Lush Papa Noël Face Wash Jelly

De Shower Jellies van Lush zijn natuurlijk bij iedereen inmiddels wel bekend. Dit jaar heeft Lush in de Kerstcollectie iets nieuws: Lush Papa Noël, een Face Wash Jelly. Een gezichtsreiniger in Jelly-vorm dus. Ik vond dat erg interessant klinken en heb hem voor jullie getest!

Lush Papa Noël

Lush Papa Noël Facial Jelly

Er zijn natuurlijk al verschillende gezichtsreinigers in het assortiment van Lush te vinden. De vorm en textuur van Papa Noël zijn echter helemaal nieuw. Ik ben tot dusver erg te spreken over de reinigers van Lush, en was natuurlijk erg benieuwd naar deze nieuwe variant.

Lush Papa Noël
Net als de Shower Jellies zit Lush Papa Noël verpakt in een doorzichtige plastic pot. Papa Noël belooft de huid te reinigen en te verfrissen, en voor wie een baard heeft: jojoba-olie voedt deze en maakt hem extra zacht.

Lush Papa Noël
Ingrediënten

Qua ingrediënten ziet Lush Papa Noël er goed uit. Ik vind het handig dat Lush tegenwoordig de natuurlijke ingrediënten in groen vermeldt op de verpakking. Zo kun je in één oogopslag zien hoe natuurlijk het product is. Wat wel een beetje gek is, is het feit dat op de website andere ingrediënten, en een andere volgorde vermeld staat bij het product. Ik ga er gemakshalve even van uit dat de ingrediënten op de verpakking de juiste zijn.

Eén van de belangrijkste ingrediënten is Kaolin klei, dit reinigt en zuivert de huid intensief. Je vindt deze kleisoort ook vaak in kleimaskers. Carrageen-extract (uit zeewier) en jojoba-olie hydrateren de huid. Een verse biologische sinaasappel en citroen reinigen en verfrissen de huid.

Lush Papa Noël

Voor wie nog nooit een Shower Jelly van Lush in het echt heeft gezien: zo ziet dat er dus uit als je het potje open doet 🙂 In dit geval zit de Face Wash Jelly opgevouwen in het potje, je moet hem er dus even uithalen (niet in de winkel uiteraard, pas als je hem gekocht hebt) om de vorm te kunnen zien:

Lush Papa Noël
Lush Papa Noël ziet er ontzettend grappig uit, het is echt een Kerstmannen-baard. Ik bedacht me pas toen ik er al een stukje afgehaald had, dat het natuurlijk leuk geweest was om een foto-met-baard te plaatsen, jammer!

Textuur, gebruik en werking

Je gebruikt de Jelly op een vochtige huid (ik gebruik hem altijd ‘s ochtends onder de douche). Je kunt hem rechtstreeks op de huid gebruiken, of hem eerst opschuimen in je handen. Ik scheur een klein stukje af (wat meerdere keren te gebruiken is), en schuim dat op in mijn handen. Vervolgens masseer ik het schuim over mijn gezicht. Het stukje Jelly spoel ik af onder de kraan, en dep het droog voor ik het weer terug doe in het potje. Zo voorkom je dat er bacteriën en/of schimmels bij komen.

Lush Papa Noël
Vergeleken met de Shower Jellies van Lush die ik eerder had, valt me op dat Lush Papa Noël wat sneller uit elkaar valt. Tijdens het opschuimen in mijn handen breekt er regelmatig een stukje af, wat zich vervolgens maar met moeite weer laat ‘vangen’ vanwege de (uiteraard) glibberige textuur. Verder had het formaat van de Jelly van mij de helft kleiner mogen zijn, want je gebruikt voor je gezicht natuurlijk veel minder dan voor je hele lichaam. En omdat er toch altijd een beetje water bij komt, is de kans op bederf natuurlijk groter naarmate je er langer mee doet.

