Lush New Charity Pot Hand- en Bodylotion

Lush New Charity Pot is een bijzonder product: met de aankoop hiervan verwen je niet alleen jezelf, maar steun je bovendien een goed doel. Omdat Lush graag meerdere goede doelen een warm hart toedraagt, wisselt dit doel regelmatig. Via deze link kun je zien welke goede doelen Lush in het verleden al heeft gesteund.

Lush New Charity Pot

Hoewel ik graag een goed doel steun, had ik tot voor kort nog nooit een Charity Pot gekocht. De reden: de geur van de lotion. Ik vond het altijd een enorm muffe, saaie geur. Maar daar is verandering in gekomen met de komst van Lush New Charity Pot. Niet alleen is de samenstelling dusdanig veranderd dat de lotion geen kunstmatige conserveringsmiddelen meer nodig heeft, ook de geur is veranderd. Reden om er hier op Beautyspots aandacht aan te besteden!

Lush New Charity Pot

Lush New Charity Pot: Zelfconserverend

Lush is op dit moment bezig om een aantal producten qua samenstelling zo te veranderen, dat ze zelfconserverend worden, en dus geen kunstmatige conserveringsmiddelen meer nodig hebben. Op dit moment zijn dat de Lush New Charity Pot, Dream Cream, Mask of Magnaminty, Ocean Salt en Sympathy for the Skin (de originele formules van de producten blijven ook gewoon bestaan). Ik vind dit een ontzettend goede move van Lush!

Lush New Charity Pot

Lush New Charity Pot

Lush New Charity Pot: mooie ingrediënten

Eigenlijk ondersteunt de Lush New Charity Pot op meerdere manieren goede doelen: hij bevat zeven ingrediënten die Lush koopt via de SLush fonds projecten. Deze projecten besteden extra aandacht aan de boeren die de grondstoffen verbouwen en aan het milieu. Zo vind je er Aloë Vera gel uit Kenia, Rozenhoutolie uit Peru en Moringa-olie uit Ghana. Daarnaast bevat de nieuwe Charity Pot onder andere  Fair Trade Olijfolie, biologische Jojoba-olie, Fair Trade biologische cacaoboter uit Colombia, Fair Trade Sheaboter, Geraniumolie, Ylang Ylang olie en Fair Trade Vanille absolue. Ik hoor mijn huid bijna zingen van geluk als ik deze rijke, verzorgende lotion aanbreng op mijn huid!

Lush New Charity Pot

Lush New Charity Pot: textuur, geur en werking

Lush New Charity Pot Hand- en Bodylotion heeft de textuur van een (dikke) lotion, maar de werking van een crème. Hij voelt enorm rijk en romig aan op mijn huid, en is extreem verzorgend. Dit is een lotion waarmee ik de koudste winters vol vertrouwen tegemoet zie, ik weet zeker dat deze mijn huid verzorgd en gevoed houdt. Hij laat na het inmasseren een laagje achter op mijn huid, maar dit voelt niet vervelend plakkerig of warm. Dit laagje zorgt ervoor dat mijn huid gedurende de hele dag zacht en verzorgd blijft aanvoelen.

Lush New Charity Pot

Lush New Charity Pot

Waar ik de geur van de ‘oude’ Charity Pot muf en saai vond, ben ik fan van de geur van de Lush New Charity Pot. Deze is bloemig met een licht kruidig randje, ik vind het een heel vrouwelijke geur die me niet snel zal vervelen. De geur blijft een paar uurtjes op mijn huid aanwezig, al zal deze natuurlijk sneller vervliegen als je nog andere producten zoals een parfum of eau de toilette gebruikt.

Lush New Charity Pot is verkrijgbaar in drie formaten: 10 gram (€ 2,00), 100 gram (€ 12,65) en 240 gram (€ 20,30).

2 Comments on Lush New Charity Pot Hand- en Bodylotion

 1. Lisanne Stark
  12 juli 2014 at 11:48 (8 jaren ago)

  Ik kocht ook nooit Charity Pot om dezelfde reden als jou! Laatst een tinnetje van 2 euro gekocht om te proberen, en vind hem veel beter ruiken nu. Ga zeker een keer een groter potje kopen.

  Beantwoorden
 2. Cindy
  12 juli 2014 at 09:46 (8 jaren ago)

  Hm, interessant, toch eens snuffelen als ik weer bij Lush ben. Vond de vorige variant ook niet lekker…

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.