Lush American Cream: al jaren een favoriet van mij

Ooit was er een tijd dat ik niet van het bestaan van Lush af wist. Toen ik onder mijn steen vandaan gekropen was en vrijwel direct verliefd werd op de heerlijke producten, was één van de eerste producten waar ik mee kennismaakte Lush American Cream. Een haarconditioner die sindsdien eigenlijk niet meer van mijn badkamer weggeweest is, en dus vond ik het tijd om jullie er eens wat meer over te vertellen.

Lush American Cream

Lush American Cream: All time favourite

Ik heb het even op het Lush forum opgezocht: het review-topic over Lush American Cream is gestart in januari 2007. Op een soort Lush Wiki Page zag ik echter dat American Cream al sinds 2004 bestaat. Je kunt dus wel zeggen dat dit één van de Golden Oldies van Lush is. En dat is natuurlijk niet voor niets…

Lush American Cream

Lush American Cream:
aardbeien-vanillemilkshake voor je haar

De geur van Lush American Cream is zó ontzettend lekker… Een zachte, zoete, maar ook een beetje warme geur van vanille , scharlei en lavendel. Met een lichte touch van honing en aardbeien. Deze producten laten je haar niet alleen lekker ruiken, maar zorgen er ook voor dat het verzorgd en zacht aanvoelt na gebruik. De geur blijft ook na het uitspoelen in mijn haar aanwezig voor zo’n 3 à 4 uur.

Ik vind de geur van American Cream zo lekker, dat ik een paar jaar geleden een Lush Parfum in deze geur kocht (die inmiddels helaas bijna op is) en bij Cocoa Pink een perfecte dupe van AC heb gevonden, en daar regelmatig een bodylotion van koop.

Lush American Cream

Lush American Cream: ingrediënten

Lush American Cream bestaat voor het grootste gedeelte uit natuurlijke ingrediënten. Honingwater, Vanillestokjes infusie, Verse (biologische) Sinaasappel, Verse Aardbeien, Vanille Absolute en diverse essentiële oliën: loopt het water je al in de mond?

Lush American Cream

Lush American Cream: werking

Je gebruikt Lush American Cream als een gewone conditioner: je brengt hem aan na het wassen van je haar en laat het even intrekken (ik versta onder ‘even’ enkele minuutjes, zeg maar de tijd die je nodig hebt om je lichaam te wassen en eventueel te scrubben). Daarna spoel je het goed uit. American Cream is vrij dun van textuur, hij laat zich dan ook heel makkelijk door mijn haar verdelen en ook weer uitspoelen.

Lush American Cream

Ik vind Lush American Cream een ‘medium’ conditioner: hij verzorgt mijn haar prima, maar als het echt droog is (bijvoorbeeld als het net geverfd is, of in de zomer als het langere tijd mooi weer is), dan is hij iets te licht. Ik gebruik American Cream dagelijks, en gebruik dan eens per week een haarmasker. Lush American Cream verzorgt mijn haar zonder het zwaar te maken, het stylen na gebruik is dan ook geen enkel probleem.

Lush American Cream is verkrijgbaar in drie formaten: 100 gram voor € 7,10 – 250 gram voor € 14,20 – 500 gram voor € 22,35. Als ik je een tip mag even? Ga voor minimaal 250 gram, je zult er geen spijt van krijgen!

5 Comments on Lush American Cream: al jaren een favoriet van mij

 1. anouska de moel
  31 maart 2014 at 20:36 (8 jaren ago)

  deze lijkt mij ook zo heerlijk, ik ga hem ook maar eens bestellen. Zelf ben ik weg van Retread! Ik ben dol op bijna alles van Lush. Leuke review, duidelijke review!

  Beantwoorden
  • anouska de moel
   31 maart 2014 at 20:37 (8 jaren ago)

   leuke, duidelijke review:)

   Beantwoorden
 2. Jess
  29 maart 2014 at 15:12 (8 jaren ago)

  Oh Lush is zo fijn hè. Klinkt als een goed product. Ik ben verslaafd aan die reiniger met zeewier erin.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  29 maart 2014 at 10:18 (8 jaren ago)

  Klinkt goed! Een heerlijke combinatie van ingrediënten 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.