Lush Papa Noël
Het schuim van Lush Papa Noël voelt ontzettend zacht en verzorgend aan. Ik merk hier echt verschil met de ‘gewone’ Shower Jellies van Lush. De huid van mijn gezicht is hier uiteraard erg blij mee. De Face Wash Jelly reinigt mijn huid prima, en droogt haar niet uit, dankzij de verzorgende natuurlijke ingrediënten. Toch heb ik bij Papa Noël niet het ‘Hallelujah-gevoel’ wat ik bij andere gezichtsreinigers van Lush heb, zoals Let the Good Times Roll of Buche de Noël. Deze reinigers doen, behalve reinigen, ook iets extra’s voor mijn huid, en dat doet Papa Noël niet.

Conclusie

Ben je op zoek naar een ‘eenvoudige’ gezichtsreiniger die je huid goed reinigt zonder uit te drogen, dan is Lush Papa Noël een mooi product. En een leuke afwisseling op de rand van je wastafel 🙂 Maar als je een reiniger zoekt die daarnaast nog wat extra’s doet voor je huid, dan kun je beter één van de andere gezichtsreinigers van Lush kiezen. Lush Papa Noël kost € 11,95 voor 200 gram en is (tijdelijk, het is onderdeel van de Lush Kerstcollectie) verkrijgbaar in de winkels en via de webshop van Lush.

8 Comments on Lush Papa Noël Face Wash Jelly

 1. hilde
  17 november 2016 at 21:47 (2 jaar ago)

  Ik vind het er super leuk uit zien, maar voor mij zou het niet praktisch zijn. Stukjes eraf halen, afspoelen en terugstoppen, not my cup of tea. Ik vind Lush er altijd super leuk uitzien, maar door de geuren trekt het mij jammer genoeg niet altijd. ( maar gelukkig is er dan Wat Maakt Je Mooi…hihi )

  Beantwoorden
 2. Marleen
  17 november 2016 at 14:44 (2 jaar ago)

  Ik ben altijd aan het vechten met de douche jellies van Lush Dus deze sla ik maar over. Al ben ik wel benieuwd hoe deze ruikt. En hij ziet er wel erg leuk uit.

  Beantwoorden
 3. Lisa
  17 november 2016 at 09:29 (2 jaar ago)

  Wat een leuk product zeg! Lijkt me wel heel raar om zo’n glibberig iets in je hand te hebben en om op je gezicht te smeren. Weet niet of dat nu echt iets voor mij is 🙂 Mijn favoriete product van Lush is de scrub ‘let the good times roll’: deze ruikt heerlijk en is zeker een aanrader!

  Beantwoorden
 4. Jolanda
  17 november 2016 at 09:25 (2 jaar ago)

  Superleuk weer!! Ik hou van Lush, vooral rond deze tijd van het jaar hebben ze weer zulke leuke en originele producten. Ik ben hier heel benieuwd naar

  Beantwoorden
 5. Hennie
  17 november 2016 at 08:45 (2 jaar ago)

  Ik vind Lush er altijd zo mooi uitzien, maar de geuren spreken mij nooit zo aan. Nu moet ik er wel bij zeggen dat het bijna twee jaar geleden is dat ik Lush voor het laatst rook.

  Papa Noël vind ik wel een ontzettend leuke naam. Dus zeker even een snuifje waard! 🙂

  Beantwoorden
 6. Mireille
  17 november 2016 at 07:28 (2 jaar ago)

  Mmmm net als jij beetje mijn twijfels over het product. Zeker betreffende houdbaarheid en hygiene. Het ziet er natuurlijk wel tof uit.

  Beantwoorden
 7. marije
  17 november 2016 at 06:11 (2 jaar ago)

  Wat een grappig product. Kende de jelly’s wel maar dit nog niet. Dank je wel voor de eerlijke review. Weet nu dat dit niets gaat zijn voor mij.

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  17 november 2016 at 06:10 (2 jaar ago)

  Leuke naam.
  Ik wil zo vaak naar de winkel die dit verkoopt maar ik moet er eens volgens mij voor de deur gaan staan voordat de winkel opengaat 😉
  Nu ik je artikel gelezen heb ben ik er zo benieuwd naar….

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.