Lush Beauty Sleep gezichtsmasker

Het was alweer een tijd geleden dat ik een gezichtsmasker van Lush gebruikt had. Maar toen ik hoorde dat er een nieuw masker was, kon ik het toch niet laten om het te proberen. Lush Beauty Sleep is een gezichts- en lichaamsmasker wat je huid extra hydratatie geeft én ontspannend werkt. De perfecte beautybehandeling om je huid voor te bereiden op het voorjaar!

Lush Beauty Sleep

Lush Beauty Sleep gezichts- en lichaamsmasker

‘Een luxe gezichts- en lichaamsmasker met een extra schepje Gorgeous. Welterusten, schoonheid!’

Vroeger, toen ik nog een bad had, ging ik iedere zaterdagmiddag uitgebreid in bad, inclusief een gezichtsmaskertje. Nu ik geen bad meer heb, doe ik zo’n gezichtsmaskertje veel minder vaak. Eigenlijk zonde, want mijn huid knapt er altijd erg van op. En met een gezichtsmasker als Lush Beauty Sleep is het ook nog eens het ultieme moment van ontspanning.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn een beetje moeilijk leesbaar, vanwege de groene letters. Maar die groene kleur is meteen ook eigenlijk het mooiste van de ingrediënten. Lush vermeldt de natuurlijke ingrediënten in haar producten in het groen, de zwarte ingrediënten zijn de niet-natuurlijke. Je ziet dus dat Beauty Sleep voor het overgrote deel uit natuurlijke ingrediënten bestaat.

Citroenverbena en valeriaanwortel zijn kruiden die bekend staan om hun rustgevende werking. Ze zijn geëxtraheerd in honing, afkomstig uit Brazilië. Beauty Sleep bestaat daarnaast uit een botanische gel met lijnzaad en koningskaarsblad. Beiden staan bekend om hun diep hydraterende werking. Het masker heeft een lichte scrub, deze wordt gevormd door gemalen adukibonen. De heerlijke, rustgevende geur (bekend van de Lush Twilight producten) wordt gevormd door lavendel en tonka.

Lush Beauty Sleep

Textuur en werking

Lush Beauty Sleep heeft een hele fijne textuur die crèmig en zelfs een beetje romig is. Dit versterkt het ontspannende effect, en is heerlijk om te gebruiken na een drukke (werk)dag. Het masker bevat een subtiele scrubkorrel, die geenszins schurend of irriterend aanvoelt op mijn huid. Je kunt zelf kiezen of je je huid ook daadwerkelijk een scrubbeurtje geeft, of dat je de scrubkorrels heel subtiel hun werk laat doen bij het aanbrengen en verwijderen van het masker.

Je brengt het masker aan op een (uiteraard) gereinigde huid en laat het dan een tijdje inwerken op je huid. Er staat niet echt een tijd aangegeven in de gebruiksaanwijzing, ik houd zelf meestal 10 tot 15 minuten aan. Het masker droogt niet echt op, en wordt niet hard tijdens het inwerken. Hierdoor blijft het comfortabel aanvoelen op mijn huid. De textuur wordt wel iets dikker tijdens het inwerken, maar laat zich eenvoudig verwijderen met warm water.

Het masker geeft mijn huid een intensieve verzorging en hydratatie. Na het afspoelen en afdrogen voelt ze zó heerlijk zacht! Ik voelde pas echt het verschil, toen ik voor het schrijven van dit artikel een beetje op mijn hand had aangebracht, om precies te voelen hoe de textuur veranderde tijdens het inwerken. Na 20 minuten spoelde ik het masker af met warm water, en daarna had ik een hand die voor de helft droog en ruw aanvoelde, en de andere helft was super zacht en glad. Ik besloot toen dat ik mijn handen ook maar regelmatig ga verwennen met dit masker!

Verkrijgbaarheid

Lush Beauty Sleep is een perfect masker voor deze tijd van het jaar. Je huid is aan het eind van de winter vaak wat droog en dof van de kou buiten en de warme droge lucht binnen. Om haar alvast voor te bereiden op het voorjaar, geef je haar nu het beste wat extra aandacht. Dan ga je over een paar weken stralend de eerste lentezon in! ♥ Kijk jij er ook zo naar uit?

Lush Beauty Sleep kost € 16,00 voor 125 gram of € 30,00 voor 315 gram en is verkrijgbaar via de webshop van Lush. En straks natuurlijk weer gewoon in de winkels.

3 Comments on Lush Beauty Sleep gezichtsmasker

 1. Deb | Beautygoddess.nl
  18 februari 2021 at 18:16 (1 jaar ago)

  Oh ja, laat de lente nu maar snel komen ! Lijkt me een heel fijn masker. En onze handen hiermee verwennen vind ik ook een goed idee. Door al dat wassen kunnen ze wel wat extra liefde gebruiken.

  Beantwoorden
 2. bychristiana
  18 februari 2021 at 11:08 (1 jaar ago)

  Klinkt heerlijk! Ik vind het inderdaad ook wel eens lastig om de ingrediëntenlijstjes van Lush producten te lezen, vanwege de kleur van de letters. Maar de gedachte erachter is natuurlijk wel heel slim.

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  18 februari 2021 at 07:37 (1 jaar ago)

  Klinkt erg goed.
  Ik zou dit zeker kopen….

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.