Lush nieuwe shampoobars

Trouwe Lush-fans kennen ze natuurlijk wel: de shampoobars. Een shampoobar is een shampoo in vaste vorm, net als een zeep zeg maar. Je wrijft er eenvoudig mee over je natte haar, waardoor schuim ontstaat. Hiermee was je je haar zoals iedere andere shampoo, en spoelt het nadien uit. Het voordeel is dat je geen verpakkingsmateriaal nodig hebt én de shampoobar neemt veel minder ruimte in beslag in je toilettas. Onlangs lanceerde Lush een aantal nieuwe shampoobars, ik laat er in dit artikel drie aan je zien!

Lush nieuwe shampoobars

Lush nieuwe shampoobars: nieuwe formule

De Lush nieuwe shampoobars hebben een iets veranderde samenstelling, waardoor ze wat zachter zijn dan de ‘oude’ vertrouwde exemplaren. Het is daarom nog belangrijker om de shampoobar goed te laten drogen voor je hem opbergt, omdat hij anders als het ware wegsmelt. Ik heb mijn shampoobars altijd bij mijn zepen op een zeepbakje liggen, zodat ze nooit lang vochtig blijven.

Lush nieuwe shampoobars

Lush nieuwe shampoobars: Jason and the Argan Oil

Van alle nieuwe shampoobars van Lush was ik het meest benieuwd naar Jason and the Argan Oil. De arganolie (die vrij ver bovenin de ingrediëntenlijst staat) versterkt je haar en geeft het een mooie glans. Daarnaast bevat hij glycerine, wat voor extra zacht haar zorgt. Hij heeft dezelfde heerlijke geur als Ro’s Argan bodyconditioner.

Wat me direct bij het eerste gebruik al opvalt is het feit dat deze shampoobar vrij hard is en van de drie varianten het minst makkelijk schuimt op mijn haar. Ik moet mijn haar twee keer wassen om het echt goed schoon te krijgen. Na het uitspoelen voelt mijn haar vrij droog, het heeft echt een conditioner nodig om doorkambaar te worden, terwijl ik vanwege de arganolie had verwacht het zonder conditioner af te kunnen.

Sodium Lauryl Sulfaat (Sodium Lauryl Sulfate), Agar (Gelidium cartilagineum), Water (Aqua), Arganolie ( Argania spinosa), Glycerine (Glycerine), Parfum (Perfume), Roos absolue (Rosa damascena), Geranium essentiële olie (Pelargonium graveolens), Roos essentiële olie (Rosa damascena), Citroen essentiële olie (Citrus limonum), *Limonene (*Limonene), Coumarin (Coumarin), Citronellol (Citronellol), Geraniol, Kleurstof 17200 (Colour 17200)

Lush nieuwe shampoobars

Lush nieuwe shampoobars: Brazilliant

Brazilliant koos ik in eerste instantie vooral vanwege de heerlijke geuromschrijving, hij bevat onder andere vers sinaasappelsap, zoete sinaasappelolie en andiroba-olie uit het Brazilaanse regenwoud, en zorgt voor een geurfeestje onder de douche (en daarna, de geuren van de shampoobars blijven redelijk lang hangen in mijn haar). Deze shampoobar is vooral geschikt voor breekbaar haar, de ingredienten geven het haar extra verzorging.

Qua gebruik en werking vind ik Brazilliant fijner voor mijn haar dan Jason and the Argan Oil. Hij reinigt mijn haar beter (ik hoef het maar één keer te wassen) en mijn haar voelt minder droog na het wassen, ik hoef niet persé iedere dag een conditioner te gebruiken.

Sodium Lauryl Sulfaat (Sodium Lauryl Sulfate), Sinaasappel, vers, biologisch (Citrus aurantium dulcis), Andiroba-olie (Carapa Guaianensis), Zoete sinaasappel olie (Citrus sinensis), Ylang Ylang olie (Cananga odorata), * Benzylbenzoaat (*Benzyl Benzoate), *Benzyl salicylaat (*Benzyl Salicylate), *Farnesol (*Farnesol), Limonene, *Linalool (*Linalool), Methyl ionone (Methyl Ionone), amyl cinnamal (Amyl cinnamal), Geraniol, Hydroxycitronellal (Hydroxycintronellal), Parfum (Perfume), Kleurstof 15510 (Colour 15510)

Lush nieuwe shampoobars

Lush nieuwe shampoobars: Honey I Washed My Hair

Werd ik van Brazilliant al blij, Honey I Washed My Hair is mijn absolute favoriet van deze drie shampoobars! De geur (dezelfde als Honey I Washed the Kids en It’s Raining Men) is goddelijk en heerlijk zoet, en qua werking doet hij het meeste voor mijn haar: het voelt heerlijk zacht en verzorgd na het wassen, en heeft een mooie glans.

