Louis Widmer Intensief Anti-Ageing Verzorging

De afgelopen jaren ben ik goede gezichtsverzorging steeds meer gaan waarderen. Niet alleen vanwege mijn blog, maar ook omdat ik aan mijn huid merk en voel dat ze het nodig heeft. Nu is dat natuurlijk niet zo gek, gezien mijn leeftijd. Onlangs ontving ik een pakket met twee producten uit de Louis Widmer Intensief Anti-Ageing lijn, die ik de afgelopen weken getest heb. Vandaag vertel ik jullie er meer over!

Louis Widmer Intensief Anti-Ageing

Louis Widmer Intensief Anti-Ageing

Louis Widmer is één van de merken die ik in 2019 heb leren kennen. Een merk wat ik tot dusver alleen van naam kende, en meteen vanaf het begin een heel goede indruk op mij gemaakt heeft. Het was dan ook met veel plezier dat ik de Louis Widmer Intensief Anti-Ageing producten ging testen.

De huid verliest met de jaren aan elasticiteit, doordat zij steeds minder vocht kan vasthouden én door de afname van huideigen collageen en elastine. Met de factor tijd kunnen ook steeds meer pigmentvlekken ontstaan. De Intensief Anti-Ageing verzorgingsproducten van Louis Widmer vertragen dit proces dankzij hooggedoseerde bestanddelen, die een ultra krachtige aanpak vormen tegen de tekenen van huidveroudering en pigmentvlekken.

De productie van collageen en elastine, de bouwstoffen voor een stevige en veerkrachtige huid, hebben in het lichaam een piek zo rond de leeftijd van 20 à 25 jaar. Naarmate het ouder worden vertraagt deze lichaamseigen productie, waardoor er een geleidelijke achteruitgang van de collageen- en elastinevezels in het onderhuidse bindweefsel ontstaat. Ook schadelijke externe factoren zoals een vervuild milieu hebben invloed op de collageenaanmaak en kunnen ervoor zorgen dat de huid minder van deze belangrijke bouwstoffen aanmaakt.

Louis Widmer Intensief Anti-AgeingLouis Widmer Extrait Liposomal

Ik gebruik al jaren een serum naast mijn dag- en nachtcrème. Een serum heeft een veel intensievere werking dan een gezichtscrème, en werkt vaak veel dieper in de huid. Het is echt een heel ander product dan een crème, en is dan ook echt een toevoeging, geen vervanging van je crème.

Het Louis Widmer Extrait Liposomal breng ik ‘s ochtends aan, onder mijn dagverzorging. ‘s Avonds gebruik ik meestal een serum op oliebasis.

Ingrediënten

Louis Widmer Extrait Liposomal is een uitzonderlijk krachtig, liposomaal anti-ageing serum op basis van hyaluronzuur en biostimulatoren (in de vorm van een aminozurencomplex). De samenstelling bevat tevens het antirimpelbestanddeel Matrixyl® 3000. Deze effectieve natuurlijke werkzame stof op basis van peptiden zorgt voor een toename van de collageenaanmaak, alsmede voor een toename van het huideigen hyaluronzuur. De liposomale samenstelling zorgt ervoor dat de actieve bestanddelen moeiteloos tot in de diepste laag van de epidermis worden gebracht om daar hun anti-ageing werking te voldoen. Rimpels en onregelmatigheden worden van binnenuit opgevuld en daardoor zichtbaar verminderd.

Het serum zit in een mooie, praktische pompflacon. Ik gebruik per keer twee pompjes, dit is voldoende voor mijn hele gezicht. Overigens heb je van je gezichtscrème meestal minder nodig als je een serum eronder gebruikt, omdat er dan al ‘een laagje’ op je huid is aangebracht.

Louis Widmer Intensief Anti-AgeingExtrait Liposomal uit de Louis Widmer Intensief Anti-Ageing lijn heeft een dunne, waterige textuur. Hierdoor laat hij zich makkelijk en snel aanbrengen en in de huid masseren.

