Lush presenteert: Lush Kitchen

Sinds een week of zes heeft Lush UK iets geheel nieuws: Lush Kitchen. In de fabriek in Dorset is een speciale keuken gebouwd waar iedere dag weer andere limited edition producten worden gemaakt. En limited edition is in dit geval echt limited: soms zijn ze binnen een paar uur al uitverkocht. Deze producten worden vers en helemaal met de hand gemaakt, in kleine batches. Er worden exclusieve, nooit eerder vertoonde producten gemaakt, maar ook retro-producten die al een tijdje uit het assortiment waren. Voor een Lush-fan als ik is dit natuurlijk een soort van Walhalla, vandaag laat ik jullie zien wat ik uit de Lush Kitchen besteld heb.

Lush Kitchen

Ik word altijd zo blij als ik deze tekst lees, net of het echt speciaal voor mij op de doos is geschreven, hihi!

Lush Kitchen

Lush Kitchen

Lush Kitchen: special delivery!

De producten afkomstig uit de Lush Kitchen zitten in een aparte papieren zak verpakt met daarop een sticker “Exclusive Fresh Cosmetics”.

Lush Kitchen

Dit zijn de Limited Edition producten die ik tot nu toe uit Lush Kitchen heb gekocht. In eerste instantie spraken de producten me niet erg aan, maar toen kwamen er ruim twee weken geleden opeens bodylotions op het menu… Bij mijn eerste bestelling kocht ik Tropical Jungle Body Lotion (met de geur van Jungle Solid Conditioner), en bleek ook American Cream Body Lotion (van de vorige dag) nog verkrijgbaar. Een dag later stond The Comforter Body Lotion op het menu (dat is dus meteen het grootste nadeel van Lush Kitchen: het kan gebeuren dat je vandaag bestelt, en dat er dan de volgende dag iets op het menu komt wat je ook graag wil hebben… En orders combineren doen ze helaas niet bij Lush UK).

Lush Kitchen

Lush Kitchen

American Cream Body Lotion

American Cream Body Lotion (13,95 GBP) hoeft natuurlijk weinig uitleg: deze bodylotion heeft de heerlijke geur van American Cream, één van mijn favoriete geuren van Lush. De lotion is luchtiger dan de meeste bodylotions van Lush, het lijkt qua textuur een beetje op yoghurt. Lekker voor de zomer!

Bij ieder product uit Lush Kitchen krijg je een polaroid foto van de Lush medewerker die het product heeft gemaakt, terwijl hij daarmee bezig is. Leuk detail, vind ik zelf.

Lush Kitchen

Lush Kitchen

Tropical Jungle Body Lotion

Tropical Jungle Body Lotion heeft dezelfde textuur als American Cream Body Lotion (13,95 GBP) , en de heerlijke frisse, groene geur van Jungle Solid Conditioner. Deze vond ik zo bijzonder, dat ik meteen maar twee potten heb besteld.

Lush Kitchen

Lush Kitchen

Lush Kitchen

The Comforter Lotion

Wie is er geen fan van The Comforter? Deze heerlijke zoete Bubble Bar heeft al menigeen uit een dip gehaald. Dus toen ik hoorde dat deze heerlijke Body Lotion op het menu stond, hoefde ik niet zo lang na te denken. Ook The Comforter Body Lotion (13,95 GBP) heeft een luchtige, frisse textuur.

Lush Kitchen

Lush Kitchen

Back for Breakfast Shower Gel

Back for Breakfast Shower Gel (9,95 GBP) is één van de producten die een paar dagen verkrijgbaar is geweest, ik denk dat hij niet zo populair was. Niet terecht naar mijn mening: het is een heerlijk frisse douchegel met verse limoen, grapefruit en honing. Om de dag fris en fruitig te starten!

Lush Kitchen

Lush Kitchen

Baby Face Solid Cleanser

Baby Face Solid Cleanser (4,50 GBP) is een product van Lush wat ik nog nooit gebruikt heb, het was al uit het assortiment toen ik Lush leerde kennen volgens mij. Het is een Solid Cleanser, die je tussen je handen of op je huid laat smelten, waarna je de ontstane olie (met avocado, cacao en sheabutter) in de huid masseert. Deze verwijdert alle vuil en make-up van je gezicht. Daarna verwijder je het met een warm gezichtsdoekje.

Lush Kitchen

Lush Kitchen

Bij mijn bestellingen kreeg ik ook de nieuwste Lush Times (eigenlijk heet hij niet meer zo volgens mij?), altijd weer leuk om nieuwtjes te spotten. Dit zijn een paar nieuwe producten die eraan zitten te komen:

Lush Kitchen

Lush Kitchen

Ik hoop dat ze snel naar Nederland komen, want ik ben er erg benieuwd naar!

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar Lush Kitchen en de producten die er gemaakt worden? Neem dan eens een kijkje op de website, of volg Lush Kitchen op Facebook. Houd er wel rekening mee dat de verwerktijd van de orders momenteel iets langer is dan normaal, en dat verzending van Engeland naar Nederland een dag of drie duurt. De verzendkosten bedragen omgerekend 13,50 euro.

Ik mag voorlopig niets meer bestellen van mezelf, alleen als Creamy Candy Body Lotion of Yummy Yummy Yummy Shower Gel (wie kent die nog?) op het menu komt, ga ik absoluut een paar flesjes/potten inslaan!

Wat is jouw all-time favoriete Lush geur en in wat voor vorm zou je die wel in Lush Kitchen terug willen zien?

5 Comments on Lush presenteert: Lush Kitchen

 1. Wojis
  17 mei 2014 at 20:18 (8 jaren ago)

  Oh lekker hoor, ik houd van Lush, erg prettig. Ben heel benieuwd, ziet er allemaal heerlijk uit en het klinkt nog veel lekkerder. Fijne pakketjes zijn dat.

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  17 mei 2014 at 15:58 (8 jaren ago)

  Het idee van de Lush Kitchen is erg leuk, dat zouden meer merken met hun producten moeten doen!

  Beantwoorden
 3. saskia
  17 mei 2014 at 11:20 (8 jaren ago)

  Wat een ontzettend leuk concept! Uit engeland zou ik het niet bestellen maar het lijkt mij super als dit ook naar nederland zou komen!

  Beantwoorden
 4. Cindy
  17 mei 2014 at 07:59 (8 jaren ago)

  Wat een leuk concept, had er al iets over gelezen via het Lush forum. Alleen jammer dat je geen orders kunt combineren. Vind de verzendkosten iets te hoog om 1 dingetje te bestellen. Ben zelf gek van de geur Karma, gelukkig zit er veel in het standaard assortiment. J

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Lush presenteert: Lush Kitchen

 1. […] vertelde ik jullie over het concept van Lush Kitchen: hier worden iedere dag weer nieuwe Lush producten in een heel beperkte oplage gemaakt, die slechts […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.