Lush Fairy Dust Dusting Powder

Eén van de aller, aller, áller beroemdste en meest favoriete Kerstproducten van Lush is denk ik wel Snow Fairy, de showergel die naar zoete, roze snoepjes ruikt. Al zo lang ik Lush ken, maakt ze ieder jaar deel uit van het assortiment Kerstproducten, en af en toe verschijnen er ook andere producten met dezelfde heerlijke geur. Dit jaar is er bijvoorbeeld Lush Fairy Dust, een lichaamspoeder die je op allerlei manieren kunt gebruiken. Ik vertel je er in dit artikel meer over!

Lush Fairy Dust

Lush Fairy Dust Dusting Powder

Alles wat je nodig hebt om de perfecte fee te zijn vind je in dit magische flesje. Subtiele glinstering laat je stralen en neemt je mee op een sprookjesachtig avontuur. Kun je niet genoeg krijgen van deze heerlijke zoete snoepjesgeur? Een vleugje Fairy Dust tussen je beddengoed zorgt voor magische dromen, hebben we gehoord.

Magisch, dat is Fairy Dust zeker. Ze is roze, bevat subtiele glittertjes en ruikt sprookjesachtig. Een musthave voor de echte Snow Fairy fan!

Lush Fairy Dust

De basis van Lush Fairy Dust bestaat uit maïsmeel, Natrium Bicarbonaat en Magnesium Carbonate. Maïsmeel maakt de huid zacht en glad en heeft een absorberende werking. Natrium Bicarbonaat werkt verzachtend op de huid, Magensium Carbonate zorgt ervoor dat het poeder makkelijk verdeeld wordt en houdt de lekkere geur van het poeder goed vast.

Lush Fairy Dust

Lush Fairy Dust zit in eenzelfde flesje als de (kleine) showergels. ‘Vroeger’ (lees: een paar jaar geleden) zaten de Dusting Powders van Lush in een kartonnen strooibusje. Dit werkte op zich wel goed, maar het karton werd wel snel lelijk, zeker als je het op de badkamer liet staan. Ik vind deze verpakking wel een stuk beter.

Lush Fairy Dust

Zodra je het flesje Lush Fairy Dust open doet, ruik je de heerlijke, zoete en oh zo herkenbare geur al. Ik vind het één van de lekkerste geuren van Lush, maar ik houd dan ook erg van zoete geuren ♥

Lush Fairy Dust

Lush Fairy Dust is een heel fijn poeder wat zacht aanvoelt op de huid. Het is best zuinig in gebruik, dus het beste breng je in het begin niet te veel aan. Beter een keer wat bijpakken dan het risico lopen dat de hele badkamer in een roze poederwolk verandert 😉

Ik gebuik Fairy Dust op verschillende manieren: na het aanbrengen van een bodylotion of bodycrème zonder geur, of met een subtiele geur, zodat ik toch een lekkere geur op mijn huid heb. Ik combineer haar ook gerust met een verzorgend product met een wat sterkere geur, zolang het ook een zoete geur is. Fairy Dust is ook ideaal om over bodylotions of -crèmes te gebruiken die een wat vochtig laagje achterlaten op de huid: het poeder absorbeert het vocht, zodat het laagje heel snel verdwenen is en je huid zacht en droog aanvoelt. Ook in de zomer zijn de Dusting Powders van Lush perfect te gebruiken voor als je snel zweet. Je brengt dan na het douchen een beetje poeder aan op de plaatsen waar je het snelst zweet, en het poeder zorgt er voor dat je langer fris en droog blijft.

En voor het echte prinsessengevoel strooi ik een beetje tussen de lakens (lees: onder het dekbedovertrek, want ik heb geen lakens) voor ik zelf in bed stap. Niet te veel natuurlijk, maar gewoon een klein vleugje, voor de lekkere zoete geur.

Lush Fairy Dust

De glitters in Lush Fairy Dust zijn heel subtiel en lastig op de foto vast te leggen, maar hierboven zie je ze wel her en der ‘sparklen’. Ik heb hier overigens het poeder slechts vluchtig over mijn hand verdeeld, als je het gewoon inmasseert zoals je met een bodylotion ook doet, verdwijnt het poederige laagje volledig.

Ik vind Lush Fairy Dust een erg lekker en veelzijdig product, ik heb eigenlijk altijd wel een Dusting Powder van Lush op mijn badkamer staan. Het geeft me een luxe gevoel, zeker met deze heerlijk zoete geur! Fairy Dust is verkrijgbaar in de winkels en de webshop van Lush, een flesje van 30 gram (dat lijkt weinig, maar is het zeker niet) kost € 9,95.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

6 Comments on Lush Fairy Dust Dusting Powder

 1. manon
  6 december 2015 at 17:02 (7 jaren ago)

  Ik ben dol op zoete geuren, je hebt me wel benieuwd gemaakt!

  Beantwoorden
 2. Jori
  6 december 2015 at 16:45 (7 jaren ago)

  De geur deze week nog geroken en die is echt hemels.Ik hou ook wel van die zoete geuren.

  Beantwoorden
 3. Krista
  6 december 2015 at 16:29 (7 jaren ago)

  Mij te zoet, deze, maar ik heb nog een “oude” vanilla liggen, heerlijk! Ik gebruik hem vaak in de zomer!

  Beantwoorden
 4. Cindy
  6 december 2015 at 09:54 (7 jaren ago)

  Lekker! Heb 2 a 3 dustingpoeders van Lush staan, weet nooit zo goed hoe ik ze moet gebruiken, ga het ook eens op de manier doen met de bodylotion.

  Beantwoorden
 5. mireille
  6 december 2015 at 09:32 (7 jaren ago)

  Ik hou van dit soort poeders. Zie ze alleen het liefst in een luxe doos / pot met zo’n zachte wolk van een poederdons erbij. Tja ben nu eenmaal een luxe paardje op dat gebied.

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  6 december 2015 at 06:44 (7 jaren ago)

  Wat een mooie glans geeft de poeder.
  Ken het product niet maar nu ik je fijne review heb gelezen ben ik er ontzettend benieuwd naar.

  Fijne dag Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.