Net als de meeste serums met een dergelijke textuur, heeft deze na het aanbrengen wel een beetje een plakkerig gevoel op de huid. Dit verdwijnt echter zodra ik mijn gezichtscrème er overheen heb aangebracht. De geur van Extrait Liposomal is neutraal en subtiel.

Extrait Liposomal kost € 39,50 voor 30 ml.

Louis Widmer Intensief Anti-AgeingLouis Widmer Intensief Anti-Ageing Complex

Hoewel ik vind dat mijn huid er redelijk goed uitziet voor mijn leeftijd (45), wil ik dat natuurlijk ook graag zo houden. En hoewel het met de rimpels wel meevalt, merk ik wel duidelijk dat de elasticiteit minder geworden is, en dat ze droger is dan zeg maar tien jaar geleden. Ik vind het dan ook erg belangrijk om goede anti-ageing producten te gebruiken.

Ingrediënten

Het Intensief Anti-Ageing Complex van Louis Widmer stimuleert de natuurlijke anti-ageing mechanismen van de huid. Deze intensief huidverzorgende crème beschermt de huid langdurig tegen vroegtijdige veroudering en tegen schadelijke externe invloeden. De samenstelling bevat hiervoor biostimulatoren (in de vorm van een aminozurencomplex), jojoba olie en de antioxidant vitamines C en E. Het toegevoegde OM24 is een extract uit groene thee dat heel rijk is aan catechinen. Deze zorgt voor een natuurlijke celbescherming door een uiterst krachtige antioxidant werking tegen vrije radicalen. Dit actieve bestanddeel ondersteunt tevens de herstelsystemen in de huidcellen. Deze crème is geschikt voor de normale en droge huid, speciaal voor die huidzones die het meest gevoelig zijn voor rimpels.

Louis Widmer Intensief Anti-Ageing Complex zit in een tube van 30 ml, met een smalle opening. Deze zorgt ervoor dat de dunne substantie niet te royaal uit de tube komt. Dit product is bestemd voor de huidzones die het meest gevoelig zijn voor rimpels. Omdat ik van gemak houd, heb ik het product gewoon voor mijn hele gezicht gebruikt.

Louis Widmer Intensief Anti-AgeingHet Anti-Ageing Complex heeft een dunne, maar wel romige textuur. Deze laat zich goed verdelen en in de huid masseren, en voelt direct verzorgend en comfortabel aan op mijn huid. Dit product heeft een iets sterkere geur dan het serum, ik vind het een aangename geur die luxe aandoet.

Het Intensief Anti-Ageing Complex heeft meteen na het aanbrengen een vrij vol gevoel op mijn huid, maar dit verdwijnt al vrij snel. Wat achterblijft, is een aangenaam verzorgend gevoel, en een huid die de hele dag verzorgd en comfortabel aanvoelt.

Het Louis Widmer Intensief Anti-Ageing Complex kost € 36,70 voor 30 ml.

Werking

Ik heb de Louis Widmer Intensief Anti-Ageing producten nu zo’n zes weken in gebruik, beide producten gebruik ik ‘s ochtends. Mijn huid doet het erg goed op de producten. Ze voelt glad, zacht en soepel aan en heeft een mooie gezonde glow en uitstraling. Daarnaast is het een prima basis onder mijn make-up, iets wat ik naast de werking zeker zo belangrijk vind. Ik vind het weer erg mooie producten van Louis Widmer. De prijzen zijn dan wellicht iets hoger, maar de producten zijn het absoluut waard vind ik.

De producten van Louis Widmer zijn verkrijgbaar via de geselecteerde Louis Widmer verkooppunten, deze vind je via deze link. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

2 Comments on Louis Widmer Intensief Anti-Ageing Verzorging

 1. Wilma Rommelse
  3 januari 2020 at 09:12 (2 jaar ago)

  Louis Widmer heeft zeker fijne verzorgingsproducten. Misschien toch eens de serum proberen als de mijn op is. 🙂

  Beantwoorden
 2. Neeltje
  3 januari 2020 at 09:02 (2 jaar ago)

  Klinkt als mooie producten. Anti aging gebruik ik nu ook sinds een jaar.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.