Lush Movis gezichtsreiniger

Lush heeft de afgelopen tijd een aantal mooie nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd (buiten de tijdelijke Wintercollectie). Eén van de nieuwe producten is Lush Movis gezichtsreiniger, een zachte zeep die niet alleen op brood lijkt, maar waar ook brood in zit! Ik heb hem nu een paar weken in gebruik, en ik ben inmiddels groot fan. Vandaag laat ik Movis aan je zien, en vertel ik je er wat meer over.

Lush Movis

Lush Movis: gezichtsreiniger vol vitamines

Iedereen die een beetje verstand van gezichtsverzorging heeft, weet dat je gezicht reinigen met zeep geen goed idee is, de meeste zepen zijn veel te uitdrogend voor de huid van je gezicht. Met als mogelijk resultaat dat je huid extra talg gaat aanmaken om de droogheid te compenseren, en dus: een onrustige huid met puistjes. Dat willen we natuurlijk niet.

Lush Movis zeep is echter speciaal gemaakt voor het gezicht, hij bevat veel verzorgende ingrediënten die je huid op een heel zachte manier reinigen, maar haar niet uitdrogen.

Lush Movis

Lush Movis zeep: ingrediënten

Lush Movis bevat als belangrijkste ingrediënt (na water) Tarwebrood, wat rijk is aan vitamine E. Vitamine E versterkt de barrière functie van de huid, het helpt de schade die de zon aan de huid veroorzaakt beperken en het helpt andere werkzame ingrediënten in huidverzorging dieper in de huid te dringen. De andere werkzame ingrediënten in dit geval zijn Tarwekiemolie (verbetert de huidstructuur en helpt de huid het vochtgehalte op peil te houden), Hopolie (heeft een kalmerende en genezende werking op de huid bij ontstekingen en acné) en Fair Trade cacaoboter (houdt de huid zacht en soepel).  Tarwezemelen helpen je huid een handje bij het verwijderen van dode huidcellen.

Lush Movis

Lush Movis gezichtsreiniger bevat niet alleen brood, het ziet er ook uit als (rogge)brood en het ruikt ook een beetje naar brood (hoewel de geur heel subtiel is). Je gebruikt Movis net als iedere andere zeep: je maakt je gezicht vochtig, en masseert Movis vervolgens over de huid. In het begin voelde dit een beetje vreemd, want Movis ziet er niet alleen uit als roggebrood, hij voelt ook aan als roggebrood. Maar eenmaal gewend aan de aparte textuur, blijkt Lush Movis een heel zachte, maar uiterst doeltreffende gezichtsreiniger.

Lush Movis

Als Movis in aanraking komt met mijn vochtige huid, ontstaat er een heel zacht, crèmig schuimlaagje. Hierbij voel ik af en toe een korreltje van de zeep op mijn huid, maar dit is en voelt heel zacht, het is geen scrubzeep. Als ik Movis opzij heb gelegd, masseer ik het laagje nog even extra over mijn huid met mijn handen, waarna ik het afspoel. Na het afdrogen voelt mijn huid heel zacht en schoon en totaal niet trekkerig of droog. Er lijkt zelfs een soort van dun beschermlaagje achter te blijven op mijn huid. Ik gebruik Lush Movis gezichtsreiniger iedere ochtend onder de douche, waarna ik mijn gebruikelijke gezichtsverzorging en make-up aanbreng. Movis is erg zuinig in gebruik, na een paar weken lijkt mijn stukje nog net zo groot als toen ik hem kocht. Let er wel op dat je Movis na gebruik even droog dept en op een droge plek neerlegt.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere gezichtsreiniger? Lush Movis (€ 7,95/100 gram) is verkrijgbaar in alle Lush winkels in Nederland en België, en uiteraard ook via de webshop.

7 Comments on Lush Movis gezichtsreiniger

 1. Deb
  8 november 2014 at 20:12 (8 jaren ago)

  Zoals jij het beschrijft lijkt het me een fijn product!

  Beantwoorden
 2. Cindy
  6 november 2014 at 19:59 (8 jaren ago)

  Hm, klinkt wel goed! Heb een vette huid met veel onzuiverheden, dus wellicht wel geschikt voor mij. Zal er eens een proefje van vragen, wil het eerst even uitproberen.

  Beantwoorden
 3. Krista
  6 november 2014 at 18:46 (8 jaren ago)

  Movis lijkt me geweldig, en dat is hij blijkbaar ook! Ik moet hem toch eens gaan bestellen!

  Beantwoorden
 4. sakura
  6 november 2014 at 16:10 (8 jaren ago)

  huh ? Hier had ik nog niets van gelezen, klinkt goed!

  Beantwoorden
 5. Bianca
  6 november 2014 at 09:20 (8 jaren ago)

  Toen ik de foto zag dacht ik ook dat het iets van brood was, wel fijn dat het werkt weet alleen niet of dit een product is dat ik zelf zou kopen x

  Beantwoorden
 6. Sonja
  6 november 2014 at 07:53 (8 jaren ago)

  Ik dacht ook meteen aan roggebrood. Wat apart.
  Ik heb nog nu et veel Lush geprobeerd, maar hier ben ik wel nieuwsgierig naar.

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  6 november 2014 at 06:04 (8 jaren ago)

  Wat fijn dat er eindelijk een zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten dat ontstekingen weg neemt en droge plekken voorkomt.
  Ik ben er zeer benieuwd naar en ga dit later kopen.
  Dank je wel voor dit goede art..

  Mooie dag Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.