Lush D’Fluff Scheerzeep

Toen ik onlangs mijn derde potje Lush D’FLuff scheerzeep bestelde, kwam ik er tot mijn schaamte achter dat ik hier nog geen review over geschreven had. En dat terwijl ik het één van de beste scheerproducten vind die ik de afgelopen paar jaar heb gehad. Oeps, nu heb ik natuurlijk al veel verklapt… Anyway, ik vertel je vandaag alles over deze zelfconserverende scheerzeep, die sinds een paar maanden deel uitmaakt van het vaste assortiment van Lush.

Lush D'Fluff

Lush D’Fluff: scheerzeep met aardbeien!

Hoewel Lush al diverse soorten scheerzeep in het assortiment heeft, vond ik alle andere varianten altijd meer geschikt voor mannen dan voor vrouwen, al was het alleen maar vanwege de geur, die in de meeste gevallen niet echt spannend te noemen is. Toen ik hoorde van de komst van Lush D’Fluff, was mijn interesse direct gewekt. Want zeg nou zelf: een scheerzeep die (biologische) Rozenbottelolie en verse aardbeien bevat, dat klinkt toch hemels?

Lush D'Fluff

Lush D’Fluff: ingrediënten

Lush D’Fluff bevat heel veel verse, verzorgende ingediënten. Raapzaadolie en kokosolie vormen de basis van alle Lush zepen: een plantaardige zeepbasis die een vervanger is van palmolie. Palmolie in cosmetische producten is verantwoordelijk voor ongeveer 7% van het gebruik van palmolie. Het opzetten van palmolie plantages zorgt voor ernstige ontbossing, en heeft problematische gevolgen voor de bevolking en het wild wat op die plek leeft. In 2007 besloot Lush om op zoek te gaan naar een palmolie-vrije zeepbasis, wat uiteindelijk (na veel onderzoeken en testen) heeft geresulteerd in de zeepbasis van Raapzaadolie en kokosolie (bron: http://www.lush.nl).

Overige verse ingrediënten van Lush D’Fluff zijn de biologische Rozenbottelolie, Fair Trade biologische Cacaoboter, verse aardbeien, verse biologische vrije uitloop eieren, biologische Maple suiker, Fair Trade Vanille-absolue, zoete wilde Sinaasappelolie en Roos absolue. Een bijzonder mooi rijtje, als je het mij vraagt. Niet zo gek dat ik vanaf het eerste gebruik fan was van dit product!

Lush D'Fluff

Lush D'Fluff

Als je de pot Lush D’Fluff scheerzeep openmaakt, is het net alsof je een pot met suikerspin opent, zo lekker fluffy is de scheerzeep. De geur is dezelfde als die van Yummy Yummy Yummy Showergel (voor de mensen die al wat langer bekend zijn met Lush): het zoete van aardbeien met een licht kruidige touch. Ook als je geen fan bent van extreem zoete geuren, denk ik dat je D’Fluff daarom wel lekker vindt.

Lush D'Fluff

Lush D’Fluff: textuur en werking

Lush D’Fluff ziet er in de pot uit als een luchtig opgeklopte zeep, en heeft een vrij stevige textuur. Zodra je D’Fluff over je vochtige huid verdeelt, verandert de scheerzeep in een heel zachte substantie, die al direct een verzorgend effect op mijn huid heeft. Door de gladde, zachte textuur glijdt mijn scheermesje heel soepel over mijn huid, en verwijdert naar mijn idee beter de haartjes dan met een ander scheerproduct. Of althans: ze blijven net iets langer weg dan normaal. Lush D’Fluff is vrij zuinig in gebruik: met een klein likje heb je al voldoende scheerzeep voor één been.

Lush D'Fluff

Tussendoor moet ik wel af en toe mijn scheermesje afspoelen, maar dat is eigenlijk met iedere scheerzeep/scheerschuim het geval. Lush D’Fluff laat zich goed tussen de scheermesjes vandaan wegspoelen, ik heb geen last van een dichtslibbend scheermesje.

Na het scheren spoel ik mijn huid af met warm water, en voelt mijn huid heerlijk zacht en verzorgd aan, zonder geïrriteerde of jeukende plekjes, zelfs niet op de gevoelige huid onder mijn oksels en mijn bikini-lijn. Zowel mijn huid als mijn humeur worden enorm blij van Lush D’Fluff!

Heb ik dan helemaal niets negatiefs te melden over Lush D’Fluff? Jawel, er is één minpuntje wat mij betreft, en dat is de prijs. D’Fluff is verkrijgbaar in twee formaten: 70 gram voor € 9,95 en 150 gram (de pot die je hierboven op de foto’s ziet) voor € 17,45. En laten we wel wezen: dat is best veel geld voor een potje scheerzeep. Toch is dat voor mij geen reden om hem te laten staan, daarvoor vind ik het product gewoon té goed en fijn in gebruik.

Lush D’Fluff is verkrijgbaar in alle winkels van Lush, en uiteraard in de webshop.

2 Comments on Lush D’Fluff Scheerzeep

 1. Babs
  14 september 2014 at 16:49 (8 jaren ago)

  Lijkt mij een zalig product, ik scheer elke morgen mijn benen en oksels onder de douche. Gaat op mijn wensenlijstje!

  Beantwoorden
 2. Bianca
  13 september 2014 at 12:06 (8 jaren ago)

  Als ik bij Lush ben neem ik gelijk dit product mee 😀 x

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.