Louis Widmer Rijke Dagcrème UV 30

Zoals ik al wel vaker verteld heb, vind ik bescherming van mijn huid tegen UV-stralen erg belangrijk. Voor mijn gezicht gebruik ik zelfs zomer én winter een product met UV-bescherming. Maar vooral in de zomer, wanneer we natuurlijk veel meer buiten zijn, is het belangrijk je huid goed te beschermen. Want UV-stralen kunnen niet alleen je huid beschadigen en huidkanker veroorzaken, ze zorgen er ook voor dat je huid sneller veroudert. En dat wil ik natuurlijk graag voorkomen! Louis Widmer Rijke Dagcrème UV 30 is een nieuwe gezichtscrème die bescherming tegen deze UV-stralen combineert met een rijke anti-ageing verzorging.

 Louis Widmer Rijke Dagcrème UV 30

Louis Widmer Rijke Dagcrème UV 30

Louis Widmer Rijke Nachtcrème bestond al wat langer, maar Louis Widmer Rijke Dagcrème UV 30 is pas onlangs aan het assortiment toegevoegd. Precies op het juiste moment, ik heb de crème inmiddels een aantal weken in gebruik.

Zowel de Rijke Nachtcrème als de nieuwe Rijke Dagcrème UV30 bevatten twee stoffen die van nature in de huid aanwezig zijn:

Twee van de natuurlijke substanties in de huid die naarmate het ouder worden afnemen, zijn huideigen hyaluronzuur en peptiden. Dit zijn niet voor niets heel populaire cosmetische bestanddelen, die de strijd tegen de tekenen van vroegtijdige veroudering effectief aanpakken. Hyaluronzuur is dé dorstlesser voor de huid, want het zorgt ervoor dat vocht naar de huid wordt toegetrokken én vervolgens langdurig ín de huid wordt vastgehouden. Peptiden verbeteren de stevigheid van de huid, doordat ze de aanmaak van huideigen collageen op een krachtige wijze stimuleren.

 Louis Widmer Rijke Dagcrème UV 30

Naarmate het ouder worden verliest de huid aan hyaluronzuur, wordt steeds vochtarmer en de eerste fijne lijntjes en rimpels zullen vaak onvermijdelijk ontstaan. Een optimaal vochtgehalte is één van de belangrijkste eigenschappen van een jeugdig uitziende huid. Het bijzondere van hyaluronzuur is, dat het in staat is om vocht aan te trekken en dit langdurig in je huid vast te houden. In de huid bindt hyaluronzuur zich met het daar nog aanwezige vocht. Dit ‘spons-effect’ zorgt er vrijwel meteen voor dat de huid meer volume krijgt, dat de huidstructuur aanzienlijk gladder wordt en het resulteert in een visuele opvulling van fijne lijntjes en rimpels in de huid.

Hyaluronzuur in gezichtsverzorging

Ik heb wel vaker gezichtsverzorgingsproducten gebruikt die hyaluronzuur bevatten. Het bijzondere aan Louis Widmer Rijke Dagcrème UV 30 is echter het feit dat het twee soorten hyaluronzuur bevat. Hyaluronzuur met een zogenoemde korte keten en een lange keten:

Een korte keten van gefragmenteerd hyaluronzuur dringt diep in de huid en is een krachtige collageenbooster. Deze verbetert de elasticiteit en vochtbalans van de huid. Samen met speciale biostimulatoren (in de vorm van een aminozurencomplex) stimuleert het de celcohesie en collageensynthese. De huid wordt weer stevig en glad. Hyaluronzuur met een lange keten dringt alleen in de hoornlaag van de huid. Dit hydrateert de huid intensief, vormt een beschermende film en zorgt ervoor dat de huid zacht en comfortabel aanvoelt.

Verder zie ik onder andere Sheaboter en Vitamine E in de ingrediëntenlijst. De dagcrème bevat ook dimethicone, waardoor ik in eerste instantie wel een beetje huiverig was. Mijn huid kan hier gevoelig op reageren in de vorm van pukkels. Maar gelukkig had ik er in dit geval geen last van.

 Louis Widmer Rijke Dagcrème UV 30

Textuur, geur en werking

Louis Widmer Rijke Dagcrème UV 30 heeft een volle, rijke textuur. Laat je hierdoor echter niet afschrikken, want hij laat zich heel fijn aanbrengen en verdelen over de huid. De geur van de crème is aangenaam en een tikkeltje luxe, maar niet te overheersend.

