Lush Noriko zeep: limited edition winterzeep

Eén van de nieuwe Lush kerstproducten waar ik erg benieuwd naar was, is Lush Noriko zeep. Deze zeep is er jaren geleden al eens geweest in een very limited edition, maar ik had hem zelf nog nooit geroken. Toen ik vorige week bij de launch van de Lush kerstproducten in Den Bosch was, stond ik dan ook te popelen om hem te ruiken. Ik ging naar huis met een stuk van (ruim) 200 gram, dat zegt denk ik genoeg…

Lush Noriko zeep

Lush Noriko zeep: de herkomst

Lush Noriko zeep is genoemd naar de dame die haar ontwikkeld heeft, dankzij haar heeft Noriko de nodige Japanse invloeden meegekregen. De zeep heeft een heel subtiele geur van roos absolue en ylang ylang essentiële olie. Verder vind je in Lush Noriko zeep Tofu, wat je huid verzorgt, en saké, dit geeft de geur een tikje kruidige twist. Toen ik Noriko zeep voor het eerst rook in de winkel, vond ik hem een beetje muf en saai ruiken. Maar toen ik hem nog eens, en nog eens geroken had, kon ik de geur steeds meer waarderen en besloot ik een stuk mee naar huis te nemen. Ik heb de hele afgelopen week niets anders gebruikt onder de douche, dat zegt denk ik genoeg 🙂 Meestal ga ik bij een geur af op mijn eerste indruk, in dit geval ben ik blij dat ik Noriko zeep een tweede kans heb gegeven.

Lush Noriko zeep

Lush Noriko zeep: de ingrediënten

Dit is de totale ingrediëntenlijst van Lush Noriko zeep:

Propyleen glycol (Propylene Glycol), Raapzaadolie en kokosolie (Brassica napus and Cocos nucifera), Rijst afkooksel (Oryza sativa), Saké, Tofu, Water (Aqua), Natriumstearaat (Sodium Stearate), Sodium Lauryl Sulfaat (Sodium Lauryl Sulfate), Agar agar gel (Gelidium cartilagineum), Titaniumdioxide (Titanium Dioxide), Parfum (Perfume), Lavendel essentiële olie ((Lavandula angustifolia)), Roos absolue (Rosa damascena), Ylang Ylang olie (Cananga odorata), Zoete Sinaasappelolie, Braziliaanse (Citrus Sinensis), Glycerine (Glycerine), Natrium Chloride (Sodium Chloride), Gardenia extract (Gardenia jasminoides), *Geraniol (*Geraniol), *Farnesol (*Farnesol), Benzyl salicylaat (*Benzyl Salicylate), Benzyl benzoaat (Benzyl Benzoate), *Linalool (Linalool), Kleurstof 42090 (Colour 42090), Kleurstof 14700 (Colour 14700)

De dame in de Lush winkel in Den Bosch vertelde me dat Lush Noriko zeep rijst afkooksel bevat. Dit zie je in de zeep terug in de vorm van de kleine stukjes, welke een licht scrubbende werking hebben. Verwacht hier overigens geen wonderen van, ik voel het maar heel subtiel op mijn huid. Opvallend is wel, dat de zeep in het begin een licht uitdrogende werking op mijn huid heeft (wat uiteraard op te lossen is door een verzorgend product te gebruiken na het douchen), maar naarmate ik de zeep een paar dagen gebruikt heb en de korreltjes meer te voorschijn komen, verdwijnt dit uitdrogend effect. Het rijst afkooksel blijkt dus een goed verzorgend effect te hebben.

Het gekleurde laagje is gemaakt van zeewier jellie, dit smelt niet bij gebruik van de zeep en doet verder weinig voor mijn huid. Omdat mijn stuk zeep steeds schever werd en het eigenlijk alleen maar in de weg zat, heb ik het er na een paar dagen afgehaald.

Lush Noriko zeep

Lush Noriko zeep: gebruik, geur en werking

Hoe je de Noriko zeep gebruikt, dat hoef ik jullie uiteraard niet uit te leggen: zoals iedere andere zeep. Je kunt de zeep met een puff of washandje gebruiken, maar het is ook prettig om hem gewoon over je huid te wrijven, je voelt de kleine korreltjes dan beter. De zeep is ontzettend zacht, en bij gebruik ontstaat dan ook een lekker romig schuim. Vaak zie je aan een ‘droge’ zeep al wat voor schuim en werking hij heeft: bij een harde zeep zal het schuim minder verzorgend zijn dan bij een zachte zeep als Lush Noriko zeep.

De geur kan ik het beste omschrijven als “licht bloemig met een subtiele kruidige twist”. Hoewel ik het qua ingrediënten en geurnoten totaal niet kan onderbouwen (maar soms moet je gewoon op je gevoel afgaan), vind ik het een lekkere combinatie met Lush Celebrate bodylotion (eveneens een limited edition winterproduct, waarover ik je binnenkort meer zal vertellen).

Zoals ik hierboven al vertelde, heeft de zeep in het begin een licht uitdrogend effect, maar zodra het buitenste laagje eraf is, verdwijnt dit effect en voelt mijn huid zacht en verzorgd na het douchen. Ik vind Lush Noriko zeep zowel qua werking als qua geur een heerlijk product voor de wintermaanden, ik ben na een week al groot fan!

Lush Noriko zeep is tijdelijk (ongeveer tot en met kerst) te koop bij de Lush winkels of online in de webshop van Lush, en kost € 6,50 per 100 gram.

Gebruik jij vaak zeep onder de douche? Of ben je meer fan van douche-gel?

1 Comment on Lush Noriko zeep: limited edition winterzeep

  1. Wendy
    12 oktober 2013 at 12:42 (9 jaren ago)

    Een leuk zeepje. De geur is wel even wennen, maar de werking is super 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.