Louis Widmer reinigingsproducten

Als je mij al langer volgt, dan weet je dat ik heel strict ben in mijn gezichtsreinigingsroutine. Hoe moe ik ook ben ’s avonds, ik ga letterlijk nooit slapen zonder mijn gezicht te reinigen. Naast het feit dat ik weet hoe belangrijk dat is om een gezonde huid te behouden, vind ik het ook een fijn moment om de dag af te sluiten. Onlangs ontving ik een pakket met daarin Louis Widmer reinigingsproducten, die ik de afgelopen tijd getest heb. Ik vertel je er in dit artikel meer over!

Louis Widmer reinigingsproducten

Louis Widmer reinigingsproducten

Veel vrouwen vinden het reinigen van hun huid onnodig. De vaakst voorkomende reden die ik hoor is ‘ik draag toch geen make-up, dan is mijn huid toch niet vies?’. Ik zeg dan altijd dat ze ’s avonds maar eens een wattenschijfje iets nat moeten maken met lauw warm water, en dat over hun huid moeten halen. Je zult versteld staan van de hoeveelheid vuil die zich overdag op je huid ophoopt. Dat krijg je er echt niet met alleen water afgewassen. Hetzelfde geldt voor ’s nachts: je zweet, en veegt wellicht een paar keer met je gezicht over je kussensloop. Schoon is je huid dan zeker niet meer te noemen ’s ochtends!

Precies om die reden reinig ik mijn huid, iedere ochtend en iedere avond. En je gezicht reinigen hoeft echt niet ingewikkeld te zijn of lang te duren. Met de Louis Widmer reinigingsproducten bijvoorbeeld is het echt een fluitje van een cent!

Louis Widmer reinigingsproducten

Oogmake-up Reiniging Waterproof

De tweefasen Oogmake-up Reiniging Waterproof van Louis Widmer verwijdert op een milde wijze moeiteloos waterproof oogmake-up en wateroplosbare make-up. Deze niet-vette formule bevat de plantaardige olie squalaan die de tere ooghuid verzorgt, verzacht en beschermt. Het zorgt er tevens voor dat de huid rondom de ogen niet uitdroogt. De toegevoegde panthenol verbetert de vochtretentie, beschermt tegen irritaties en verzacht de gevoelige huid van de oogomtrek. De oftalmologisch geteste samenstelling is vrij van parfum en kleurstoffen en is tevens perfect geschikt voor mensen met gevoelige ogen of contactlensdragers.

’s Avonds begin ik mijn reinigingsroutine altijd met het verwijderen van mijn oogmake-up. Nu gebruik ik zelf geen waterproof mascara, maar deze Oogmake-up reiniger van Louis Widmer belooft die ook moeiteloos te verwijderen. De tweefasen reiniger (wat betekent dat je het flesje even moet omschudden voor gebruik, zodat de twee vloeistoffen goed mengen) is niet vet, en laat dus gelukkig ook geen vet laagje achter op mijn ogen. Hij verwijdert mijn oogmake-up op een heel fijne, zachte manier en doet uitstekend zijn werk.

De reiniger kost € 13,50 voor 150 ml.

Louis Widmer reinigingsproducten

Louis Widmer Reingingsmelk

De milde formule van Louis Widmer Reinigingsmelk reinigt het gezicht grondig van make-up en onzuiverheden, zonder irritaties te veroorzaken. De milde olie in water-emulsie wordt goed verdragen, zelfs door de heel gevoelige huid. Panthenol verzacht de gevoelige of geïrriteerde huid. De toegevoegde allantoïne hydrateert de bovenste huidlagen. Amandelolie heeft een verzorgende en beschermende werking en vitamine E neutraliseert de schadelijke gevolgen van vrije radicalen. De dermatologische samenstelling reinigt, verzacht, verfrist én hydrateert de huid, zonder de natuurlijke beschermlaag aan te tasten.

Ik had zelf eigenlijk al heel lang geen reinigingsmelk meer gebruikt voor de reiniging van mijn huid. Vaak vind ik ze te waterig van textuur, en heb dan niet echt het idee dat ze mijn huid goed reinigen. Daar heb ik bij de Louis Widmer Reingingsmelk geen enkele twijfel over, deze beviel mij vanaf het eerste gebruik erg goed.

Louis Widmer reinigingsproducten

De melk heeft een zachte, heerlijk romige textuur die aangenaam aanvoelt op mijn huid. Hij maakt bij het inmasseren echt ‘contact’ met mijn huid, waardoor ik ook voel dat het vuil en make-up daadwerkelijk aangepakt worden. Na het afspoelen met warm water voelt mijn huid lekker fris en schoon, maar vooral ook zacht en comfortabel aan. De melk maakt mijn huid uitstekend schoon, zo getuigen de uitblijvende puistjes.

De Louis Widmer Reinigingsmelk kost € 14,90 voor 200 ml.

