Ik ga kamperen en ik neem mee… Lush King of Skin

Als je op kampeervakantie gaat, ben je meestal niet in de gelegenheid om lang te douchen en je daarna nog eens uitgebreid in te smeren met een verzorgingsproduct. Of er staat een rij van 10 mensen voor je douchedeur die ook graag willen douchen (en het liefst snel een beetje), óf je staat in een douche-hokje waar je je amper kunt keren. Multitasken is dan het toverwoord, en daar past Lush King of Skin uitstekend bij. Dit is namelijk een body butter: een verzorgend product wat je op je vochtige huid aanbrengt, waardoor je na het afdrogen meteen klaar bent om je aan te kleden.

Lush King of Skin

Lush King of Skin is, net als veel producten van Lush, een “naakt” product, wat wil zeggen dat het geen verpakkingsmateriaal nodig heeft. Nou ja, op het bekende gele Lush-zakje na dan, maar dat is volledig composteerbaar na gebruik. Geen verpakkingsmateriaal wil zeggen: minder afval en dus beter voor het milieu.

Lush King of Skin

Lush King of Skin is met recht koninklijk te noemen, hij heeft de vorm van een kroontje. Je masseert hem na het douchen over je nog natte lichaam, spoelt het eventueel nog heel even af en klaar ben je!

Na het douchen moet je King of Skin wel even droogdeppen en goed laten nadrogen voor je hem opbergt. Ik bewaar hem thuis gewoon in het zakje, maar op vakantie is het misschien makkelijker om hem in een kunststof bakje te bewaren. Let wel op: als het warm wordt in je tent, caravan of hotelkamer, kun je King of Skin beter even een plekje in de koelkast of koelbox geven, anders is er binnen no-time niets meer van over dan een plasje verzorgende ingrediënten…

Lush King of Skin

Lush King of Skin: de ingrediënten

Lush King of Skin bevat de beste huidverzorgende ingrediënten die je maar kunt bedenken: cacaoboter, biologische kokosboter, verse bananen (en dat ruik je, jammie!) en avocado, allemaal om je huid lekker zacht en soepel te maken en te houden. Haver en rozen hebben een helende werking, en mandarijn en wierook geven je huid een verjongende boost. De complete ingrediëntenlijst vind je hier, je ziet dat er slechts één synthetisch ingrediënt in zit (parfum), het overgrote deel van de ingrediënten is natuurlijk.

Lush King of Skin

Lush King of Skin: gebruik en werking

Zoals je ziet, is Lush King of Skin ook qua formaat koninklijk te noemen, hij past maar amper in de palm van mijn hand. Ik vind het het makkelijkst om hem met de platte kant over mijn huid te masseren, dan ligt hij ook het lekkerste in mijn hand. Ik hoef maar een paar keer over mijn huid heen en weer te wrijven, door het warme water en de warmte van mijn huid smelt Lush King of Skin heel snel. Let op: als hij té snel smelt, kun je het beste even de douche uit zetten.

Nadat ik mijn hele lichaam met King of Skin heb ingewreven, leg ik hem opzij en wrijf nog even met mijn handen na over mijn huid. Dan spoel ik mezelf nog even snel af, om me daarna voorzichtig af te drogen. Niet te hard wrijven, anders wrijf je uiteraard het meeste weer van je huid.

Hoewel Lush King of Skin echt een laagje achterlaat op mijn huid, is dit tegen de tijd dat ik me ga aankleden, ver ingetrokken en het voelt dan ook niet plakkerig als ik mijn kleren aantrek. Mijn huid voelt zacht en soepel, en blijft dat ook de rest van de dag. Ik vind het een erg fijn product voor de momenten dat ik haast heb, of geen zin heb om uitgebreid te smeren na het douchen. En daarom mocht Lush King of Skin niet ontbreken in de “Ik ga op vakantie en ik neem mee…”-serie van deze week.

Lush King of Skin kost € 10,15 voor 95 gram, je doet hiermee erg lang. Ik durf te wedden dat hij na twee weken vakantie nog niet voor de helft op is!

Kende jij het fenomeen Body Butter al? Gebruik jij het wel eens?

2 Comments on Ik ga kamperen en ik neem mee… Lush King of Skin

 1. Wendy
  3 juli 2013 at 22:47 (9 jaren ago)

  Ik bezit een week dit product en het is hemels. De geur, werking, vorm…alles is goed! 🙂

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  3 juli 2013 at 12:21 (9 jaren ago)

  Ik kende de body butter al wel als verzorgingsproduct, maar deze klinkt wel heel bijzonder!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.