Lush Lemony Flutter: to the rescue!

Met een verleden als nagelbijter (oei, wat klinkt dat crimineel!), en daarnaast een regelmatige wisseling van nagellakkleur, zijn mijn nagelriemen erg gevoelig voor uitdrogen en losse velletjes. En die losse velletjes, die blijven gevaarlijk aantrekkelijk om verder los te peuteren of eraf te bijten, ook al ben ik al een paar jaar van het nagelbijten af. Ik heb inmiddels verschillende nagelriemverzorgingsproducten getest voor Beautyspots, en hoewel daar zeker mooie producten tussen zaten, ben ik onlangs toch weer terug gegaan naar mijn favoriete product op dit gebied: Lush Lemony Flutter. In dit artikel vertel ik je waarom.

Lush Lemony Flutter

Lush Lemony Flutter: Holy Grail

Lush Lemony Flutter is de Holy Grail van veel collega-bloggers, en ik kan me daar volmondig bij aansluiten. Het is in eerste instantie een nagelriemcrème, maar kan ook ingezet worden voor andere droge (extreem droge) plekjes, zoals ellebogen, hielen, etc.

Lush Lemony Flutter

Lush Lemony Flutter is een rijke melange van heel veel verzorgende, voedende boters en oliën. Sheaboter, bijenwas, Soja olie, Avocado olie, Mango boter, Kokosolie: alle grote namen zitten in dit kleine potje. Ik denk dat dit de meest geconcentreerde, verzorgende balsem is, die ik tot nu toe ben tegengekomen!

Lush Lemony Flutter

Lush Lemony Flutter ziet er uit als een boter, en heeft ook een boterachtige textuur. De lichtgele kleur past helemaal bij de frisse citroengeur (die in de zomer overigens ook uitstekend dienst doet als muggen-afweersysteem). Bij het uitsmeren en inmasseren van de crème smelt deze door de warmte van de huid, en verandert in een olie-achtige substantie, die goed in de nagelriemen trekt. Lemony Flutter heeft altijd wel even nodig om goed in te trekken, je kunt hem dus het beste aanbrengen op het moment dat je voorlopig even niets hoeft te doen met je handen. Of op het moment dat je bijvoorbeeld een tijdje achter de computer zit.

Ik breng hem ’s ochtends altijd aan zodra ik op mijn werk ben (en koffie heb gehaald, hahaha!), en ’s avonds voor ik aan mijn artikel voor de volgende dag begin. Als ik (meestal in het weekend) een rondje nagellak swatchen heb gedaan, breng ik een extra dikke laag Lemony Flutter aan, om mijn nagelriemen even extra te verwennen, en neem dan mijn nagels ook meteen even mee. Worden ze blij van 🙂

Lush Lemony FlutterDroge nagelriemen

Lush Lemony Flutter
Een dotje Lush Lemony Flutter op iedere nagelriem

Lush Lemony Flutter
Uitgesmeerd en ingemasseerd

Sinds ik Lush Lemony Flutter weer in mijn dagelijkse handverzorgingsroutine heb opgenomen, nu een week of vier, zijn mijn nagelriemen zienderogen opgeknapt. Het enige nadeel wat ik van dit ‘wonderpotje’ van Lush kan bedenken, is het formaat van het potje. Dat zou van mij de helft kleiner mogen zijn, omdat ik nog nooit een potje Lemony Flutter heb opgemaakt (en volgens mij lukt dat niemand). Daardoor moet ik eigenlijk altijd een nog bijna halfvol potje weg gooien, als hij ver over de datum is en niet fris meer ruikt. Maar verder: niets dan lof over deze topper!

Lush Lemony Flutter

Lush Lemony Flutter (€ 10,65/45 gram) is verkrijgbaar in alle Lush winkels, en uiteraard via de webshop.

Kende jij Lemony Flutter al? Is het misschien ook wel jouw Holy Grail op het gebied van nagel- en handverzorging?

11 Comments on Lush Lemony Flutter: to the rescue!

 1. Mariska
  8 juli 2015 at 17:47 (7 jaren ago)

  Ik gebruik hem ook altijd als voetencreme. Vooral de drogere hielen kunnen best wel wat verzorging gebruiken en op die manier heb ik al m’n potjes ook altijd ruimschoots opgekregen.

  Beantwoorden
 2. me
  12 mei 2015 at 01:17 (7 jaren ago)

  Pot van Lemony Flutter in de koelkast bewaren en met een schoon lepeltje de hoeveelheid die in een reispotje past er steeds uitscheppen en gebruiken, bederft hij niet zo snel…ik krijg altijd de pot leeg op deze manier.

  Beantwoorden
 3. Beau
  8 mei 2015 at 23:22 (7 jaren ago)

  Dat is nou toevallig, ik heb de lush lemony flutter vandaag van mijn dochter gekregen alvast voor moederdag dus ik ga hem zo ie zo proberen 😉

  Beantwoorden
 4. Annette - Ann Ages Gracefully
  8 mei 2015 at 20:39 (7 jaren ago)

  Ik vind het ook jammer dat ze dit niet in een kleinere verpakking doen. Het is best een prijzige pot en meestal op de helft idd is hij over de datum of ineens vreemd ruikend. Heel jammer.

  Beantwoorden
 5. Deb
  8 mei 2015 at 20:21 (7 jaren ago)

  Heerlijk ruikend spul. Wat betreft over het opmaken.. ik krijg ze altijd prima op.. ik heb er al 2 potjes van verslon… eehh versleten 😉 nu gebruik ik nail butter; dat zag ik bij The Nailasaurus.. maar ik denk dat Lemony Flutter net zo goed is eigenlijk..Goeie review!

  Beantwoorden
 6. Mariëlle
  8 mei 2015 at 19:49 (7 jaren ago)

  Ja ja ik gebruik dit ook elke avond voor ik naar bed ga, top spul! De mijne is nu ongeveer op de helft en ik hoop natuurlijk dat ik hem helemaal op kan maken!

  Beantwoorden
 7. Cindy
  8 mei 2015 at 09:45 (7 jaren ago)

  Dit is heel fijn spul, ook al vaker gebruikt. Maar idd, het is zo jammer dat het potje zo groot is. De helft zou meer dan voldoende zijn, heb het ook al een paar keer weg moeten gooien omdat het ineens stonk, dus niet goed meer was. Heb momenteel zoiets van OPI in gebruik, een tubetje, weet even niet meer hoe dat heet. Ook erg fijn spul!

  Beantwoorden
 8. Sonja
  8 mei 2015 at 08:36 (7 jaren ago)

  Ik kreeg dit in het begin van mijn nagellak hobby als tip! Ik heb het potje half opgemaakt weggegooid.
  Helaas (het werkt wel) vond ik de geur zo vies… Ik heb een geurtik en recent alles afgezocht in huis wat er zo stonk bij een kast, bleek het een leren ring te zijn. Zouden het mijn hormonen zijn?

  Beantwoorden
 9. Mireille
  8 mei 2015 at 08:26 (7 jaren ago)

  Psst smeer je het in de winter toch ook een beetje op de bovenkant van je handen.

  Beantwoorden
 10. Marieke
  8 mei 2015 at 07:58 (7 jaren ago)

  Ja, ik gebruik dit product ook erg graag, ik vind ‘m heerlijk! Het potje mag inderdaad wel een slagje kleiner, dat ben ik met je eens!

  Beantwoorden
 11. chucky1012
  8 mei 2015 at 06:30 (7 jaren ago)

  Ik heb ook zoveel last van droge nagelriemen!
  Wat ziet het er heel goed uit nadat je bovengenoemd product had gebruikt.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.