Louis Widmer Selftan

Vandaag review ik een product wat ik al een tijdje in huis heb (lees: maanden). Ik ontving de Louis Widmer Selftan in november, omdat het een zelfbruiner voor lichaam én gezicht is. Om het gezicht een beetje kleur te geven in de wintermaanden, was de gedachte. Maar ik gebruik zelf nooit een zelfbruiner voor mijn gezicht, dus heb ik het product bewaard voor het voorjaar, om te testen op mijn benen. Aangezien ‘rokjesdag’ nogal op zich liet wachten, verschijnt ook mijn review wat later dan ik gepland had. Maar hopelijk heb ik deze nog tot minstens september nodig!

Louis Widmer Selftan

Louis Widmer Selftan

Wat ik ook doe: mijn benen worden niet bruin. Je zou denken dat met het vele wandelen ze wel een kleurtje zouden krijgen, maar nee hoor. Waar de rest van mijn lichaam best een lekker kleurtje krijgt, blijven mijn benen spierwit. Soms zelfs op het blauwe af 😉

Sinds een paar jaar gebruik ik daarom een zelfbruiner voor mijn benen. En voor iedereen die denkt dat zelfbruiners nog dezelfde kwaliteit hebben als vroeger: nee, de kwaliteit is echt vele malen beter geworden. Met de juiste voorbereiding en werkwijze wordt je huid mooi egaal, vlekkeloos bruin. Ik kies zelf altijd voor een natuurlijk kleurtje, wat past bij de rest van mijn lichaam. Extreme zelfbruiners laat ik links liggen, dat is niet wat ik wil.

Louis Widmer Selftan

De beste tip voor het gebruik van een zelfbruiner is: scrubben voordat je de zelfbruiner aanbrengt. Hiermee verwijder je dode huidcellen, deze zijn meestal de belangrijkste oorzaak voor een vlekkerig resultaat met je zelfbruiner. Heb je een erg droge huid, breng dan eerst een bodylotion of bodycrème aan voor je de zelfbruiner aanbrengt. Dit zorgt er ook voor dat het resultaat mooi egaal wordt.

Ingrediënten Louis Widmer Selftan

Hoewel ik altijd graag ingrediënten van verzorgingsproducten uitpluis, blijf ik bij zelfbruiners en zonneproducten altijd ver uit de buurt van ingrediëntenlijstjes. Simpelweg omdat ik die te ingewikkeld vind.

Deze zelfbruiner werkt op basis van de werkstof DHA oftewel DiHydroxyAcetone. Dit is een natuurlijke suiker die reageert op de eiwitten (aminozuren) in de buitenste huidlaag. Hierdoor ontstaat de bruine kleur. De DHA in de zelfbruiner van Louis Widmer kleurt het bovenste deel van de hoornlaag en geeft de huid een natuurlijke bruine teint. Doordat de DHA gedeeltelijk is ingekapseld, krijgt de huid een uniforme zomerse kleur. De toegevoegde aloë vera en vitamine E zorgen voor extra hydratatie en beschermen de huid tegen vroegtijdige veroudering.

Louis Widmer Selftan

Textuur en werking

De textuur van Louis Widmer Selftan is als die van een bodylotion. Hij laat zich goed verdelen en inmasseren, en trekt redelijk snel in. Uiteraard wacht ik wel even met aankleden, een minuut of 10 à 15 is voldoende. Na het aanbrengen was ik mijn handen goed, zoals je met iedere zelfbruiner doet.

De eerste keer na de winter gebruik ik een zelfbruiner altijd twee dagen achter elkaar. Dit heb ik ook met de Louis Widmer Selftan gedaan. De kleur blijft ongeveer vijf dagen aanwezig, en wordt daarna geleidelijk lichter. Dus om de vijf dagen breng ik een nieuw laagje aan, dit doe ik dan maar één keer. Mijn ervaring is dat bijna alle zelfbruiners deze houdbaarheid van de kleur hebben.

Bij het aanbrengen heeft de Selftan een vrij subtiele zomerse geur, zoals veel zonnebrand producten ruiken. Gedurende de dag krijgt de Louis Widmer Selftan de typische ‘zelfbruiner-geur’. Die verdwijnt zodra ik me heb gedoucht. De bruine kleur verschijnt een paar uur na het aanbrengen.

Het resultaat

En dan het resultaat! Zoals ik al vertelde: mijn benen zijn wit, echt wit. Op de foto hierboven, die gemaakt is tijdens de tweede Tante Betsy passessie van dit seizoen, is dat heel goed te zien. De foto is half maart gemaakt, en je ziet dat mijn armen en hals best al wat kleur hebben. Maar mijn benen geven bijna licht, zo wit. Omdat ik zelf ook nooit echt héél bruin word, hoeven mijn benen dat ook niet te zijn. Ze moeten gewoon mooi matchen met de rest van mijn lichaam, zeg maar.

En dat lukt uitstekend met de Louis Widmer Selftan. Op de foto hierboven, die in mei is gemaakt, zie je dat mijn benen mooi kleuren met mijn armen en hals. Het resultaat is gewoon heel mooi en natuurlijk, precies wat ik zoek in een zelfbruiner.

Louis Widmer Selftan kost € 17,90/100 ml. De producten van Louis Widmer zijn verkrijgbaar via de geselecteerde Louis Widmer verkooppunten, deze zijn te vinden via deze link. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

1 Comment on Louis Widmer Selftan

  1. Miranda Aerts
    25 juni 2021 at 17:42 (1 jaar ago)

    Mooie kleur! Heel naturel en niet te bruin 😎

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.