Louis Widmer reinigingsproducten

Louis Widmer milde Tonic zonder Alcohol

Een extra reinigende stap is, zeker bij het veelvuldig dragen van mondmaskers, geen overbodige luxe. De milde Tonic zonder Alcohol van Louis Widmer is geschikt voor alle huidtypes. Deze stap maakt de reiniging van de huid compleet. De toegevoegde biostimulatoren verhogen het vermogen om vocht in de huid vast te houden. Panthenol en aloë vera verzachten de geïrriteerde huid. Dankzij een nareiniging met de Tonic zonder Alcohol dringen verzorgende crèmes beter in de huid, waardoor de actieve bestanddelen sneller opgenomen worden en ook doeltreffender kunnen werken. Deze tonic wordt dagelijks gebruikt na de Louis Widmer Reinigingsmelk en wekelijks na de Louis Widmer Gezichtspeeling.

Vroeger werd een tonic in je gezichtsverzorgingsroutine gezien als een extra stap in de reiniging. Een tonic haalde eventueel achtergebleven restjes make-up en vuil weg, en dat was het dan wel. Tegenwoordig is het (voor mij althans) een veel belangrijkere stap in de gezichtsverzorgingsroutine geworden. Een tonic heeft vaak een hydraterende en tevens verzorgende werking, en zorgt er voor dat ingrediënten van je gezichtscrème beter door de huid opgenomen kunnen worden. Ik sla deze stap dan ook nooit over.

De milde Tonic van Louis Widmer bevat geen alchol, en is geschikt voor alle huidtypes. Bij mij voelt hij bij het aanbrengen soms wel iets prikkerig aan, maar ik weet inmiddels dat dat niet persé slecht hoeft te zijn. Een prikkend gevoel (niet te verwarren met branderig) wijst er vaak op dat je huid reageert op de werkzame stoffen, dat je huid ‘aan het werk’ wordt gezet.

Parfum

Net als alle andere Louis Widmer reinigingsproducten heeft de Tonic een heerlijke, zachte geur, die het gebruik van de producten voor mij extra aangenaam maakt. Voor een erg gevoelige huid vind ik de producten vanwege de duidelijke aanwezigheid van parfum echter wel minder geschikt. Voor die huid heeft Louis Widmer andere producten in het assortiment.

De Louis Widmer Tonic kost € 14,90 voor 200 ml.

Louis Widmer reinigingsproducten

Louis Widmer Gezichtspeeling

Louis Widmer Gezichtspeeling zorgt wekelijks voor extra dieptereiniging van de huid. Deze peelinggel bevat extra milde reinigende bestanddelen en ultrafijne peelende korreltjes. Deze korreltjes zijn gemaakt van in water oplosbaar en biologisch afbreekbaar Polycaprolacton. De gel is eenvoudig met water af te spoelen, zorgt voor een diepgaande reiniging van de huid en verwijdert de verhoornde huidcellen. De peeling stimuleert de doorbloeding van de huid, wat bijdraagt tot een gezonde en stralende huid. Verzorgende crèmes dringen makkelijker in en kunnen daarom doeltreffender werken.

Een peeling is een product wat ik 1 tot 2 keer per week gebruik. Mijn huid doet het ontzettend goed op een regelmatige peeling, ze blijft glad en soepel en houdt haar natuurlijke glow.

De toegevoegde biostimulatoren en ureum hydrateren de huid, waardoor deze weer soepel, zacht en elastisch wordt. Panthenol verbetert de vochtretentie en verzacht de geïrriteerde huid. Een derivaat van jojobaolie zorgt voor een milde biologische peeling en vervolledigt zo de werking van de peelende korreltjes. Bij een vette of gemende huid kan deze peeling 2 tot 3 keer per week worden gebruikt. Bij een normale huid 1 á 2 keer per week en bij de droge en zeer droge huid 1 keer per twee weken.

De peeling van Louis Widmer is echt een favoriet geworden van mij. Hij heeft een heel subtiel korreltje, wat geenszins schurend of pijnlijk aanvoelt op mijn huid. Mijn huid ziet nadien ook niet rood en voelt niet branderig of trekkerig. Ik gebruik de peeling eigenlijk altijd onder de douche, zodat ik haar na gebruik makkelijk kan afspoelen.

Goed om te weten: de gezichtspeeling bevat biologisch afbreekbare peeling korreltjes.

De gezichtspeeling kost € 14,90 voor 50 ml. Door de geltextuur is de peeling erg zuinig in gebruik, je doet dus best lang met de tube.

Favorieten

Mijn favoriete Louis Widmer Reinigingsproducten zijn de Reinigingsmelk en de Gezichtspeeling, ik vind ze erg fijn in gebruik. En beiden vragen slechts een minuutje van je tijd, dus ‘geen tijd’ is vanaf nu geen reden meer om je gezicht niet te reinigen 😉

De producten van Louis Widmer zijn verkrijgbaar via geselecteerde verkooppunten of via de Nederlandse website. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

 

1 Comment on Louis Widmer reinigingsproducten

 1. chucky1012
  24 april 2021 at 06:40 (1 jaar ago)

  Hier lees ik zoveel goeds over….
  Nu nadat ik jou review heb gelezen ben ik om….

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.