Lovea 100% natuurlijke zonneproducten

Nu de ‘zomer’ van start is gegaan met de prachtige dagen die we achter ons hebben liggen, is het ook weer tijd om je favoriete zonneproducten tevoorschijn te halen of te kopen. Ik ga jullie niet vertellen hoe vaak, hoe veel en met welke factor je moet smeren, want ik ga er van uit dat jullie dat allemaal inmiddels wel weten (mocht je er vragen over hebben, dan mag je ze me natuurlijk altijd stellen). Maar de komende weken ga ik jullie een aantal zonneproducten laten zien die ik zelf getest heb, en vertel jullie of het aan- of afraders zijn. Ik start met de lijn van Lovea, 100% natuurlijke, minerale zonneproducten!

Lovea

Lovea: 100% natuurlijke en minerale zonneproducten

Lovea staat voor zorgeloos genieten van de zon voor het hele gezin. Daar horen o.a. geen parabenen, chemische zonnefilters, synthetische parfums, kleurstoffen of andere chemicaliën bij. Die zijn ook nergens voor nodig. Lovea bevat in plaats daarvan natuurlijke geuroliën en minerale filters die de huid optimaal beschermen tegen UVA- en UVB-stralen.

Lovea BIO Suncare is de eerste 100% natuurlijke zonnespray met minerale filters op basis van titaniumdioxide. Deze natuurlijke zonnefilters blijven in een dun laagje ‘op de huid’ liggen, terwijl de gebruikelijke chemische zonnefilters worden opgenomen door de huid. ‘Lekker dik’ smeren is niet nodig. Dun aanbrengen en goed uitwrijven geeft het beste resultaat, zonder witte waas. De producten van Lovea BIO Suncare ruiken bovendien erg aangenaam en lekker zomers. Dit komt door de natuurlijke, Tahitiaanse Monoï-olie, die eraan is toegevoegd.

Lovea

Lovea

LOVEA BIO Sun Sprays SPF15/SPF30: Een handige, hydraterende en waterbestendige spray voor het lichaam en gezicht. De 100% minerale zonnefilter zorgt voor een optimale bescherming tegen UVA- en UVB-straling. Met Monoï-olie, arganolie, kokosolie en vitamine E.

Lovea

Hoewel ik het altijd leuk en interessant vind om ingrediëntenlijstjes uit te pluizen, moet ik eerlijk bekennen dat ik die van zonnebrandproducten nog steeds abracadabra vind. Ik weet niet welke ingrediënten verantwoordelijk zijn voor de bescherming tegen de zonnestralen, en ga hier dus maar gemakshalve uit van wat Lovea er zelf over zegt. De toegevoegde verzorgende oliën zijn natuurlijk een erg prettige bijkomstigheid, zeker in de zomer kan je huid een beetje extra verzorging erg goed gebruiken!

99,9% van de ingrediënten is natuurlijk, en 15,4% is afkomstig van biologische landbouw. Lovea is Ecocert gecertificeerd, dit is een vooraanstaand keurmerk op het gebied van natuurlijke cosmetica.

Lovea

Lovea

Ik vind zonnebrandproducten in sprayvorm toch altijd wel erg makkelijk en snel in gebruik, ook voor wanneer je tussendoor een nieuw laagje wilt aanbrengen. Lovea Sun Spray SPF 15 en SPF 30 laten wel iets van een witte waas aan na het aanbrengen, maar deze is na een paar minuten al weg getrokken. De lotion laat geen plakkerig gevoel achter, maar voelt prettig en aangenaam aan op mijn huid.

Lovea

LOVEA BIO Sun Spray Kids SPF50 Disney: Deze handige waterbestendige spray is de meeste veilige bescherming van de tere kinderhuid tegen zowel UVA- als UVB-straling. De formule is 100% natuurlijk, vrij van parfums en parabenen en bevat een mineraal zonnefilter.

Lovea

De Sun Spray voor Kids heeft een beduidend kortere ingrediëntenlijst dan de ‘gewone’ sprays, voor volwassenen. Ook deze spray bevat arganolie voor de verzorging van de huid. De spray voor kinderen bevat geen parfum, is 100% natuurlijk en 11% van de ingrediënten is afkomstig van biologische landbouw.

Lovea

Lovea

De lotion voor kinderen laat wel een wat meer aanwezig wit laagje achter op de huid, maar in het geval van de tere kinderhuid vind ik dit eigenlijk wel een pluspunt: zo weet je zeker dat je geen plekje overslaat. Deze witte waas heeft iets langer nodig om in te trekken, maar doet dat uiteindelijk wel.