 Louis Widmer Rijke Dagcrème UV 30

In de verpakking zit een spateltje, waarmee je de crème uit de pot kunt halen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar te weinig geduld voor heb, ik haal de crème altijd met mijn (schone!) vingers uit de pot.

Hier kun je goed de romige, rijke textuur zien. Maar hij laat zich echt heel goed verdelen over mijn huid, en na het aanbrengen voelt hij heel comfortabel aan op mijn huid. Ook onder mijn make-up doet hij het uitstekend, ik merk niets van een sneller glimmend gezicht, of dat mijn make-up gaat zweten in de loop van de dag.

 Louis Widmer Rijke Dagcrème UV 30

De Rijke Dagcrème UV 30 beschermt mijn huid uitstekend tegen de zon. Of ik nu een paar uur in het zonnetje zit, of mijn wekelijkse rondje van 20 kilometer loop: mijn gezicht is dit voorjaar en zomer nog niet één keer verbrand dankzij deze crème. Een crème die een uitstekende bescherming tegen de zon combineert met een hele fijne, rijke anti-aging verzorging. Mijn huid voelt stevig, soepel en comfortabel aan. Dit kon zomaar eens een blijvertje zijn voor de zomermaanden.

 Louis Widmer Rijke Dagcrème UV 30

Louis Widmer Rijke Nachtcrème

Louis Widmer Rijke Nachtcrème zat al in het assortiment. ‘Vroeger’ had ik het nooit zo op rijke gezichtscrèmes, ik dacht altijd dat mijn huid het daar niet goed op zou doen. Maar sinds een jaar of vijf merk ik dat mijn huid rijke crèmes juist heel goed kan gebruiken. Vooral een nachtcrème mag van mij best wat voller zijn.

De Rijke Nachtcrème van Louis Widmer is een intensief hydraterende, regenererende en voedende crème. In deze nachtcrème combineert Louis Widmer eveneens hyaluronzuur met een korte keten én een lange keten. Biostimulatoren (in de vorm van een aminozurencomplex), peptiden, ceramiden, panthenol en vitamine E stimuleren de aanmaak van huideigen collageen en helpen vroegtijdige huidveroudering voorkomen. De huid voelt bij ieder nieuw ontwaken opvallend stevig en glad aan, heeft een mooie natuurlijke glans en een stralende teint.

 Louis Widmer Rijke Dagcrème UV 30

Textuur, geur en werking

De textuur van de Rijke Nachtcrème is lichter dan die van de Rijke Dagcrème UV 30, en dat is natuurlijk best opvallend. Meestal is het juist andersom. Ik denk dat ik serieus wel zes dagen op rij de potjes heb gecheckt op het moment dat ik één van beide crèmes wilde aanbrengen. ‘Sjips, ik heb de verkeerde pot gepakt… oh nee, toch niet!’. Hahaha, iedere keer trapte ik er weer in.

De Rijke Nachtcrème heeft dezelfde geur: een tikkeltje luxe, maar niet te overheersend. Eigenlijk precies zoals ik het graag zie bij gezichtsverzorging.

Ook de nachtcrème is erg fijn in gebruik. Hij laat zich door de wat dunnere textuur goed aanbrengen en verdelen, en laat een comfortabel laagje-voor-de-nacht achter op mijn huid. De volgende ochtend voelt mijn huid ontspannen en soepel.

De dagcrème beschermt mijn huid meer dan uitstekend tegen de schadelijke UV-stralen. En samen met de nachtcrème geeft ze haar een fijne anti-ageing verzorging.

Advies verkoopprijzen:

 • Louis Widmer Rijke Dagcrème UV 30 € 30,50/50 ml
 • Louis Widmer Rijke Nachtcrème € 35,20/50 ml

De producten van Louis Widmer zijn  verkrijgbaar via de geselecteerde Louis Widmer verkooppunten, deze zijn te vinden via deze link. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

2 Comments on Louis Widmer Rijke Dagcrème UV 30

 1. bychristiana
  27 juni 2020 at 08:18 (2 jaren ago)

  Oeh, vooral de dagcrème vind ik goed klinken, die past ook goed bij mijn huid. Ik gebruik nu een losse SPF over mijn dagcrème, maar eigenlijk zou ik een dagcrème met SPF toch ook wel heel handig vinden.

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  26 juni 2020 at 07:49 (2 jaren ago)

  Fijne review!
  Goed dat er een zeer hoge beschermingsfactor in verwerkt is….

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.