Hij bevat honing, wat je haar verzacht, voedt en glans geeft, Bergamotolie uit Reggio di Calabria heeft een intense reinigende werking en geeft je humeur een boost, samen met sinaasappelolie.

Het enige nadeel van Honey I Washed My Hair is het feit, dat hij erg zacht is en daardoor minder lang meegaat dan volgens mij normaal gesproken zou moeten.

Sodium Lauryl Sulfaat (Sodium Lauryl Sulfate), Honing (Honey), Parfum (Perfume), Water (Aqua), Zoete sinaasappel olie (Citrus sinensis), Bergamot essentiële olie (Citrus aurantium bergamia), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool), amyl cinnamal (Amyl cinnamal), Citronellol (Citronellol), Lilial (Lilial)

Lush nieuwe shampoobars

Alle Lush nieuwe shampoobars kosten € 8,95/55 gram en zijn verkrijgbaar in zowel de winkels als de webshop van Lush.

Lush nieuwe shampoobar

Kende jij het fenomeen shampoobar al?

10 Comments on Lush nieuwe shampoobars

 1. Krista
  9 januari 2015 at 20:18 (7 jaren ago)

  I vind HIWMH geweldig, maar de Argan Oil… wat een ramp. Heeft in een week tijd mn haar vreselijk uitgedroogd! Gaat dus in de lade voor shapoo’s om mn kwasten mee te wassen 😉

  Beantwoorden
 2. Annette - Ann Ages Gracefully
  9 januari 2015 at 15:48 (7 jaren ago)

  Ik ben niet zo weg van deze solid shampoos. Kreeg er een soort vogelnestje 🙂 van op mijn achterhoofd en had dus een berg conditioner nodig. Wellicht dat ze voor korter haar wel prima te gebruiken zijn. Mooie foto’s heb je gemaakt.

  Beantwoorden
 3. Agneta
  9 januari 2015 at 10:39 (7 jaren ago)

  Het enige nadeel vind ik dat ik nooit weet waar ik ze moet laten na gebruik. Ik vind het namelijk niet fijn als ze open en bloot in de douche blijven liggen. Misschien mijn probleem haha. Die van Lush heb ik echter nog nooit geprobeerd, maar wel van andere merken. Ben stiekem wel benieuwd naar die van Lush.

  Liefs Agneta

  Beantwoorden
 4. sakura
  9 januari 2015 at 10:31 (7 jaren ago)

  Ik heb die roze en ben er heel tevreden over, heb al een back up. Ik heb beschadigd en droog haar en hij werkt echt heel verzorgend. Ik gebruik er wel een conditioner bij.

  Beantwoorden
 5. Wojis
  9 januari 2015 at 10:02 (7 jaren ago)

  Nou, dan ga ik toch maar voor de oranje, HIWMH zal heerlijke ruiken, misschien dat ik die ook zou meenemen. Jammer van Jason, lijkt mij de heerlijkste geur. Thanks voor de review, leuk. Ik vind het ook fijn om een shampoo te hebben waarbij ik niet ook nog conditioner hoef te gebruiken.

  Beantwoorden
 6. Cindy
  9 januari 2015 at 09:01 (7 jaren ago)

  Lekker! Ik heb Jason and the Argan Oil, en bij mij werkt ie wel goed bij 1 keer wassen. Gebruik sowieso altijd een conditioner, dus vind het niet zo erg dat ie niet zo verzorgend is. De andere geuren wil ik ook nog een keer proberen.

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  9 januari 2015 at 08:09 (7 jaren ago)

  Nooit geweten dat ze dit verkopen!
  Klinkt heel goed.
  Binnenkort maar eens langs die winkel gaan en er iets van kopen.

  Xoxo

  Beantwoorden
 8. Sonja
  9 januari 2015 at 08:08 (7 jaren ago)

  Ik vergeet altijd dat lush ook andere producten verkoopt, want op social media zie ik alleen badbommen!

  Beantwoorden
 9. Mireille
  9 januari 2015 at 07:51 (7 jaren ago)

  Hier hetzelfde, wil zoiets ruiken en dan is online bestellen geen optie. Die derde lijkt me wel heerlijk.

  Beantwoorden
 10. Bianca
  9 januari 2015 at 07:36 (7 jaren ago)

  Ik ken ze wel , maar nog nooit geprobeerd wil het wel eens doen kom alleen niet zo vaak in de Lush winkel x

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.