Lovea

Lovea

LOVEA BIO Anti-Aging Face Cream SPF50: Speciaal ontwikkeld voor de bescherming van het gezicht in de zon. De formule bevat een 100% natuurlijk mineraal zonnefilter, alsmede toegevoegde verzorgende werkstoffen die vroegtijdige huidveroudering helpen voorkomen.

Lovea

De Face Cream van Lovea bevat naast de minerale zonnefilter veel verzorgende ingrediënten, zoals arganolie, glycerine, kokosolie en vitamine E. Ook deze ingrediënten zijn 100% natuurlijk, 12,2% is afkomstig van biologische landbouw. Ik gebruik voor mijn gezicht altijd minimaal factor 30, maar liever nog factor 50, zeker in het begin van het seizoen.

Lovea

Lovea

Meer nog dan voor mijn lichaam, vind ik het voor mijn gezicht erg belangrijk dat een zonnebrandproduct én geen hardnekkige witte waas én geen plakkerig laagje achterlaat. Helaas doet Lovea Face Cream beide, waardoor ik deze niet prettig vind ik gebruik. En dan moet het echte warme weer nog komen #plakgezicht Nee, ondanks de hoge en prima bescherming vind ik deze persoonlijk geen aanrader.

Lovea

LOVEA BIO After Sun Milk: Deze intensief vochtregulerende, kalmerende en verzachtende After Sun Milk laat de huid na het zonnebaden direct soepel, zacht en goed gehydrateerd aanvoelen. De lotion bevat pepermuntextract, vitamine E, kokosolie en verslavend lekker ruikende Tahitiaanse Monoï-olie.

Lovea

Na een dagje in de zon doorgebracht te hebben, wil je huid verzorging én verkoeling. Deze After Sun melk geeft beide, dankzij ingrediënten als pepermuntwater, kokosolie en vitamine E. De heerlijke Tahitiaanse Monoï-olie geeft de lotion een heerlijke zomerse, niet al te overheersende geur, net als de andere producten uit de Lovea zonne-lijn.

Lovea

Lovea

De After Sun lotion heeft een lekkere dunne textuur, die prettig aanbrengt en goed uitsmeert. De lotion voelt verkoelend bij het aanbrengen, en verzorgend ná het aanbrengen. Een heerlijk én onmisbaar product voor de komende zomermaanden!

Lovea

LOVEA BIO Self Tanning Spray: Deze natuurlijke zelfbruinende spray geeft de huid in 4 uur tijd een mooie egale, bruine teint. De spray is niet vet en trekt snel in. De samenstelling bevat tevens Tahitiaanse Monoï-olie, voor extra hydratatie en verzorging en is geschikt voor de normale- en droge huid.

Lovea

Over de ingrediënten van de zelfbruiner laat ik me al helemaal niet uit, dat is pure scheikunde voor mij. Hier is 100% van de ingrediënten natuurlijk, en maar liefst 61,9% afkomstig van biologische landbouw.

Mijn benen blijven altijd achter bij de rest van mijn lichaam als het op bruin worden aan komt, ik denk net als bij veel mensen. Een zelfbruiner kan dan een handje helpen, maar ik ben altijd nog een beetje huiverig voor lelijke vlekken en/of een wortel-effect. Dat blijkt bij deze variant absoluut niet nodig!

Lovea

De Self-tanning Spray van Love heeft een dunne, waterachtige textuur die makkelijk aanbrengt dankzij de sprayflacon. Door de doorzichtige textuur moet je wel even extra goed opletten dat je de lotion gelijkmatig aanbrengt, maar dat is dan ook het enige nadeel. De lotion trekt snel in mijn huid, in tegenstelling tot veel andere zelfbruiningsproducten die ik in het verleden gebruikt heb. De geur is in eerste instantie vrij sterk (alchohol), maar verdwijnt al snel en wat overblijft is een heel subtiele, aangename geur. Ook tijdens de inwerktijd verschijnt er geen overduidelijke ‘self-tanning’ geur, voor mij een groot pluspunt!

Het resultaat is subtiel, maar heel natuurlijk. Ik heb twee dagen achter elkaar de self-tanning spray op mijn benen gebruikt, en dat zorgde voor een heel natuurlijke kleur op mijn benen. Voor een nog iets intensere bruine kleur kun je natuurlijk nog een derde dag aan het rijtje toevoegen. Vanwege het mooie, natuurlijke en vooral subtiele resultaat vind ik de self-tanning spray erg geschikt voor mensen met een hele lichte huid, of voor beginners op het gebied van zelfbruiners.

