus behoorlijk positief!

De producten van Louis Widmer via de geselecteerde verkooppunten, je vindt ze via deze link. Meer informatie over de producten vind je op de website. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

7 Comments on Louis Widmer dermatologische zonnebescherming

 1. Anita
  28 april 2019 at 18:16 (4 maanden ago)

  Jammer dat die voor kinderen zo plakkerig is.
  Ik gebruik altijd dezelfde als de kids, vind te veel flesjes lastig. Geloof dat ik nu Australien gold in de kast heb staan. Een van de 2 zonnebrand producten die ze voor kinderen verkopen bij de tuinen. Vind een zo natuurlijk mogelijk product ook erg belangrijk voor een kinder huid. Zeker omdat die ingrediënten zo ingewikkeld zijn.
  De rest van de producten zien er idd erg goed uit!

  Beantwoorden
 2. Cindy
  26 april 2019 at 20:40 (4 maanden ago)

  Dit merk trekt mij niet zo. Gebruik zelf het liefst de zonneproducten van La Roche Posay of Eucerin, vooral die voor het gezicht zijn heel fijn.
  Tussen SPF30 en SPF50 zit heel weinig verschil. Dus smeer meestal met 20 of
  30. Over paar weken in Florida vaak en veel met 30 🙂
  Vroeger bakte ik ook uren in de zon, toen ik heel jong was ook met olie… Pfff moet je toch niet meer aan denken nu.

  Beantwoorden
 3. inge
  26 april 2019 at 16:33 (4 maanden ago)

  De dermatoloog zei mijn man (die huidkanker heeft) niet hoger dan factor 30 te smeren het gaat nl erom hoe vaak je smeert!!En zon blijft ook erg belangrijk voor je huid! Lekkere zonnige lente gewenst! Gr Inge

  Beantwoorden
 4. Marije
  26 april 2019 at 12:19 (4 maanden ago)

  Ik smeer mij altijd suf omdat ik zo’n lichte huid heb.

  Mooie producten van een mooi merk!

  Beantwoorden
 5. Danielle de Groot
  26 april 2019 at 08:58 (4 maanden ago)

  Hoer zat ik op te wachten! Dank je.

  Beantwoorden
  • Danielle de Groot
   26 april 2019 at 09:48 (4 maanden ago)

   Daar moest natuurlijk hier staan i.p.v. hoer excuses.. had nog geen lenzen in

   Beantwoorden
 6. chucky1012
  26 april 2019 at 07:38 (4 maanden ago)

  Fijne review.
  Wat fijn om goede producten te kunnen kopen als men gaat zonnen….
  Naar dit merk was ik zo benieuwd en wachtte een review van bloggers af….

  Happy Friday Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.