Lush Almond Blossom Showergel

Lush heeft onlangs behoorlijk wat nieuwe producten aan het vaste assortiment toegevoegd, waaronder de Bodysprays waar ik al eerder over schreef. Maar ook een paar nieuwe doucheproducten, waar ik erg nieuwsgierig naar was. Dus tegelijk met mijn heerlijke Bodysprays, bestelde ik een nieuwe Showergel mee, die ik graag met jullie deel. Lush Almond Blossom Showergel is letterlijk het voorjaar in een flesje! ♥

Lush Almond Blossom Showergel

Lush Almond Blossom Showergel

Ik heb al heel veel verschillende Showergels van Lush gehad, ik ben echt gek op de geuren van Lush. Een aantal Showergels zitten al jaren in het vaste assortiment, zoals Happy Hippy en It’s Raining Men. Lush Almond Blossom Showergel is één van de nieuwe geuren, én meteen met een nieuwe sulfaatvrije formule! ♥

Een delicate douchegel met verzachtende amandelmelk en de zoete geur van marsepein. Dit is de lente in een flesje! Een driedubbele dosis amandel – Fair Trade amandelolie, amandelmelk en etherische amandelolie – komt samen met warme sandelhout en zoete benzoë. De nieuwe sulfaatvrije formule is heerlijk zacht en geschikt voor alle huidtypes.

Lush Almond Blossom ShowergelEigenlijk viel ik meteen al voor deze geur door de omschrijving op het etiket. Ik houd van zoete, bloemige geuren en ook de toevoeging van amandelmelk sprak me erg aan. En ‘de lente in een flesje’ is natuurlijk uitermate geschikt voor deze tijd van het jaar. Zo haal je het voorjaar al lekker vroeg in huis 🙂

Ingrediënten

Hoewel een groot deel van de ingrediënten bij Lush natuurlijk is (de ingrediënten die in groen weergegeven zijn op het etiket), gebruikten ze tot voor kort nog steeds sulfaten (SLS/SLES) in hun Showergels. Met de nieuwe formule komt daar nu dus een eind aan, eindelijk! Ik hoop dat ze de nieuwe formule bij al hun showergels gaan doorvoeren.

Lush Almond Blossom Showergel bevat verder opvallend veel zachte, milde ingrediënten, zoals de eerder genoemde Amandelmelk (kalmeert en hydrateert de huid), Rozenwater (kalmeert de huid en gaat roodheid en irritatie tegen), en verschillende oliën zoals Amandelolie (verzacht en voedt de huid). De Showergel is zelf-conserverend en bevat dus geen kunstmatige conserveringsmiddelen. Hij is geschikt voor Vegans.

Lush Almond Blossom Showergel Textuur, geur en werking

Lush Almond Blossom Showergel heeft een wat dikkere textuur dan ik van de meeste Lush Showergels gewend ben. Hij is een beetje lobbig zeg maar. Ik weet niet of dat alleen voor deze variant geldt, of dat het met de nieuwe formule te maken heeft.

De werking van de Showergel is zoals ik van Lush gewend ben, de nieuwe formule doet niets maar dan ook niets af aan de ‘schuimability’ van het product. De Showergel verandert in een zacht, rijk schuim zodra het in aanraking komt met water. Het schuim voelt super zacht aan op mijn huid, en ook na het afspoelen en afdrogen ervaar ik dat zachte gevoel nog. Mijn huid voelt geenszins droog of trekkerig na het douchen, wat een fijn product!

In het flesje ruikt de Showergel vooral bloemig, bij het opschuimen komt daar de zoete geur van marsepein bij, en een lichte houtachtige ondertoon. De combinatie klinkt wellicht een beetje vreemd, maar is echt zó lekker! En inderdaad: het voorjaar komt meteen mijn badkamer in met deze Showergel ♥

Lush Almond Blossom Showergel is verkrijgbaar in vier verschillende formaten (vanaf € 9,00 voor 120 gram) en ook in een Naked variant (€ 14,00 voor 200 gram), in de Lush winkels en via de webshop.

8 Comments on Lush Almond Blossom Showergel

 1. Miranda Aerts
  27 februari 2020 at 10:47 (7 maanden ago)

  Die klinkt goed 🙂 en wát een lieve hertjes op de achtergrond van je foto’s ♡

  Beantwoorden
 2. Chantelle
  26 februari 2020 at 22:23 (7 maanden ago)

  Klinkt echt heerlijk!

  Beantwoorden
 3. Neeltje
  26 februari 2020 at 19:41 (7 maanden ago)

  Oh deze klinkt veelbelovend. Ik ga binnenkort maar eens kijken in de winkel.

  Beantwoorden
 4. Talitha
  26 februari 2020 at 13:49 (7 maanden ago)

  lijkt de geur op snowcake? daar moest ik meteen aan denken nl toen ik amandel en marsepein las. maar ik kan me vergissen natuurlijk 😉
  gr Talitha

  Beantwoorden
  • Natasja
   27 februari 2020 at 10:50 (7 maanden ago)

   De marsepeingeur is heel subtiel, de bloemengeur overheerst hier echt. Snowcake vind ik echt een intense marsepeingeur, veel warmer en voller dan Almond Blossom.

   Beantwoorden
 5. bychristiana
  26 februari 2020 at 07:51 (7 maanden ago)

  De lente in een flesje, dan heb je mij eigenlijk al;-) Ik kan niet wachten! Deze showergel lijkt me dan ook heerlijk, ik ben ook wel benieuwd naar de ‘lobbige’ textuur.

  Beantwoorden
 6. Marije
  26 februari 2020 at 07:39 (7 maanden ago)

  Oh de geur klinkt hemels en helemaal perfect voor deze tijd van het jaar

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  26 februari 2020 at 06:21 (7 maanden ago)

  Wat fijn dat dit product nu SLS vrij is etc..
  Ik ben hier zo benieuwd naar aangezien ik erg veel hou van doucheproducten die ziet ruiken en van natuurlijke ingrediënten gemaakt zijn.
  In de webshop die die verkoopt zal ik meteen eens rondkijken….

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.