Lush kerst 2014 – Mariska’s favorieten

(door Mariska) – Alweer een tijdje geleden dat ik een artikel heb geschreven voor Beautyspots maar ik ga mijn best doen weer wat vaker wat bij te dragen! Al moet ik zeggen, dat kan nog wel eens moeilijk worden want ik denk dat met de huidige kerstcollectie van Lush het erg druk kan gaan worden de komende tijd op mijn werk! En helemaal terecht als je het mij vraagt want ook ik ben razend enthousiast over de producten. Er zitten een hoop oude bekende producten bij die ik in de afgelopen acht jaar dat ik Lush kerstelf ben geregeld heb staan inpakken. Altijd leuk om dat soort favorieten terug te zien komen! Maar stiekem word ik persoonlijk nog het meest blij van nieuwe spulletjes die ik kan ontdekken. Natuurlijk hoorde ik al een beetje eerder dan de rest van Nederland wat er allemaal aan zat te komen en met sommige dingen had ik het enorm moeilijk het in mijn enthousiasme niet met iedereen te delen. Maar nu mag ik dan eindelijk ook mijn favorieten nog extra in de spotlight zetten en dat doe ik dan ook graag!

Lush Kerst 2014

Lush Kerst 2014: So White Shower Gel

Met stip op één staat voor mij de So White Shower Gel. Al voordat ik deze douchegel überhaupt had geroken wist ik dat ik hier een paar grote flessen van wilde hebben. Dit komt mede omdat ik deze geur al ken van de So White ballistic die al een aantal jaar elke winter terug komt. Ik kan het dan nooit laten er even aan te snuffelen met het inpakken. Waarom ik So White zo lekker vind is te vinden in mijn liefde voor appelgeurtjes. Volgens mij is dat al heel vroeg begonnen toen ik als kind een shampoo had met frisse appelgeur (die niet prikte in de ogen). Ik heb geen idee meer van welk merk dat was of dat het nog bestaat, maar ik weet nog wel dat die appelgeur echt van mij was en me heel speciaal deed voelen. En appelgeuren hebben dit gevoel altijd bij me weten op te roepen. Om die reden heb ik dan ook een hele verzameling vol met Nina appeltjes: appelgeuren van suikerzoet tot knisperend fris. Ook So White heb ik ooit in parfumvorm weten te bemachtigen, maar durf ik niet zo vaak te gebruiken in angst dat het ooit opraakt!

Lush Kerst 2014

Maar nu So White ook in showergel vorm te koop is kan ik voorlopig dus met een gerust hart genieten van haar frisse appelgeur met poederige finish! So White is te koop in 100g (€7,95), 250g (€15,95) en 500g (€26,95).

Lush Kerst 2014

Lush Kerst 2014: Hot Toddy

Mijn andere favoriete product deze winter is Hot Toddy Shower Gel. Ook deze geur kan je kennen van een badproduct, de Hot Toddy Bubblebar die we vooral in de retro nog hebben verkocht in de afgelopen jaren. Ik ken deze dan ook vooral als een heerlijke kruidige, winterse geur en dat is precies wat deze douchegel is. Hij doet ook wel denken aan de showergel Glogg van een paar jaar terug maar dan zonder de alcohol die daar voor mij de boventoon in voerde. Stiekem vind ik deze dus nog net iets lekkerder voor de koude winterdagen. Deze lijkt me ook heerlijk bij verkoudheid, wintertenen of stramme spieren! Ook deze is te koop in 100g (€7,95), 250g (€15,95) en 500g (€26,95). En als ik dan een tip mag geven: probeer So White en Hot Toddy ook eens samen. Een heerlijke cocktail van appel met warme kruiden om je in de winterse sferen te brengen…om van te watertanden!

