Lush Kitchen featuring Lush Oxford Street

Zoals jullie misschien wel meegekregen hebben, heeft Lush onlangs haar grootste winkel ter wereld geopend: Lush Oxford Street in Londen. Twintig jaar nadat de allereerste Lush winkel geopend werd, vind je in deze gigantische Lush-heaven onder andere een Lush Spa, een Hair Lab, en verschillende workshops en activiteiten. En 200 exclusieve producten, die je (nu nog) alleen in Lush Oxford Street vindt. Gelukkig voor degenen die, net als ik, niet in de gelegenheid zijn om op korte termijn een bezoek aan de winkel te brengen, heeft Lush Kitchen al een paar weken producten van Lush Oxford Street op het menu staan, waarvan ik er onlangs twee bestelde. Ik laat ze aan je zien!

Lush Oxford Street

Lush Kitchen featuring Lush Oxford Street

Het concept van Lush Kitchen kennen jullie inmiddels vast wel: op zondagmiddag wordt het menu voor de komende week bekend gemaakt, iedere dag wordt er een ander product gemaakt, in kleine en beperkte hoeveelheden. Toen ik bestelde, werden de producten niet dezelfde dag gemaakt, en dus kwam het voor dat je twee verschillende producten van het Lush Kitchen menu kon bestellen (dit is meestal niet het geval). Lucky me!

Lush Oxford Street

Lush Kitchen featuring Lush Oxford Street: Violet Nights Bath Oil

Ik ben gek op de ‘Naked’ badproducten van Lush, maar een Bath Oil of een ander badproduct in een fles had ik nog nooit geprobeerd. Wel had ik al eerder producten gehad met de geur van viooltjes (o.a. Daddy-O shampoo en een Limited Edition zeep), dus toen ik Violet Nights zag, besloot ik al heel snel dat ik deze graag wilde proberen. De geur van viooltjes is tegelijkertijd bloemig én warm, ik vind het een heel vrouwelijke, sensuele geur.

Lush Oxford Street

Violet Nights bevat een aantal verzorgende oliën (zoals je mag verwachten van een badolie, lol), de belangrijkste is soja-olie. Soja-olie heeft niet alleen een verzorgende en beschermende werking op de huid, het werkt ook regenererend en vertraagt het proces van huidveroudering. Het is een zogenaamde droge olie, en laat daardoor geen plakkerig of vet laagje achter op de huid, ook niet als je het als huidolie gebruikt. Het maakt de huid soepel en glad.

Lush Oxford Street

Violet Nights voegt niet alleen een verzorgende werking toe aan het badwater, als je het toevoegt tijdens het vollopen van het bad, geeft het ook een fijn schuim. Leuk, het oog wil ook wat tenslotte! Na het afdrogen voelt mijn huid inderdaad lekker zacht en glad, en verzorgd aan. Ik voel geen laagje op mijn huid zoals sommige badoliën wel geven, en ook in bad blijft geen vettig laagje achter. Van mij mag Lush meer van dit soort badproducten maken!

Lush Oxford Street

Lush Oxford Street

Lush Kitchen featuring Lush Oxford Street: Don’t Rain On My Parade Shower Gel

In Lush Oxford Street vind je o.a. veel Shower Gels en Shower Creams, die je niet in de andere winkels vindt. Eén hiervan is Don’t Rain On My Parade. Ook deze Shower Gel heeft de geur van viooltjes, gecombineerd met vanille. Dit resulteert in een heel bloemige, zoete geur, die ook weer warm aandoet. Ik vind het echt een geur voor de nazomer.

Lush Oxford Street

Qua ingrediënten is Don’t Rain On My Parade niet veel anders dan de andere Shower Gels van Lush, uiteraard wel met een aantal ingrediënten die haar haar kenmerkende geur (en kleur) geven.

Lush Oxford Street

Don’t Rain On My Parade heeft een frisse, blauwgroen kleur en heeft een vrij dikke textuur. In aanraking met water verandert de Shower Gel in een rijk schuim, wat zacht aanvoelt op mijn huid en deze niet uitdroogt. De geur is heel intens en is zelfs na het aanbrengen van een bodylotion of bodycrème (mits niet te sterk geparfumeerd) nog aanwezig op mijn huid. Ik vind het een heel mooi product!

Lush Kitchen heeft al een aantal weken op rij producten van Lush Oxford Street op het menu staan. Of dit nog lang zo blijft, is niet te zeggen, hiervoor kun je het beste Lush Kitchen volgen via Facebook en/of Twitter. Ik heb vorige week via Facebook vernomen dat binnen een paar maanden een aantal ‘Lush Oxford Street only’-producten ook online en in de andere winkels verkrijgbaar zullen zijn. Welke en hoeveel dit er zijn, is op dit moment nog niet bekend, het is dus nog even spannend!

P.S. Ben je net als ik nieuwsgierig naar Lush Oxford Street? Houd dan Beautyspots in de gaten: Mariska bracht onlangs een bezoek aan deze prachtige winkel en maakte een uitgebreid verslag, wat binnen nu en een paar dagen online zal komen!

3 Comments on Lush Kitchen featuring Lush Oxford Street

 1. Miranda Aerts
  12 juni 2015 at 13:42 (7 jaren ago)

  Wat een mooie collectie

  Beantwoorden
 2. Cindy
  12 juni 2015 at 07:22 (7 jaren ago)

  Klinkt heerlijk allemaal! Zou ook zo graag een bezoekje willen brengen aan de winkel, maar zit er helaas ook niet in voorlopig. Benieuwd welke produkten straks elders ook verkrijgbaar zullen zijn.

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  12 juni 2015 at 06:29 (7 jaren ago)

  Mooie producten!
  Ben er zo benieuwd naar!
  Hoe meer een bad- of douche product schuimt hoe beter.
  Daar hou ik van.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.