Lush I Love Juicy: een fruitsmoothie voor je haar

Iedereen die net als ik de nodige stylingproducten in zijn of haar haar gebruikt, herkent vast wel het probleem: een shampoo vinden die de styling-resten er ’s avonds weer goed uitwast. Veel shampoo’s lukt het wel, maar daar zijn dan wel minimaal twee wasbeurten voor nodig. Lush I Love Juicy  belooft korte metten te maken met overtollig talg, vuil en stylingproducten, ik besloot dan ook om deze shampoo zijn beloftes te laten bewijzen en gebruikte de afgelopen weken deze fruitsmoothie voor je haar, zoals Lush het zelf noemt. Ben je benieuwd naar het resultaat?

Lush I Love Juicy

Lush I Love Juicy: fruit, fruit en… nog eens fruit

Lush I Love Juicy zit echt bomvol fruit: mango, papaja, kiwi en ananas. De fruitenzymen reinigen je hoofdhuid en haar van overtollig talg, vuil en stylingproducten en voeden tegelijkertijd dankzij de natuurlijke vitaminen. Carrageen zeewier extract zorgt ervoor dat je haar heerlijk zacht wordt, en geeft het een mooie glans. Dit lijkt op dé perfecte combinatie!

Lush I Love Juicy

Lush I Love Juicy

Lush I Love Juicy: overige ingrediënten

Goed nieuws voor de mensen die liever of beter geen SLS en/of SLES gebruiken: Lush I Love Juicy bevat deze ingrediënten niet. I Love Juicy bevat naast de eerder genoemde ingrediënten Sodium Alkyl Sulfate, dit is een emulgator die ervoor zorgt dat vette en niet-vette ingrediënten gemengd kunnen worden, en dat vet (vuil) uit het haar gewassen kan worden. Ammonium Laureth Sulfate is een zogenaamde surfactant, die ervoor zorgt dat vet en water gemengd kunnen worden, en is schuimvormend, zodat de shampoo makkelijker door het haar gemasseerd kan worden. Cocamide MEA is ook een surfactant (een oppervlakte actieve stof) die de andere surfactanten in een schuimend reinigend product ondersteunt. Propyleen glycol is een synthetische vloeistof die vocht opneemt en in water oplosbaar is. In shampoo wordt het gebruikt om de haren zacht, en makkelijk doorkambaar te maken.

Zeezout zorgt ervoor dat het haar niet slap wordt, maar maakt het vol. Parabenen tenslotte zijn conserveringsmiddelen, die nodig zijn om te zorgen dat het versgeperste vruchtensap wat in Lush I Love Juicy verwerkt is, langer houdbaar is en dat je shampoo niet binnen een paar dagen bederft.

Lush I Love Juicy

Lush I Love Juicy: textuur, geur en werking

Lush I Love Juicy is een vrij dikke shampoo (althans, de variant die ik heb, is vrij dik. Omdat de producten van Lush handgemaakt zijn, kan de textuur van de producten per batch verschillen. Dit doet niets af aan de kwaliteit.), die daardoor heel zuinig in gebruik is. Ik ben echt een grootverbruiker als het op verzorgingsproducten aankomt, maar van I Love Juicy gebruik ik maar heel weinig per keer. De shampoo schuimt prima, en reinigt mijn haar ontzettend goed; al mijn stylingproducten zijn na één keer wassen helemaal uit mijn haar verdwenen. En waar andere shampoos die dit resultaat ook bereiken mijn haar nog weleens stroef willen achterlaten, zodat een conditioner echt onmisbaar is, is dit bij I Love Juicy niet het geval. Mijn haar voelt zacht en soepel, en heeft een mooie glans. Een conditioner na het wassen is lekker, maar niet strikt noodzakelijk.

De geur is zoals verwacht lekker fruitig. Het is niet eenvoudig om te bepalen welke geuren er allemaal in zitten; eigenlijk is het een cocktail van fruitgeuren, waarbij ik papaya en ananas licht vind overheersen.

Dus ja: Lush I Love Juicy maakt zijn beloftes helemaal waar, ik vraag me nu af waarom ik deze shampoo niet eerder heb ontdekt. Lush I Love Juicy is verkrijgbaar in drie formaten: 100 gram voor € 8,60 – 250 gram voor € 15,75 – 500 gram voor € 23,35. Wil je de shampoo eerst eens van dichtbij bekijken of besnuffelen, of een klein proefje proberen? Ga dan eens langs één van de Lush winkels, de Luhs-dames en heren geven je graag advies!

4 Comments on Lush I Love Juicy: een fruitsmoothie voor je haar

  • Natasja
   10 juni 2016 at 14:30 (6 jaren ago)

   Daar lijkt het inderdaad wel op, jammer!

   Beantwoorden
 1. Esmée
  1 februari 2014 at 18:51 (8 jaren ago)

  De geur lijkt me heerlijk, maar het lijkt me ook een fantastisch product! x

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  1 februari 2014 at 07:47 (8 jaren ago)

  Het klinkt heerlijk, zo’n fruit smoothie voor je haar!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.