Lush Full of Grace: een gezichtsserum in vaste vorm

Een tijdje geleden was ik bij Lush Den Bosch voor de VIP pamper sessie, waar ik o.a. een heerlijke gezichtsmassage kreeg met Lush Full of Grace, een gezichtsserum. Die massage beviel mij zo goed, dat ik meteen een exemplaar heb gekocht, om hem thuis verder uit te proberen.

Lush Full of Grace

Full of Grace is, net als de massagebars van Lush, een product in vaste vorm. Het grote voordeel hiervan is dat er geen verpakkingsmateriaal nodig is. Ook bevat Lush Full of Grace geen conserveringsmiddelen, perfect dus voor mensen met een gevoelige huid.

Lush Full of Grace: de ingrediënten

In dit kleine blokje zijn een aantal fantastische ingrediënten gestopt: amandelolie, murumuru- en cupuacu boters welke je huid intensief voeden, rozenolie zorgt ervoor dat eventuele irritaties gekalmeerd worden, Portobello champignons vanwege hun hoge gehalte aan anti-oxidanten, kalaminepoeder verzacht huidirritaties en heeft bovendien een verkoelende werking. Daarnaast zorgen essentiële oliën van blauwe kamille en tagetes ervoor dat je huid gekalmeerd wordt.

Lush Full of Grace

De volledige ingrediëntenlijst van Lush Full of Grace is:

Murumuru boter (Astrocaryum murumuru), Calamine poeder (Calamine Powder), Cupuacuboter (Theobroma grandiflorum), Rozenblaadjesinfusie, vers (Rosa damascena), Amandelolie, koudgeperst, biologisch (Prunus dulcis), Parfum (Perfume), Portobello paddenstoelen, vers (Agaricus bisporus), Kamille essentiële olie, blauwe (Matricaria chamomilla), Roos essentiële olie (Rosa damascena), Tagetesolie, essentiële (Tagetes minuta), Eugenol (*Eugenol), Geraniol (*Geraniol), Benzylbenzoaat (*Benzyl Benzoate), Benzyl cinnamaat (*Benzyl Cinnamate), Citronellol (*Citronellol), Limonene (*Limonene), Linalool (*Linalool), Farnesol (*Farnesol)

 

Je vindt de ingrediëntenlijst ook hier, met linkjes bij ieder afzonderlijk ingrediënt met meer informatie erover.

Lush Full of Grace

Lush Full of Grace: gebruik en werking

Je kunt Full of Grace op verschillende manieren gebruiken:

– als massage-olie: je gebruikt dan net iets meer dan bij de hieronder vermelde toepassingen, zodat je handen soepel over je gezicht glijden. Terwijl je je gezicht een massage geeft, worden de verzorgende en voedende ingrediënten in je huid gemasseerd, en kunnen deze optimaal hun werk doen.

– als nachtverzorging: dit kan natuurlijk ook in combinatie met de massage. Na het reinigen van je gezicht masseer je Full of Grace over de huid van je gezicht, en laat dit vervolgens de hele nacht intrekken. Eventueel kun je over Full of Grace nog je reguliere nachtverzorging gebruiken. Mijn huid voelt na zo’n nacht heerlijk zacht, en heeft een zichtbare opkikker gekregen.

– onder je gezichtsmasker: hiervoor reinig je eerst je huid, eventueel gevolgd door een gezichtsscrub. Daarna breng je het serum aan en masseert dit licht in. Dit laat je 5 à 10 minuten intrekken, en dan breng je je gezichtsmasker aan (dit kan één van de verse gezichtsmaskers van Lush zijn, maar uiteraard kun je Full of Grace ook met een ander masker combineren). Het serum en het masker versterken op deze manier elkaars werking, en je zult zien dat je gezicht als herboren voelt na afloop.

Lush Full of Grace

Ik vind Lush Full of Grace erg prettig, en lekker zuinig, in gebruik. Het trekt goed in mijn huid (uiteraard heeft het wel iets langer nodig dan een reguliere gezichtscrème) en voelt niet vet aan op mijn huid. Je moet er wel even op letten dat je handen schoon zijn als je het gebruikt, om te voorkomen dat er bacteriën op het blokje komen. Ik bewaar Full of Grace gewoon in het zakje na gebruik, je kunt het ook in een zeepbakje of iets dergelijks bewaren. De geur is erg subtiel, en neutraal, en botst dus niet met andere gezichtsverzorgingsproducten die je tegelijkertijd gebruikt.

Full of Grace kost € 15,75. Dat lijkt misschien veel voor zo’n klein blokje, maar als je kijkt hoe lang je ermee doet, en vergeleken met andere gezichtsserums, valt het reuze mee.

Gebruik jij weleens een serum voor je gezicht? Kende je deze variant van Lush al?

2 Comments on Lush Full of Grace: een gezichtsserum in vaste vorm

 1. wilma schroder
  29 mei 2013 at 08:09 (9 jaren ago)

  ja ik heb het serum van rs die vind ik lekker … maar misschien deze een x proberen …. ook van Lancome en Matis heb ik hem geprobeerd.. maar geef mij die maar van rs …

  Beantwoorden
 2. Vera
  25 mei 2013 at 15:38 (9 jaren ago)

  Lekkerr.. hij ligt bij mij nog in de kast te wachten..

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.