Naast de showergels vind ik de Yog Nog zeep ook een heerlijke toevoeging aan het winterse assortiment. Normaal gesproken heeft Snowcake altijd de hoofdrol voor een winterse, romige zeep maar deze Yog Nog biedt ook die heerlijke romigheid die je winterse huid wel kan gebruiken! Heerlijk verwarmend door de kruidnagel maar ook zalig zoet door ylang ylang. Ook fijn: deze zeep is gemaakt zonder SLS maar met sorbitol als zeepbasis. Hij schuimt wel nog heerlijk, maar voelt daardoor nóg zachter op de huid! Heerlijk!!

Lush Kerst 2014

Lush Kerst 2014: Snowman Fun

En hoewel deze nog niet in de Nederlandse winkels te vinden is wil ik hem toch met je delen want het kan niet lang duren of deze komt ook gewoon naar Nederland; de Snowman Fun Kit! Met dit leuke rolletje kneedbare zeep maak je de leukste sneeuwpop voor mee in bad of onder de douche. Maar een pinguin kan natuurlijk ook, of een koetje, een bootje…Ideaal natuurlijk voor in de schoen om de baddermomenten leuker te maken! Dit product heeft dezelfde geur als de Snowman Jelly en de kenner zal hierin de geur van Carrot Soap direct herkennen.

Lush Kerst 2014

Lush Kerst 2014: Furoshiki’s

Naast deze heerlijke losse producten zijn er natuurlijk ook prachtige voorverpakte cadeaus die gevuld zijn met de lekkerste producten uit de wintercollectie en/of de reguliere collectie zoals Natasja binnenkort zal laten zien met de 12 Days of Christmas. Maar eigenlijk vind ik dat dit jaar de furoshiki’s ook wat meer aandacht verdienen, want ze zijn prachtig! Gemaakt van gerecyclede flessen of biologisch katoen en met de mooiste printjes zijn het echte leuke eyecatchers onder de boom. Je kan hier je aankopen bij elke Lush winkel feestelijk in laten inpakken, bijvoorbeeld als gezellig tasje. Op de foto’s zie je alvast twee uit het kerst-assortiment maar er zijn er nog veel meer te ontdekken!

De wintercollectie ligt vanaf nu in de Nederlandse en Belgische Lush winkels en kun je natuurlijk ook online bestellen. En laat vooral een gezellige boodschap achter in het opmerkingenvak als je een bestelling plaatst: vinden we altijd leuk om te lezen op een gezellig drukke werkdag! 🙂

6 Comments on Lush kerst 2014 – Mariska’s favorieten

 1. ineke veerman
  5 oktober 2014 at 11:44 (8 jaren ago)

  Fijn artikel, krijg je zin in de feestdagen met al die lekkere nieuwe producten.

  De appeltjes shampoo van vroeger was van
  Schwarzkopf flessen vol van gebruikt.

  Beantwoorden
 2. Roxanne
  4 oktober 2014 at 20:37 (8 jaren ago)

  Wat een fijn en vlot geschreven artikel! Ik krijg van de week mijn bestelling binnen en kan nu toch echt bijna niet meer wachten!

  Beantwoorden
 3. anouska
  4 oktober 2014 at 15:32 (8 jaren ago)

  Leuke review met mooie foto’s hoor! Heerlijk toch al die Lush goodies! Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe producten. Vooral de douchegel so white lijkt mij ook heerlijk en de nieuwe zeepjes. Maar een groot stuk snowcake staat ook nog op mijn verlanglijst.

  Beantwoorden
 4. Mireille
  4 oktober 2014 at 08:46 (8 jaren ago)

  Die appeltjes geur kan ik me ook nog herinneren. Weet ook echt niet meer van welk merk dat was. Maar inderdaad zo lekker.

  Beantwoorden
 5. Miranda Aerts
  4 oktober 2014 at 08:15 (8 jaren ago)

  De geur van Kerstmis komt ons huis al bijna binnen bij het lezen van dit artikel, leuk!

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  4 oktober 2014 at 06:29 (8 jaren ago)

  Wat een mooie nieuwe producten!
  Ik ga binnenkort eens langs die winkel en alvast voor de feestdagen iets heerlijk kopen 😉
  Leuke foto’s!

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.