Lush presenteert: limited edition Vivienne Westwood furoshiki

Niemand minder dan Queen of Punk Vivienne Westwood ontwierp de nieuwe Climate Revolution Furoshiki die vanaf maandag 18 november als limited edition verkrijgbaar is bij drie geselecteerde winkels van Lush Fresh Handmade Cosmetics in Nederland. De opbrengst van de verkoop van de unieke furoshiki, gemaakt van 100% biologisch katoen, gaat naar het Climate Revolution fonds dat initiatieven ondersteunt op het gebied van klimaatverandering.

Als je Lush kent, dan ken je vast ook de Furoshiki’s, de kleurrijke designzakdoeken die bij Lush gebruikt worden als een vriendelijk en duurzaam alternatief voor inpakpapier. Daarnaast kun je hem gebruiken als fashion accessoire, door hem om je haar te knopen, of als sjaal rond je hals te dragen, of… De mogelijkheden zijn eindeloos! Deze speciale Climate Revolution furoshiki is met de hand gedrukt op biologisch katoen, en is verkrijgbaar in camel en lichtroze.

Lush Vivienne Westwood

Vivienne Westwood over de samenwerking met Lush: “Ik zeg altijd: koop minder en koop betere kwaliteit – zodat wat je aanschaft, blijft. Deze Climate Revolution furoshiki’s kunnen een leven lang meegaan. En minstens zo belangrijk: wanneer je deze furoshiki koopt, steun je de klimaatrevolutie die hard nodig is.”

Mo Constantine, medeoprichter van Lush Cosmetics: “Dit is een bijzondere samenwerking – twee iconische Britse merken die de handen ineen slaan en tijdens Kerst oproepen tot een nieuwe, duurzame manier van inpakken. Kerst gaat om geven, niet over weggooien en afval. We zijn dan ook erg blij dat Vivienne deze Climate Revolution furoshiki exclusief voor Lush geeft ontworpen. We inspireren onze klanten graag met verpakking die hergebruikt kan worden. De helft van onze producten heeft overigens niet eens verpakking nodig en ligt ‘naakt’ in de winkel.”

Al sinds 2005 verkoopt Lush furoshiki’s, vintage sjaals en inpakmateriaal wat gemaakt is van gebruikt plastic. Als je bedenkt dat alleen al in Engeland jaarlijks ruim 365.000 kilometer (dat is negen keer de wereld rond!) kadopapier wordt weggegooid, dan is een furoshiki een heel logische én stijlvolle manier om deze verspilling tegen te gaan.

De Climate Revolution Furoshiki wordt vanaf maandag 18 november in zeer geringe oplage van 50 stuks verkocht in drie geselecteerde winkels van Lush in Nederland (Utrecht, Den Haag, Amsterdam Kalverstraat). Via de webwinkel van Lush Nederland zijn er 10 stuks beschikbaar. De verkoopprijs van dit collectors item bedraagt € 17,50. Kijk voor de adressen op http://www.lush.nl of op http://www.lush.com voor verkooppunten in het buitenland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.