Lovea

LOVEA BIO Dry Oil Spray (zonder SPF): Deze ‘droge’ olie geeft de huid een zachte glans en zorgt voor een intensieve bruining en verzorging van de huid tijdens het zonnebaden. De olie is niet vet, trekt gemakkelijk in en beschermt de huid tegen externe invloeden zoals zout en wind.

Lovea

De droge olie bevat veel verzorgende oliën zoals zonnebloem olie, kokosolie, Tahitiaanse Monoï-olie en vitamine E. De olie bevat geen SPF en kan wel gebruikt worden tijdens het zonnen, maar dan wel in combinatie met een product mét SPF. Zelf vind ik hem het lekkerst om ’s avonds na het douchen te gebruiken.

Lovea

De olie geeft mijn huid een prachtige glans, verzorgt haar intens en ruikt hemels. De olie trekt super snel in mijn huid en laat geen vet laagje achter. Perfect voor op warme zomerse dagen, wanneer ieder extra laagje op mijn huid eigenlijk te veel is.

Op de Face Cream na vind ik alle producten fijn in gebruik en uitstekend qua werking, maar mijn persoonlijke favorieten zijn de Self-tanning spray en de Dry oil ♥

De verkoopprijzen op een rijtje:

 • Lovea BIO Sun Spray SPF 15 – € 14,99/125 ml
 • Lovea BIO Sun Spray SPF 30 – € 16,99/125 ml
 • Lovea BIO Spray Kids SPF 50 Disney – € 18,99/100 ml
 • Lovea BIO Anti-Aging Face Cream SPF 50 – € 16,99/50 ml
 • Lovea BIO Dry Oil Spray (zonder SPF) – €   9,99/125 ml
 • Lovea BIO After Sun Milk – € 9,99/125 ml
 • Lovea BIO Self Tanning Spray – € 13,99/125 ml

De producten van Lovea zijn onder andere verkrijgbaar bij Etos en De Tuinen, meer informatie over de producten en de verkooppunten vind je op de website.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

7 Comments on Lovea 100% natuurlijke zonneproducten

 1. Sylvia
  13 mei 2016 at 10:01 (6 jaren ago)

  Balen dat de Face Cream een witte waas achterlaat 🙁 en plakt (gruwel), ik ben juist toe aan een nieuw product en begon vol enthousiasme te lezen.
  De Self Tanning Spray klinkt goed, ik durf dat nooit aan, maar deze ga ik proberen 🙂

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  13 mei 2016 at 08:45 (6 jaren ago)

  Ik heb een aantal van dit merk producten op mijn shoplist staan!

  Xoxo

  Beantwoorden
 3. Bianca
  13 mei 2016 at 07:05 (6 jaren ago)

  De producten van Lovea ken ik zelf nog helemaal niet, maar wil ze zeker eens gaan proberen x

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  12 mei 2016 at 09:13 (6 jaren ago)

  Ik heb vorig jaar de hele zomer de spf 30 gebruikt voor mijn lichaam en ik ben geen een keer verbrand, echt top! Het is dat ik nu al een zonnebrand heb, maar volgend jaar koop ik hem zeker weer opnieuw!

  Beantwoorden
 5. Marion
  12 mei 2016 at 07:49 (6 jaren ago)

  Wat een fijne producten! En een supermooie prijs ook, want tegenwoordig betaal je je scheel voor zonnebrand. Ik ben blij dat ik een kleine reisverpakking heb gekocht van Garnier. Ik stap meteen over op deze!

  Beantwoorden
 6. Miranda Aerts
  12 mei 2016 at 07:33 (6 jaren ago)

  Wat een mooie serie zonneproducten 😎
  Naast een zonnebrandcrème met minstens factor 30 smeer ik ook altijd een zelfbruiner (op mijn benen).
  Ik doe er geen moeite met voor om bruin te worden omdat ik te snel verbrand in de zon, maar blijf een kleurtje wel mooier vinden dan melkwit; -)

  Beantwoorden
 7. Mireille Mommers
  12 mei 2016 at 07:32 (6 jaren ago)

  Wat een fijn artikel. Ik heb echt een hekel aan die witte waas bij zonneproducten. En eigenlijk is dat ook niet meet nodig ook niet bij hogere factoren.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.